Gå til innhold

Tordbjørn W. Eriksen

Members
  • Innholdsteller

    365
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Tordbjørn W. Eriksen

  • Bursdag 16. mai 1977

Tordbjørn W. Eriksen's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Høres jo artig ut, er det innpass for X-Planere og? (ex-MSFS bruker
  2. RRJ = Russian Regional Jet.. Den har vært i utvikling ganske lenge nå, men det var økonomiske årsaker om jeg ikke tar helt feil som gjorde at det tok såpass lang tid og.. PS! Tror det er mer enn cockpit layout som spiller inn men
  3. Håper det blir Gripen Har kikka på en del gripen videoer og blir og mer imponert.
  4. Nope, har ikke bil om dagen, men når det skjer så kjører jeg seff med bilbelte. Merkelig analogi fra din side forresten.. Hvis det var det du prøvde deg på. Og forresten.. om 10 - 20 år er også JSF "går dagens" teknologi
  5. Nå tror jeg du drar konklusjoner litt raskt her Mr. Brendås, SV snakket faktisk om å leie, ikke kjøpe Gripen fly, heldigvis er det ikke bare SV (RV er imot stort sett alt av våpen kjøp) som er med på tanken, AP er også med på planen. Og argumentet mitt bygger overhodet ikke på at Sverige er noen form for "underdog" som du kaller det. I en tid der forsvaret må kutte stadig i kostnadene (verden forandrer seg faktisk ) og Gripen-N (Det er N versjonen det er snakk om, som er tilpasset norske forhold) koster vesentlig mindre enn konkurrentene i innkjøp, drift og vedlikehold gjennom hele flyets levetid. Noe å tenke på sett at oljen ikke varer evig. I forhold til F-16 maskinene vi bruker nå vil Gripen-N bli 60 % billigere i drift enn dagens F-16 fly. En N versjon vil også gagne norsk industri. Spørs når den dagen kommer da, og hvor mye man skal være villig til å betale mens man venter på at det skal skje.Det finnes faktisk saker som er viktigere enn kampfly i et av verdens bedre land med tanke på diplomati og kulturell brobygging. Ganske så urealistisk perspektiv spørr du meg med tanke på vår beliggenhet samt at vi faktisk er med i NATO. Norges forsvar er bygd for å kunne forsvare en begrenset tidsperiode, i motsetnings til andres millitærvesen. Med tanke på kapabilitet så trenger man ikke stealth teknologi slik bildet av Norges millitære innsats er idag. Det kan du selv google om vet du Hørt om logistikk? Kortere vei = Lavere logistikk kostnader. Kan være utslagsgivende det. Men forstår ikke hvorfor du kaller Sverige "underdog".. Hvis du tenker i målestokken utenlandsgjeld så er det USA som er verdens "underdog".
  6. Noen stikkord om Gripen i forhold til F-35: lettere, fysisk mindre, kortere rekkevidde, ikke stealth, rimeligere, allerede tilgjengelig, tar mye mindre payload, krever mer customization for å gå overens med resten av NATO-flåta, gårdagens fighterteknologi, mm. Politisk sett så frister vel Gripen mer enn JSF, selv om forrige regjering kasta et hav av penger inn i JSF utviklingen. Har vi virkelig behov for stealth kapabelt fly med stor payload og digitale duppeditter? Jeg mener ; Vi er ingen kriger nasjon, den biten tar USA seg av. Dessuten er det mer logisk å kjøpe svensk med tanke på geografisk beliggenhet. Hørte også rykter om en evt. demo modell av Gripen-N... Noen bekrefte eller avkrefte?
  7. Stemmer, de er Cubanske.. Legg merke til også at det står på siden
  8. Det her er akkurat det terroristene vil. De vil sette den vestlige verden opp i mot alt som minner om midtøsten og vice versa. Og fortsetter det slik som det her så er det snakk om en neverending spiral av massehysteri og paranoia. Btw. Flagget i avataren din sier vel egentlig nok om ditt ståsted i saken?
  9. Fyttihælvete!!! En dag dør noen av hjerteinfark pga det der dæven!!
  10. Hvis du poster i feil forum: Tresposters (ordlek will be shot, survivors will be shot again
  11. F***imeg bedre enn alternativene hvertfall
  12. For oss som bor nærme Sverige Så har EB games butikken (ikke netshopen) litt av hvert og by på.. Billigere er de og ^^ Men å kjøpe fs addons for å støtte fs.no, fin tanke men sender heller de kronene til noen som virkelig trenger de..
  13. Noen her som vet om gode bilder fra Aastorp, ENRK? Eller et nettsted? Ser ut som siden deres er nede
×
×
  • Opprett ny...