Gå til innhold

Jon Egil Ursin

Members
  • Innholdsteller

    228
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Jon Egil Ursin

  • Bursdag 30. nov. 3

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Jon Egil Ursin's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har hørt em historie om en tekniker som stjal et fly på Ørland, men der endte det ikke så godt.. Noen som kan bekrefte den?
  2. Veldig bra, men litt superpirking som mange proffe også sier feil.. En annen metode er "SAS123, turn left/right by 20 [two zero] degrees, report new heading" "by" skal ikke være der "SAS123, fly heading (fordi flyet er på egennavigasjon på STAR) 190, vectors for ILS 01R" "vectoring" er korrekt, slik det stod det andre stedet. Ref: BSL G5.1
  3. Hvorfor snakker dere om automatisering? det er snakk om fjernstyring, ikke det samme
  4. Ut fra det jeg leser i BSL F 1-1 er det ikke krav om bruk av landingslys.
  5. Ved normaltrykk ved MSL er det ca 26ft tror jeg. Ved lavere trykk (feks høyere opp) ligger isobarene lenger fra hverandre og 1 hPa variasjon vil være lenger..
  6. Fordi for å fly motorfly trenger du sertifikat og tingene styres av LT(les myndighetene). Seilfly, Mikro etc styres av NLF(brukerne selv) og de utsteder beviser. Jeg vil ikke vært komfortabel med bare 5 timer seilfly for å få det beviset..
  7. Eller denne om du vil ha avstanden i direktelinje http://gc.kls2.com/
  8. Nydelig! Er det meningen man skal være på Røros TWR-frekvensen når man er i landingsrunden eller er det 123,5 MHz som de fleste andre plasser? Syns ikke det kom godt fram på "plate'n"
  9. Nei da, vi (Bodø Oceanic ) gir gjerne ODD vestover også sålenge det er greit for islendingene (og det er det ofte)
  10. Feil, trenger bare 1000ft oceanic også (under FL410 som andre steder). Noen andre steder i verden er det 2000ft over FL290.
  11. For å presisere at det ikke er noen skyer over 5000ft/høyeste MSA Da kan pilot si til PAX at det er sol og skyfritt EDIT: evt stjerneklart...
  12. ruter og rutenummer endres vel titt og ofte, hvordan skal dette vedlikeholdes?
  13. Tidenes første A340 på BR om jeg ikke tar helt feil
  14. Her tror jeg de har rotet litt med værdataene sine. Det er en vindmåler på Liatårnet/Sotratoppen som er på ca 1200ft og en på Ulrikken som er på ca 2200ft. Sikkert bare en trykkleif. Noen som vet om denne flytypen er spesielt brå i en evt stall?
  15. på innflygningskartene feks. 122.1MHz er en frekvens mange tårn har av en eller annen grunn, noen i parentes andre steder ikke i parentes, om det er noen forskjell på det vet jeg heller ikke.
×
×
  • Opprett ny...