Gå til innhold

M E

Members
  • Innholdsteller

    322
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av M E

  1. Hvorfor skulle avgifter økes fordi flyene blir levert med nytt interiør? Alle nye 738 blir levert med dette interiøret etterhvert....
  2. Jess, konstruktivt svar der Even, ser du er lokalkjent. Den står på C-5 (militærside)...
  3. Grunnregelen er riktig: aviate, navigate, communicate Det kommer litt ann på situasjonen og... tror du at du har sjangs til å holde flyet i lufta, venter du til du har kontroll over flyet før du snakker med ATC. Ser du derimot at du umiddelbart må nød-/krasjlande ville jeg også brukt tid til å si kort til ATC hvor du nødlander, samt skru på ELT. Det samme gjelder hvis du flyr i et tett trafikkert luftrom, det er da viktigere å få meldt frem tidlig at du har problemer enn hvis du flyr alene i luftrommet.
  4. Herlig! Var senest på Oshkosh i '07. Angående flyruter, så har jeg fløyet til Green Bay og leiet bil derifra. Mye enklere, og mye mindre folk og kaos, dog en liten kjøretur. Ta med (eller kjøp) telt og sov inne på plassen. Det er god stemning i at mange telt går sammen om kveldene med øl, god mat og gode historier! Bruk god tid på ting, ikke rush igjennom stevnet Og er det en plass dere må spise på mens dere er der: Friar Tuck's. Magisk God tur!
  5. Det er fordi flyet flyr utenfor radarnettverket til Flygradar.nu... og når flyet da dukker opp igjen tegner programvaren en linje fra siste kontaktpunkt til der hvor flyet dukker opp, gitt at det ikke har gått for lang tid
  6. Det gis svar på dette 2:20 ut i denne dokumentaren [video:youtube]
  7. Er en stor grunn til å ikke legge den der, men det er et bra initiativ
  8. Det kommer jo helt an på hvilken radar som fanger opp flyet... her på Sola vises flyet helt til det har landet og under roll out..
  9. Skal til Rygge i juni.. er allerede veldig spent, men kan ikke si noe annet enn at jeg gleder meg
  10. Nei, som Håkon sier, dette skylles nok ikke blokkering av static ports eller pitot tubes. Det er snakk om radio altimeter. En blokkering ville sansynligvis ikke indusert et plutselig hopp fra 1950 til -7/8 fot. Schiphol har en elevation på -11ft, som kan forklare hvorfor det hoppet til negative verdier. Det blir spennende å se hvilken feil de finner i det venstre RA.
  11. Spørs hvilken høyde og fart.. Takeoff sea level static rundt 8L/sek tror jeg, mens hvis vi for eksempel går opp til 5000 fot og 820 knop vil fuelusage øke til omtrent 150% så ca 12L/sek
  12. Ser og hører jo rett og slett ut som han bremser for hardt mens flyet ennå genererer en del løft. Dermed har han ikke tyngden bak og flyet tipper forover..
  13. Hei! Jobber selv som stuer på Sola Det er sant at du bare må søke, men de fleste handlingselskaper krever at man er 20 år og har klasse B (noen av kjøretøyene våre veier opp mot 20 tonn). Noen gjør unntak ned til 18 år. Dette er grunnet at man faktisk har et stort ansvar som stuer. Det er strenge sikkerhetskrav som stilles når man beveger seg rundt et fly, med og uten kjøretøy. Man har også ansvaret for sikkerheten til hundrevis av mennesker, da vi har ansvaret for å sjekke flyet for skader ved en walkaround av flyet før avgang. I tillegg kan fort den minste skade vi påfører et fly havne oppe i millionklassen for å fikse.
  14. Og sikkert en del i begynnelsen: De alltid populære båndvaktene (Stå i en båndhall og lempe bag i traller)
  15. Det har du rett i Christian... i tillegg til at fanblades lager hakkemat av fugler lenge før det når turbinen...
  16. Fordi det er folk på andre siden som faktisk skal ta imot deres bagasje, som også er mennesker, og som har en rygg å ta vare på. Det er altså en grunn til at det står klart i reglene at man kan ha 20kilo per kolli. Du kan jo selv tenke deg å løfte 189 kofferter fra bakkeivå og opp i et fly der alle koffertene veier 4-5 kilo mer enn det som er lov å ha med. Du holder ikke ut lenge da. Den lille avgiften er jo prevantiv, slik at du kanskje lærer til neste gang at du heller fordeler vekten på de to kolliene, og dermed gjør arbeidsdagen mye lettere for folka på andre siden.
  17. Lurer på om jeg skal sende inn sak til Nettavisen, jeg var nemlig ute å kjørte nettopp, og en bil PASSERTE MED BARE 2 METER KLARING! En helt klar agurknyhet ja.
  18. Det som vises på skjemer og avinor.no er alt oppdatert av handlingagentene som er på flyplassen. Skjermene blir fortløpende oppdatert ettersom ny informasjon kommer inn fra de flyplassene som flyene kommer fra. Som du sikkert kjenner til flyr et fly ganske mange strekninger i løpet av en dag, og selv om man får inn en estimering om når flyet kommer til å lande, kan flyet fremdeles ha mange strekninger igjen å fly før det kommer til din flyplass, og man får ikke riktig tid før flyet faktisk har tatt av mot din flyplass. En annen ting er at det kan være mindre bemanning sent på kveld og natt, og på disse tidene har man ofte ikke en dedikert person som sitter å passer på at alt blir oppdatert riktig på skjermene (ikke en prioritet), og enkelte fly kan da ikke bli oppdatert. Jeg kan desverre ikke snakke for Bodø, men det er slik det skjer her litt lenger sør
  19. De setter winglets på de -300 maskinene de eier selv, så det er mulig KHC får også.
  20. Ja, hvis det hadde blitt plassert 80 kg mer på flightdeck, hadde vi gått utfor grensene.. noe selvfølgelig kapteinen spøkte med og sa det var godt han ikke hadde spist så mye til jul det året
  21. Ja, en person kan ha mye å si. Har vært med på at vi bare var 80 kg i fra å CG utenfor lovlige grenser. I en 737 har kanskje ikke vekten av en person så mye å si, men man må fremdeles skrive en del papirer på ny, og hvis man da ikke har tid så får du et nei.
  22. Rettelse: Du skal alltid være så pirkete..
  23. Det samme skjedde med LN-FAW på Sola.. "7-ship F-16 formation coming up behind you" kan vel gi de fleste en liten støkk Fra Sola gikk TIGER08 direkte Ørlandet, mens TIGER01-formasjonen gikk videre mot Haugesund.
×
×
  • Opprett ny...