Gå til innhold

Jobbtilbud Trondheim


Clamer F. Meltzer

Anbefalte innlegg

  • Svar 81
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive medlemmer

Genialt... :) Yrke: simulatorpilot. Dette må jo være midt i blinken for mange her inne, og siden det er deltid så er det sikkert mange som vil søke og ha dette som ekstrajobb. Vi "flyr" jo døgnet rundt snart og det må jo være en ønskesituasjon å få betalt for å "leke" pilot. Stillingsannonsen burde ha vært lagt direkte inn på forumet :cool: . Finnes vel knapt bedre kvalifiserte kandidater i Norge enn de som besøker forumet vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm. Mulig at dette er bare den samme tastatur-simmen jeg dreiv med når jeg var der en gang.

Det gikk ut på at jeg "valgte fly" fra en liste over aktive fly, og tasta kommandoer, fks. (husker ikke helt hvordan det var) .r 360.. Mulig det er noe nytt nå da ;)

 

Har også testa approach-simulatoren(altså, jeg "satt" approach)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kreves endel for å kunne være en del av ett team som driver med opplæring av flygeledere...

Jepp. Men er ganske sikker på at enkelte her inne som er veldig unge' date=' kan gjøre en bedre jobb der, enn en 25 åring som kommer rett fra NTNU (Sikter ikke til noen her, bare så det er sagt). Faktisk. [/quote']

 

Det er greit, men hva mener du med "unge" kan bedre enn folk som er 25 år? Mener du at f.eks. 26 er gammelt? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dette er det samme som de har på BGO' date=' så er det styring av fly via kommandoer på en skjerm med tekst, ingen 3d-simulator med andre ord.. :( [/quote']

 

Det er nok eksakt det samme som er på Flesland, nemlig en NATCON-simulator. Jobben vil trolig være å ha ansvar for noen fly og når FLL gir en instruks svarer du med mic'en og taster inn i softwaren hva flyet skal gjøre :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Børge Litangen
[..] Men er ganske sikker på at enkelte her inne som er veldig unge' date=' kan gjøre en bedre jobb der, enn en 25 åring som kommer rett fra NTNU [..']

 

Nå vet du riktig nok ennå ikke hva denne jobben faktisk innebærer...

 

Tror det er mange som vil bli skuffet om de forventer en FSX-ish flysimulator med mer eye-candy enn midtsidepikene i FHM :grin: .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man sitter ved en stasjon der man har ett radarbilde og en skjerm med software som styrer flyene flygelederene skal kontrollere i sim. I tillegg har man en comsentral der man snakker på frekvensen OG simulerer nabosektorer til den flygeledersektoren man simulerer. Man vil ha 2 til 3 pilotposisjoner pr flygeleder. Noen ganger vil en av disse ha hovedvekt på å agere nabosektorer, mens den andre fokuserer på å være pilot. Andre ganger er det likt delt.

 

Ett eksempel på hvordan vår sim fungerer når vi simulerer en stk approach posisjon på en øvelse der fokus er på sekvensiering av innkommende trafikk.

 

2 pilotposisjoner, en kontrollerer 80 % av ankommende trafikk og ingen telefoner.

Den andre kontrollerer alle avganger, agerer alle nabosektorer (ENTC APP, ENEV TWR, ENAN TWR, ENBD Sektor Øst, ENBD Sektor N, CRC Sørreisa/Mågerø samt TWR), samt opererer stille koordinering via videolink fra TWR. Denne kontrollerer også 20% av ankomster da mesteparten av koordinering på disse er gjort på telefon.

I våre øvelser er det også denne som tar seg av de flightene som skal gjøre noe spesielt. (Les: Få emmergency, rote seg bort etc.)

 

Det er ingen lett jobb, spesielt på simulatorer som en eller annen IT geek har laget så nesten alle inputs må gjøres med musa. De eldre der man kan bruke kun tastatur er mye raskere, dog verre å lære seg.

 

Det er ikke en glamorøs jobb, og jævelig kjedelig i lengden! Jeg har noen hundre timer som pilot på skolen og på jobb.

 

Men for en periode på ett par år, så er det vel greit.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg ville aldri ansatt noen under 18' date=' med unntak av svært "enkle" jobber. Avisbud, klippe-plen, sommerjobber etc. [/quote']

 

Neivel.. jeg er 17 og er skiftleder der jeg jobber. Dvs. ansvar for å åpne og stenge butikken, holde regnskap samt opplæring av nye medarbeidere. Hvorfor ville du ikke ha ansatt meg, hvis jeg hadde passet til jobben?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan du utdype det litt mere?

 

Telle alle penger som er igjen etter hvert skift, balansere med bankterminaler, sjekke opp mot hvor mye varer vi har solgt, justere og rapportere eventuelle unøyakigheter i dagens regnskap. Videre derfra tar selvfølgelig daglig leder seg av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg ville aldri ansatt noen under 18' date=' med unntak av svært "enkle" jobber. Avisbud, klippe-plen, sommerjobber etc. [/quote']

 

Neivel.. jeg er 17 og er skiftleder der jeg jobber. Dvs. ansvar for å åpne og stenge stedet, holde regnskap samt opplæring av nye medarbeidere. Hvorfor ville du ikke ha ansatt meg, hvis jeg hadde passet til jobben?

 

la meg gjette... du jobber på mcdonalds eller noe sånt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...