Gå til innhold

Jan Gulliksen

Members
  • Innholdsteller

    1 564
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Jan Gulliksen

  1. Også Torp og Rygge. Flyet skal teste nav- og kommunikasjonsutstyr på de tre plassene i tidsrommet 3.-10. november ifølge russsernes søknad til Luftfartstilsynet.
  2. Dere som sier at Biltema har to Spitfire, har selvsagt rett. (jeg skrev én)
  3. Biltema har én Spitfire. Den var på oppvisning på Jarlsberg sist søndag med en dyktig pilot i cockpiten. Dette er veldig trist.
  4. Hele helgen er for flyfolk - for dagen etter er det full rulle på Jarlsberg - http://www.jfs.no
  5. Da har jeg fått nytt ICAO-kart over Sør-Norge i posten etter kjapp levering av NAK Shop og Posten!
  6. Fantastisk flott og artig å se dette! Du fanger opp mye fra den vinkelen, og det ser ut til at det er bra kvalitet på kameraet. Er det kamera beregnet på "den slags", med spesialfeste osv?
  7. Fantastisk flyging! Her ser det ut til å være stålkontroll hele veien. Imponerende!
  8. Fantastisk, dette så jo utrolig bra ut! Godt jobba, og lykke til videre med utvikling av simmen og flyturer worldwide!
  9. Ja ja, den døde nok kjapt! Det så ut til at det var noen fjær-rester som føyk opp over windshielden rett etter landing (ca. 1'25).
  10. Skandinavias største flammeshow, Biltemas Spitfire + + + Med andre ord: Flyshow på Jarlsberg 15. august! Oppdateres her etter hvert: www.jfs.no
  11. Det er "den dusten der" som har skapt suksessen Ryanair ....
  12. Og uansett hva grunnen var til at flyet traff taubanen, så gjorde piloten en formidabel jobb med å få flyet trygt hjem igjen!
  13. Kanskje det kom fra arrangementet på Kjevik og trente på innflygninger til Rygge? Kontrollsonen til Rygge ligger jo akkurat så vidt innom Horten.
  14. Jeg vet ikke hva det er laget i, men det ser imponerende ut på skjermen. Men takk for tilbakemelding og info - ser ikke ut til at jeg ofrer den simmen noe mer tid!
  15. Jeg regner med at de aller fleste av dere har sittet klistret og sett på dogfights i Historic Channel. Men er det noen som aner noe omhvordan de simulerer flyginga? I dag så jeg et slag fra 2.verdenskrig ved Asch i Belgia med Thunderbolter og Mustanger mot FW 190 og Me 109. Fantastisk bra laget - men altså, hvordan har de laget det? Endret: Og så fant jeg ut at det jo heter History Channel, og da fant jeg det på nettet. Der kan man faktisk laste ned en dogfight-simulator. Mitt nye spørsmål blir derfor om det er noen som har testet den?
  16. Ikke spesielt rart. Sånn har det alltid vært. Flyulykker skaper større interesse og oppleves som mer dramatisk enn bilulykker. I dette tilfellet var det nok også kappløpet med tiden fordi man en stund håpet at det var mulig å finne noen i live. Og i diverse fly/luftfartsforum (inkludert dette) ser vi jo også at interessen og engasjementet for flyulykker er større enn for andre flyrelaterte saker.
  17. Med det siste innlegget her er det vel på høy tid å flytte denne tråden ned i Snackbaren?
  18. Partnair-ulykken var nok "hel-norsk". Partnair var et norsk charterselskap, og passasjerene var ansatte i det norske rederiet Wilhelmsen Lines. De skulle på en eller annen utflukt til Hamburg (tror jeg det var), men endte i Skagerak. Ellers var det jo en bra link til disse programmene, for jeg får dem sjelden med meg når de sendes. Takker for den!
  19. Ryddig og fin fremstilling av hvordan dette skjedde - og nok en gang får vi bekreftet at det ble jobbet bra i cockpit!
  20. Herlig! Minner meg om en gang jeg satt på med Dakotaen (LN-WND) fra Røros til Torp. Da vi fløy nedover Østerdalen, så jeg omtrent i vingespiss-høyde et reinsdyr som løp oppover langs en åskam. Det var et flott syn, men sikten var atskillig bedre enn det Larsson har tegnet!
×
×
  • Opprett ny...