Gå til innhold

Kategorier

 1. HANGAREN

  1. Kaffekroken

   Her diskuterer vi alt som har med flysimulatorer og flyvning å gjøre.

   178 857
   innlegg
  2. 5 699
   innlegg
 2. ONLINE FLYVNING

  1. VATSIM

   Her diskuterer vi alt som har med online flyvning å gjøre på VATSIM
   48 207
   innlegg
 • Innlegg

  • Jeg kontrollerte den kvelden, og er vel sikkert den eneste aktive i ATC-stallen som enda er på dette forumet, så det var et greit sammentreff! Syns å huske en som måtte innrømme gearpins, ja! Noe de aller fleste i Majesticen har gjort minst én gang. Ellers kan jeg ikke huske noen store tabber, stå på. Det viktigste som fersk pilot på et ATC-nettverk er å begynne på voice med en gang (de med talevansker er unntatt, selvfølgelig), og gjøre masse tabber i starten på alle fronter, det har en strålende effekt på hvor fort du blir god både på voice og det å fly. Rødming blir det uansett, det er best å gjøre alt unna i en fei heller enn å spre det utover en lang periode. Jeg husker ikke om du brukte tekst eller voice, men tipset over er standardsvaret mitt for alle nye (og det kan tenkes at flere finner denne posten før eller etter sin første online-flight)
  • Da er simmen installert og testet en liten tur i default tutorial som er innflyging og landing på Salt Lake City Airport med en MilViz B-55.
   Selve sceneriet er av den blasse sorten, men har ikke fokusert på det i denne omgang. Var spent på hvordan funksjoner i flyet ble operert helt uten tastatur og joystick, og jeg er ganske fornøyd med et intuitivt grensesnitt som jeg raskt ble høvelig fortrolig med. VR-oppsettet er et VIVE PRo med to håndkontroller, og i simmen visualiseres håndkontrollerne med to hender. Vil du gripe rundt yoke fører du hånden bort til yoke og trykker en av knappene på håndkontroller og styrer som du ønsker. Litt uvandt stilling på hånd under styring ettersom posisjonen er mer lik den du har når du opererer et strykejern fremfor holder på en yoke. DErsom jeg prøver å "brekke ned" kontroller når jeg har grepet fast kommer noen artifacts og bevegelse blir feil. Dette er sikkert ting som kan rettes i en senere release. Som default er hendene i en pekeform, og fører du pekefinger til en pnapp, så trykkes knappen. Fører du den over en toggle-switch og ned, flipper du bryter ned og vica versa om du vil flikke en bryter opp.
   Menyer for view og andre settings opereres på samme måte. Bare pek, ikke noe klikking nødvendig.
   Throttle og andre spaker kan også skyves på denne måten, men du kan også trykke en knapp på kontroller for å gripe tak i og føre hendler opp og ned, og det hele føles veldig naturlig. Det meste av brytere var funksjonelt uten at jeg har utsjekk på denne maskinen og kan gå i detalj, men brytere, knapper og kontrollhjul lot seg stort sett operere.
   Også luke i vindu, solskjerm, setejustering, dørhåndtak og annet utstyr lot seg bruke.

   Demoen er begrenset i forhold til hva og hvor vi får testet, og det som kan flys, kan flys i 7 minutter før restart kreves. Vi kan derimot sitte i cockpit og teste alt av funksjoner etter de 7 minuttene har utløpt. Skal prøve litt mer før jeg føler meg berettiget til å skrive videre, men tror at jeg er såpass nysgjerrig at jeg kjøper en lisens for å utforske andre fly (og helikopter ikke minst), landskap, vær og tider.
    
  • ...downloading med hele 50k hastighet. Tar 15-16 timer dersom ikke serveren på andre siden speeder opp litt
  • Venter i spenning på rapport 🙂
  • Vi har fått oss VR-rom på jobben hvor vi oppfordres å leke oss i og jeg har selvfølgelig sikret meg mulighet til å installere det jeg måtte ønske på denne maskinen.
   Kom på en nyhet fra lang tid tilbake der det ble bekreftet at en sim med tanke på VR-markedet var på vei, og nå ble den sluppet i oktober med en gratisversjon til testing.
   Fly Inside har tidligere sluppet addons som har gitt VR-funksjoner til FSX, P3D og XP, men nå skal de altså ha en egen sim spesielt utviklet for VR, og jeg er spent på å se hvordan denne tar seg ut på dette tidlige stadium.
   Denne installeres i.l.a. uken og jeg gleder meg til å se hvordan dette virker.
   Har tidligere prøvd AS2 og det var også riktig gøy.

   Will report https://flyinside-fsx.com/Home/Sim
 • Hvem er pålogget (Se komplett liste)

 • Vinnerliste: Tidligere vinnere

×