Gå til innhold

Fredrik Edvardsen

Members
 • Innholdsteller

  4 792
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  76

Alt skrevet av Fredrik Edvardsen

 1. Haha, neida, Corsairen passer til barn i alle aldre den Den er nok gjevnt over litt vanskelig å fly for de fleste fire-åringer, sjefen her rekker ikke ned til pedalene, så det må bli et samarbeid hvis vi skal fly den
 2. Sønnen min på fire er storfan av Corsairen - så vi måtte også prøve denne, den var slett ikke verst.
 3. Enig, og det var det jeg håpet den nye "damage modellen" i DCS skulle inkludere. Men selv uten det lille ekstra rent visuelt så har det blitt mye morsommere å fly warbirds - håper bare de får utvidet "damage modellen" til moderne fly og helikoptre snart.
 4. Noen raske bilder fra DCS. - Har fått inn et par treff, men modellen ser mer skadet ut enn det jeg faktisk har gjort av skade. - Usikker på om han her planlegger å lande, eller om han fikk problemer med hydraulikk el. da bare det ene hjulet falt ned sammen med flaps, etter noen flere treff i venstre vinge. - Noen flere treff i kroppen og når den begynner å brenne velger piloten å hoppe. Mosquitoen består for det meste av tre og det skal ikke mange treffene til før den begynner å brenne. Her har også piloten blitt truffet.
 5. Nei, dessverre, DCS fikk en ny og mye mer avansert "damage model" for warbirds i 2022 - den kalkulerer skade på flyet utfra hvor kulene treffer, slik at ei kule kan f.eks gå tvers igjennom uten å treffe noe viktig, mens ei annen kule tar ut en viktig komponent i motoren - men rent visuelt er det ikke like detaljert. Skal se om jeg kan ta et par screenshots.
 6. Jeg tror ikke 100 års feiringen til det Italienske Luftforsvaret vil påvirke Flydagen på Kjeller på noen som helst måte, Flydagen består i all hovedsak av fly som har base på Kjeller, og det er neppe noen fare for at de finner på å reise til Italia i stedet. F-35 er en maskin vi sannsynligvis kommer til å se resten av livet, så jeg tror ikke man skal være trist om man ikke får sett en i år - fjorårets F-35-fadese på Notodden frister ikke helt til gjentakelse heller...
 7. Du sier noe, å reinstallere uten å huske å ta backup av mappa med keybindings er oppskriften på en dårlig dag 😆
 8. Har brukt litt tid på Normandy i kveld og må si det er mye jeg liker her! Legger ved noen bilder av Paris.
 9. "South Atlantic" er vel det største mapet til nå, men det er ganske uinteressant. Mesteparten av mapet er vann, og resten er lite detaljert og forglemmelig. Heldigvis er det andre maps like rundt hjørnet som ser veldig bra ut, som f.eks Sinai-mapet fra OnReTech.
 10. I dag slapp Ugra Media sitt "nye" map, "Normandy 2" til DCS. "Normandy 2" er et helt nytt map, som bygger på Ugra Medias originale "Normady"-map, "Normandy 2" er mye større og mye mer detaljert - antallet flyplasser er også økt fra rundt 30 til 69. For første gang er det nå mulig å fly over London og Paris i DCS. Jeg er i utgangspunktet ikke kjempeinteressert i den Andre Verdenskrig, men Ugra kjører et tilbud det er vanskelig å si nei til - hvis man allerede har "Normandy" og "The Channel" får man det nye mapet til $10 USD. Forhåpentligvis kommer det noen flere tidsriktige AI-fly etterhvert så man kan gjenskape ting som "the Battle of Britain".
 11. Jeg har på følelsen at man hadde blitt "forfremmet" til fotgjenger resten av livet
 12. Gripen og SK60 var en stor overraskelses-annonsering, men jeg håper det betyr at de vil fortsette å variere bookingen til Flydagen litt fremover. Det hadde vært artig å se både Gripen og SK60 på Kjeller, men selv er jeg i Polen for Antidotum Airshow Leszno den helga. Flydagen Sola kommer jeg ikke til å prioritere, jeg har lite til overs for at de velger å beholde ting i programmet som de vet at har kansellert god tid i forveien - som f.eks F-35 i fjor.
 13. Bak Skedsmo vgs. ja, har ikke vært der på en stund, men er rimelig sikker på at det fortsatt er mulig.
 14. Det var da svært så mange sheltre for bare to fly
 15. YouTube-kanalen "Paper Skies" har en fin video om "the booze carrier" (og mye annet interessant).
 16. Enig, den er veldig underholdende å fly, men jeg misunner ikke de stakkarene som måtte gå i krig med den. Radaren er et godt eksempel på noe som gjør Fishbeden utfordrende å fly i kamp, rekkevidden er bare på 30km, og antennen er fast, så hvis man skal scanne et nytt område så må man manøvrere flyet slik at du har det aktuelle området rett foran deg. I tillegg kjøles radaren ned med alkohol, som bare varer i 20-25 minutter når radaren er på. Har du bomber, drop tanker, rocket- eller gun pods må du holde deg undet Mach 0.8 og under 5G, ellers faller de av. Skal du gjøre noe så enkelt som å slippe (dumme) bomber så er det ørten brytere og knapper som må flippes, og ingen av dem er på stikka/throttle. Og så må du passe på riktig vinkel og fart i det du dykker ned, ellers bommer du
 17. Det har vært en gjeng som har fløyet en del på Duxford i det siste når jeg har vært innom der, har alltid sett dem som A320 selv
 18. Jeg ble litt inspirert av @Kim Kristensen sin MiG-21-bilder og bestemte meg for å ta en liten "refresher" i Fishbeden i DCS. Fishbeden var den første tredjeparts-modulen som ble sluppet til DCS, og bærer litt preg av det i dag, men den er fortsatt morsom og utfordrende å fly. Flight modellen skal være skrevet av en Kroatisk MiG-21-pilot, og det Kroatiske luftforsvaret skal visstnok bruke modulen som en "desktop trainer", så jeg går utfra at den er ganske nær "the real thing". Det første man biter seg merke til i Fishbeden er at den er fint lite brukervennlig, brytere og knapper er strødd rundt cockpiten, og ikke alltid på de mest intuitive stedene. En annen ting man må huske på er at ting som bremser, understell osv. drives av komprimert luft. Glemmer du å sette håndtaket tilbake til "neutral" etter å ha tatt opp hjulene fortsetter systemet å tappe luften, og landingen kan bli riktig interessant.
 19. Jeg håper noen snart føler seg kallet til å lage en fullverdig Starfighter-modul. Jeg har troa på IndiaFoxTecho, i og med at de ser ut til å ønsker å spesialisere seg på Italienske maskiner i DCS med MB339 allerede ute, og en G.91 på vei.
 20. Det er mange spennende maskiner fra den andre siden av jernteppet, for de spesielt interesserte kan jeg anbefale boka "Red Eagles: America's Secret MiGs" som er historien om 4477th Test and Evaluation Squadron som frem til starten av 90-tallet fløy og testet Sovjetiske maskiner i USA. Mange spennende historier og forklaringer på hva som var styrkene og svakhetene til de forskjellige maskinene. MiG-23 f.eks, som lenge var fryktet i Vesten, viste seg å nærmest være en dødsfelle.
 21. Har brukt litt tid sammen med denne jeg også, liker den godt - men har ikke helt fått dreisen på "wheelbarrowing".
 22. Det kommer helt an på budsjettet, men jeg ville ha gått for noe i 40xx-serien til Nvidia, du får f.eks 4070Ti hos Komplett til ca 11000 nå, så litt mer enn prisen av to 3060, men med en ytelsesøkning på nesten 140% over et 3060 (i følge userbenchmarks.com). Skjermkort har blitt grisedyre i løpet av de siste to generasjonene, men skal man ha en god VR-opplevelse så er det, dessverre, viktig med et kratig skjermkort.
×
×
 • Opprett ny...