Gå til innhold

DET STRAFFER SEG....


Tom Knudsen

Anbefalte innlegg

Som dere alle vet så uploaded jeg en merge til avsim.com og flightsim.no

 

Denne filen var en merge med GE2006 og Lennart Arvidsson sine texturer for å lage en merge og gi scandinavia et vakkert utseende med fin blanding fra alle...

 

90% GE2006

10% Lennart

 

Resultatet ble sykt bra og straffen kom etterpå...

 

Det jeg ikke tenkte på i farten var at jeg lastet opp orginal filer i zip filen og ikke laget en guide i steden. En guide var vel i bunn å grunn det jeg tenkte på...

 

JA ja.. svaret kom på mail i dag...

 

Tom,

 

On Thursday the 6th of June, you have uploaded a file called "ge_merge_2006.zip"

I immediately downloaded the file and unzipped it, converted all the files and it came to my attention that in fact 90% are GE Textures.

You are also directing the customer not to install into the "Ground Environment/Generic World" Folder but into the scenery/world/texture folder

You are NOT allowed to RE-DISTRIBUTE ANY File belonging to Flight One Software, Peter Wilding, Anthony Vos or Carl Hackman.

You have violated copyright policies. The file had reached 322 downloads, so to us, that's 322 potentially lost sales not to take into the equation the re-distributing of that file from 322 people.

 

We will take the appropriate actions to prevent this from ever happening again

 

Så det ser ut som jeg blir en fattig mann..

 

Dette har jeg besvart og håper at ting som dette ikke blir kopiert eller at folk kan nyte synet og le litt.. Men husk , det kunne vært deg... Eller ikke ?

 

JEG HADDE HASTVERK MED Å FÅ DENNE UT FØR JEG REISTE OFFSHORE, MEN HASTVERK ER LASTVERK, DET STRAFFER SEG.

 

Håper alt går bra og at flightsim.no fjerner filen fra sitt upload register.

 

Dette er en lærepenge og en solid klapp på ræva og straffen for å glede andre...

 

Håper alle lærer like mye som meg..

 

På tide med pause og slutt på slurv..

 

Hilsen Tom

""

 

PS...

 

Sarkastiske og drittslenging kan sendes til meg på mail..

Ros, ris og en god latter sendes også samme vei...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 66
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive medlemmer

Huff Tom. Dette var synd å høre. Du har jo gjort en skikkelig stygg tabbe her og jeg er overbevist om at det ikke var gjort med vilje, som jo du selv skriver. Håper imidlertid at dette ordner seg for deg uten at du blir den lykkelige eier av 322 kopier av GE ""

 

Som du sier så skulle du laget en guide. Jeg selv gjorde nesten en brøler da jeg satte sammen mergen mellom Meljet og PSS, ved at jeg la med filer som føger med PSS. Jeg oppdaget heldigvis det jeg hadde gjort før jeg begynte å sende ut mergen. Nå er den mergen min ikke lastet opp på noe nettsted, men jeg er personlig veldig i mot alt som har med piratkopiering å gjøre at det ville nesten vært å skyte seg selv i fote n å sende ut den første versjonen av mergen.

 

Lykke til Tom. Du gjør mye bra for FS. ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper det ordner seg. Uansett bør ingen ta betalt for hva de lager til flightsim. I så fall burde de betale avgift til Microsoft fordi de lager ting til DERES produkter.

 

Latterlig av disse blåruss-desktoppilotene som er kjempeflinke å lage addons, men som dessverre er "litt" for grådige.

 

Støtter Tom 100% og den såkalte bransjen 0%... kanskje 5% til Majestic... har ennå ikke kjøpt mer RAM for å kunne bruke den etter 6mnd siden jeg kjøpte den fra fs.no/shop ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forhåpentligvis/sannsyneligvis ser de at filene er fjernet og vurderer saken som avsluttet.

 

Når deres mail blir seriøst besvart og filene fjernet, så tviler jeg på at de vil ha større gevinst av å kjøre på med krav/rettsak.

 

Forøvrig er jeg sikker på at følelsen Tom fikk i magen når han fikk den mailen må ha vært utrooolig kjip...

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde de vært smarte hadde de faktisk SAMARBEIDET med Tom, når de ser hvilken kvalitet og hvor nyttig dette produktet fra Tom var - men nei da.. noe annet var vel ikke å forvente. Greit nok at de vil beskytte sine teksturer, men dette er jo tross alt arbeid gjort for å fremme produktet ytterligere (og en kraftig forbedring) - og uten å tjene på det.

 

Så lenge denne filen er fjernet, tror jeg ikke det vil skje noe særlig mer fra den kanten.

 

Tom: anbefaler deg å ikke ta dette for "tungt", selv om jeg forstår at det var en rimelig ubehagelig e-post å få. Tror ikke du behøver å bekymre deg noe spesiellt mer for dette,

du har tross alt bare prøvd å hjelpe andre - og ikke tatt noe penger osv. for dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hahaha. Veldig smart av deg å varsle om at du skal laste ned piratversjoner på et offentlig forum "".
Uhhhuuhuhuuuuu... I'm shivering!!

Hva i ALLE dager er så farlig med det??? Det kan ikke brukes til noe som helst (i alle fall ikke av _seriøse_ personer)!

At jeg uttaler noe slikt må ses i sammenheng med saken der kommentaren kommer. Dessuten tviler jeg vel på om firmaet det her er snakk om har ansatte som forstår norsk.

 

Er vel som du sier et utslag av skremselspropagandaen som dagens unger gjerne fores med på skolen, gjennom media osv. "hvis du laster ned piratsoftware, musikk, filmer osv. da kommer du i fengsel!".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som en liten trøst så jeg opplevd værre, eksempelvis når den røde blitsen går av i en fotoboks. Det er sikkert omtrent den samme følelsen som du satt med da du fikk den mailen.

 

Jeg håper at straffen blir mild, siden du var ganske tidlig ute med å opplyse forumet her om saken. Og du snakker åpent ut om det. Så du må ikke ta dette som verdens ende. Alle gjør en feil i blant. ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trist at det endte slik, for mergen var svært bra, den ""

Jeg er i allefall en av dem med gyldig lisens på GE, som har lastet denne ned...tror forøvrig at de fleste som downloadet har en gyldig lisens, ettersom readme filen sa at dette var påkrevd for å benytte mergen. Det slo meg heller ikke i starten at pakken inneholdt originalfiler.

 

Tom hadde ikke noe profittmotiv bak dette, og jeg undrer meg på den uvanig skarpe reaksjonen fra F1. Det kunne jo ha vært en idé og be om en forklaring før en begynner å regne ut størrelsen på et søksmål!!!.....

 

Anyway, jeg er enig i dem som sier at Flight1 burde se kvaliteten i dette. F1 har dessverre retten på sin side - å bruke den fullt ut til å gå til søksmål vil ikke være annet enn svært smålig....Gjøres dette kan man jo sende dem et (felles?) budskap om hva man synes om å være en av deres kunder..... ""

 

Personlig tror jeg ikke at F1 følger dette opp videre - det vil i såfall være uklokt av dem.

 

Så vil jeg si til Tom...lykke til!...håper at du får laget en guide.....

 

""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"that's 322 potentially lost sales not to take into the equation the re-distributing of that file from 322 people."

 

Bullcrap... Der dro de en "MAFIAA" med hver enkel download som et potensielt salg. Greit nok å forsvare copyrighten sin, men det må da være grenser for toskete uttalelser.

 

Og som noen nevnte her; Hadde de prøvd å gjort noe positivt ut av saken det så kanskje det DA hadde blitt 322 nye legitime salg istedet, og mere enn det...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sett både på dette forumet og andre fs-forum folk som har gjort lignende eller verre ting før. I alle tilfeller som jeg har sett tidligere går det bra, og produsentene er stort sett kun ute etter å skremme. Lykke til, satser på at det ordner seg. Du fortjener jo ikke noen straff for å forsøke å hjelpe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen hjertligen takk for all støtte og tillitserklæring fra mine venner her på forumet....

 

Som sagt.. Jeg har gjort en feil og det angret jeg med en gang jeg oppdaget det og sendte en mail til flight1 og avsim.com for å forklare feilen.. Men som dere alle vet så skjønner de ikke det og så muligheten til å få solgt 322 produkter uten å levere ut noen ting.....

 

Her er svaret jeg fikk fra dem, og om de ønsker kamp i retten så skal de jaggu få det..

 

It has come to my attentions that you infringed our copy write and posted almost our complete payware package that has lost us 322 sales by you giving them away for free on Avsim www.avsim.com on 6th June 2006.

 

 

 

Avsim has since then removed the files which you illegally uploaded and can confirm in court, should it be required that this is a fact of no dispute.

 

 

 

Without Prejudice I will be contacting you soon via my lawyers to begin a law suite against you to reclaim loss of sales of 322 x $29.95 or $9,643.90.

 

 

 

We will be prepared to settle this outside of court should you be willing to make a sensible offer of compensation.

 

 

 

Peter

 

 

Jeg synes at det er å gå litt langt dette her for en stakkars kar som bare hadde ønsker om å glede andre med felles interesse og skape noe som faktisk kan bidra til å øke interessen for GE2006 og fremtidige program fra den siden...

 

Men desverre så antok de at dette ikke var nok, selv om jeg bad på mine knær og sendte mail på mail i et tappert forsøk på å stoppe dette før skaden ble for stor...

 

322 download betyr at de fleste kom fra norge osv etter hva jeg mistenker, i og med at dette tjente skandinaviske brukere mest..

 

Men jeg har gjort en feil, ja jeg er dsv ikke feilbar, men herregud da Flight1 - her snakker vi mye penger....

 

Over 50.000,- betyr slutten på min flightsim karriære...

 

 

Jeg kommer til å ta kampen og de skal vite at jeg ikke gir meg lett...

 

Jeg vil nå gi disse beskjed om at de må fremlegge alt av dokumentasjon, gi meg 322 fullversjoner av programmet som jeg skal pokker meg ta å selge for under halve prisen.

 

I tillegg til det så vil jeg aktivt jobbe for at de ikke skal vinne i retten.... Jeg har jo tross alt gratis advokat i en slik sak..

 

Så enten folk er enig eller ei. Ja det var en bommert, men jeg føler at jeg ikke har tatt fra dem livsgrunnlaget og heller ei skadet dem i noen som helst form for sak... I mine øyne har jeg heller gitt dem mer reklame.

 

Så får jeg forsette å skrive mail til dem og håpe at de tar til fornuft... Ellers skal i allefall jeg boikotte dem i fremtiden koste hva de koste vil.

 

Snufs..

""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrooolig dårlig svar du fikk fra dem, skikkelig kjipe folk!

 

her er det nok lurt å alliere seg med en advokat, gjøre litt forarbeid, sjekke litt på nett og i forum for folk som driver med "copyright" saker i Norge og utlandet.

 

Jeg tror nok at det er en del tekniske ting her, bl.a. kan du nok søke dekning bak at dette ikke ble gjort med overlegg, at du ikke gjorde dette av vinningshensyn mm., løpet er nok langt fra kjørt... lykke til!

 

Dessuten kan det være forskjeller mellom lovene i USA og i Norge, i Norge følger vi Norsk lov! Jeg vet at man i Norge har større tilgang til å bruke andres åndsverk til å skape nye åndsverk uten at dette er i strid med opphavsrett, men kjenner overhode ikke detaljene. Amerikansk lov om opphavsrett er en av verdens strengeste.

 

LYKKE TIL!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At de har tapt 322 salg er bare bullshit, og det tror jeg de vet godt selv også...mange som lastet det ned hadde sikkert GE fra før av, og mange andre hadde ikke tatt seg bryet med GE om de måtte betale for det.

 

Tror nok fortsatt at de bare er ute etter å skremme, men håper det går bra i allefall.

 

Imponerende at "Peter" ikke klarte å skrive "copyright" riktig engang, kult å saksøke noen for noe man ikke klarer å skrive.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff og uff Tom. Du har gjort masse godt for Flightsom miljøet, så får du dette i fangen "" Jeg er i hvert fall med på å kjøpe i hvert fall en av det produktet du snakker om av deg, hvis du må kjøpe alle. Vet ikke helt hva slags produkt det er snakk om "" , men jeg støtter gjerne en medsimmer.Selvom jeg ikke har lastet den ned "" Du har rett på advokat, hadde jeg vært deg, ville jeg nok kontaktet en advokat som kunne formulert et brev til dem med en beklagelse. Så kanskje de trekker det de har lagt fram.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...