Gå til innhold

Magnus Vie Pettersen

Members
  • Innholdsteller

    521
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Magnus Vie Pettersen

  1. Flere som opplever mer CTD med denne inne? Jeg har bare testet rundt omkring på de mest heavy flyplassene med FSLTL både av og på, og 10/10 ganger ender det med CTD etter noen minutter. Kjører RTX 3080 med wide screen om det skulle ha noe å si. Skjønner at dette er bare en work around mod, men det er jo fristende å få til å kjøre 60 FPS ut av EGLL med fenixen og FSLTL på full guffe😅
  2. Her er jeg nesten diametralt motsatt av dere. Flyr for det meste en kombi av 737 og A320. Akkurat nå blir det mye SWA ops på kryss og tvers av USA, men som det blir nevnt ovenfor varierer det i ulike perioder. I Europa havner jeg ofte i en EasyJet eller Eurowings syklus ut fra en eller annen hub. Skal sies at jeg nettopp har fullført en x-country fra øst til vest i USA med GA (C414). Her fløy jeg både litt VFR og IFR så er ikke bare store og automatiserte busser som luftes. USA er uansett en gjenganger generelt.
  3. 100, 50, 40, 30... Søndagstur med EZY6295 fra Bristol til Innsbruck med A320N. Humpete over Alpene med mye medvind inn mot approach og livet ble ikke enklere med en Austrian som skjærer inn fremfor meg 15nm før rullebanen. Med litt sikk-sakk og full flaps klarer jeg å få nok avstand til at han klarer å komme seg av akkurat i siste liten. I kjent fsx-ai stil tar dem seg god tid på rullebanen. Det betimelige spørsmålet her er vel hvorfor jeg tar meg tid til å ta bilde akkurat i det klimakset er på topp og jeg har mer en nok med konsentrere meg om å "naile" landingen. Svaret er at det var så langt jeg kom i dag. Freeze og en uunngåelig Alt +F4. Av og til kan MSFS ta seg en bolle, men jeg forbanner ikke makkverket lenger enn at det nok blir en ny tur til uken
  4. Er særs nøgd med dekningen av flyplasser i Norge for MSFS. Både av freeware og de som fører til Hallgeir Kvadsheim på døra. Mangler bare en liten ubetydelig landingsstripe i nærheten av Jessheim og et par grønne fugler så er vi i boks for min del😃
  5. Jeg har i key bindings lagt til en tast som jeg kan toggle TrackIR med. Syns det virker ganske bra for meg, men om noen finner en måte som hindrer den i å slå seg av når man snur hodet så vidt utenfor rekkevidden blir jeg takknemlig for det også.
  6. Eneste tipset jeg kan komme med er å trimme mest mulig stabilt. Enten når jeg klatrer i ønsket vinkel eller horisontalt om jeg ikke ønsker å stige. Jeg bruker riktignok Trackir som gjør jobben med å se seg rundt i cockpit ganske mye enklere i hektiske situasjoner. Ellers er det lurt å alltid stille høyde og heading før takeoff, slik at man får minst mulig arbeid lengre frem i tid. Følger jeg SID ut fra RNW35 i Bergen, setter jeg f.eks 6000 ft og 350 grader på heading før jeg pusher fra gate. Samme prinsipp på approach, der NAV er satt til riktig radio frekvens sammen med kurs så fort jeg vet rullebane/approach jeg får. Jeg flyr alltid offline, så det med ATC bryr jeg meg ikke om.
  7. CRJ er ikke helt frisk etter SU5, men det fungerer sånn passe. Liten rundtur fra Køben til Trondheim og videre til Gardermoen. Husker tilbake til hine hårde da jeg fløy P3D v3.ett-eller-annet, hvor turnaround flighter var ganske enkelt en glemme sak med tanke på OOM. Gleder meg som en unge til Fenix og PMDG 737 kommer på vingene!
  8. Startet nå. Trodde jeg hadde vært igjennom hele forumet der, men neida. Synderen var Process Lasso for de som skulle sitte i samme båt en dag. Hadde egentlig bestemt meg for å fjerne det programmet uansett. Men danke schön!
  9. Var litt i tvil om jeg skulle starte nok en tråd som omhandler å ikke få startet MSFS, men forsøker likevel... Som overskriften indikerer, så vil ikke simmen starte. Jeg har Steam Deluxe Edition. Oppdateringen i steam går greit, men når jeg starter exe. filen skjer det fint lite. Et svart vindu åpner, men lukker seg etter 2 sekunder. Dette skjer før jeg har fått installert oppdateringen i selve simmen. Får opp følgende feilmelding i Event Viewer (aner ikke om dette er til hjelp): Faulting application name: FlightSimulator.exe, version: 1.18.13.0, time stamp: 0x00000000 Faulting module name: WwiseLibPCx64P.dll, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x60532b0b Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x00000000002a4205 Faulting process id: 0x25f8 Faulting application start time: 0x01d783cde8bc0e67 Faulting application path: E:\Steam\steamapps\common\MicrosoftFlightSimulator\FlightSimulator.exe Faulting module path: E:\Steam\steamapps\common\MicrosoftFlightSimulator\WwiseLibPCx64P.dll Report Id: 3542ccf8-6628-493e-ac1a-0f204ad50b93 Faulting package full name: Faulting package-relative application ID: Jeg har trålet nettet etter løsninger og prøvd en hel del uten hell. Følgende er blitt gjort: Sjekket for oppdateringer i Windows Oppdatert driver til skjermkortet Kjørt CCleaner Sjekket antivirus (til og med whitelistet MSFS) Fjernet all innhold i Content Manager Sjekket integriteten til installasjons folder via Steam Reinstallert MSFS via Steam Kjørt exe. som admin Noen som har en ide på hva dette kan være for noe?
  10. Er slett ikke så ille å endelig få sette seg ned å fly litt med både ny skjerm og rudder pedals. Masteroppgaven leverte jeg i forrige uke, så her flys det med den beste samvittigheten selv om solen skinner ute. Driver og jager opp og ned Shetland i fin været.
  11. Usikker på om du trenger noe mer enn dette for å vise: 12=PC,7,C65580,0 -{AP_MASTER}- 13=PC,7,C65793,0 -{YAW_DAMPER_TOGGLE}-
  12. Mulig dette spørsmålet er blitt stilt og svart før på forumet men jeg fant ikke noe om det... Jeg lurer på om det lar seg gjøre å binde den samme knappen på f.eks. HC Bravo til to ulike funksjoner. Jeg ønsker at når jeg trykker på knappen "AUTO PILOT" så skrur den av og på autopiloten, naturligvis (såpass får jeg til). Samtidig ønsker jeg at når jeg holder inne samme knappen så skrur den av og på yaw damper. Trykker, så gjør den en ting. Holder inne, så en annen ting. Har fått dette til via RSmapper, men ønsker altså å gjøre dette via FSUIPC. Av det jeg har klart å tolke ut i fra manualen så må jeg inn i .INI filen og rote, men ble ikke klokere på det. Noen som vet?
  13. Gledelige nyheter! Syns det mest interessante er som dem nevner at SDKen ikke er det største hinderet lenger. Samtidig syns jeg det er en merkelig strategi fra PMDG sin side å si at vi kanskje kan forvente en release LITT tidligere enn først signalisert. Er da ingen som er mer utålmodige enn simmere som venter på et nytt fly, særs fra PMDG, og ved å bare holde seg på 1Q22 kjøper dem seg jo litt tid. Så kan en tidligere lansering heller bare være en hyggelig overraskelse hvis det blir aktuelt.
  14. I prinsippet er det vel ett fett. Personlig foretrekker jeg å kjøpe fra Central for å redusere antall kjøpsledd. Skulle jeg i en eller annen situasjonen ha problemer med produktet eller kjøpet, så vil jeg tro det er enklere å bare henvise til kjøpet hos ORBX fremfor å først finne frem til dette gjennom Marketplace. Vil også tro at updates kommer fortere i Central enn via Marketplace. Eneste som kan veie opp er eventuelle rabatter som av og til dukker opp på Marketplace.
  15. Jeg syns det er litt morsomt at min første tur med M20R igjen var presist motsatt og så med samme livery. Fløy KFHR-3W5 i går kveld. Må bli flinkere til å ta bilde, det skal jeg huske på.
  16. Nei, dessverre. Jeg tipper det kanskje hadde en sammenheng med at jeg brukte gratisversjonen av FSUIPC som var tilgjengelig frem til oktober eller noe sånt. Det jeg ikke nevnte var at jeg forsøkte å mappe en xbox-kontroller, hvor det er en kjent sak at MSFS sliter med å gjennkjenne trigger-aksene. Om dette er årsaken tviler jeg på ettersom den i utgangspunktet klarte å gjennkjenne aksene gjennom FSUIPC. Blir vel til at jeg finner frem noen gamle Saitek-pedaler fra roteloftet når jeg er hjemom i julen, og så lukter det en ny investering i utstyr utpå nyåret engang. Blir vel til med en ny runde med FSUIPC da tenker jeg.
  17. Kjapt spørsmål. Når jeg har FSUIPC i fokus så overfører den akse-konfigurasjonene uten problem, men når jeg klikker meg inn i simmen og har FSUIPC i bakgrunnen skjer det ingenting. Er det noe jeg har oversett? Dette gjelder rudder-aksen og jeg har fjernet denne konfigurasjonen inne i simmen.
  18. Artig fly! Lurer på om andre har opplevd tilnærmet åndenes makt opplevelser i flyet, der innvendig lys blir skrudd både av og på etter eget for godt befinnende. Usikker på om det er en bug eller udugelighet fra min sin side, men har ikke opplevd dette i andre fly. Toppet seg nå nettopp hvor jeg i mørket mistet alt av både lys og instrumenter uten å få det på igjen.
  19. Hei og hå! Her kan man nok være både enig og uenig. Jeg er enig i at det er mye som virker halv ferdig, og selv om flyene ser bra ut så mangler det nok dessverre mye på systemsimulering osv. Høydeforskjellene på vann, dårlig/manglende bilde fra Bing, skuffende kvalitet i forhold til google-maps, og slik kunne vi fortsette lenge. MEN... det er en del som er bra også. Tok meg nylig noen turer i småfly på vestkysten av Canada, og må si at jeg storkoser meg. Aldri ville P3D sett så bra ut som MSFS 2020 er, uansett hvor mye ORBX produkter vi hadde dyttet i det. Vi skal være evig takknemlig for den innsatsen flyplass-utviklerne allerede har gjort for oss andre i MSFS 2020. Et slikt produksjonsnivå har vi vel aldri sett makan til verken i FSX eller P3D. Måtte bare flyene følge etter. La meg også få si noen ord om det du peker på når det gjelder markedskreftene og det tilsynelatende "gamer"-fokuset til Microsoft. Jeg er enig at det virker som det er der hovedfokuset til Microsoft ligger, men er uenig i at det er en negativ ting. Enn må være klar over at vi som er nerder og i overkant entusiastiske i alt som har med fly og simulatorer å gjøre er en svært marginal kundegruppe i det store bilde. Dess mer fokus Microsoft har mot "gamerene" fremfor oss nerdene, dess mer penger kan de tjene. Dette vil jo forhåpentligvis føre til et større og lengre utviklingsperspektiv fra Microsoft sin side, og vil antagelig holde liv i simulatoren enda lengre. Det er vi tross alt avhengig av ettersom det blir lite flyging om serverne blir borte om 5 års tid. Jeg tror samtidig at de som tenker at vi bare skal gi simulatoren 1 års tid, så er alt blitt bra, er i overkant optimistiske. Jeg kjøpte FSX i 2008, og når jeg la P3D på hyllen i 2016 var det mye jeg fortsatt ønsket meg i simmen. Vil tro at det samme vil gjelde for MSFS i 2028 for min del også😂 Vi må leve i nuet og være fornøyd med det vi har, støtte utviklerne, fortsette å gi tips og råd til hverandre, holde liv i forumet, og så bare fortsette med det vi har gjort i alle år. Fly! God helg.
  20. Har opplevd det samme selv. Det jeg har funnet ut er at man tilfører drivstoff ved 13% NG og venter til man passerer ca. 52% NG før man setter den til full-idle. Deretter må man være rimelig sjapp med å dra Power Control til venstre og i power modus. Aner ikke om dette er realistisk men det fungerer. NAV radioene tuner man med å gå til NAV COM menyen og velger Audio & Radios.
  21. Om du går inn på OPTIONS -> SOUND og velger WINDOWS OFFLINE på TEXT-TO-SPEECH SETTINGS så ordner det seg. Du får riktig nok den gamle generiske ATC lyden og ikke den noe bedre gjennom Azure. Har det samme problemet selv. Eventuelt kan du gå inn på innstillinger i Windows og sjekke at du har engelsk (USA) talespråk installert og plassert øverst i lista, men det var ikke til hjelp for min del.
  22. MeggiPett her! Blir fort 5 år siden sist jeg var borti simulatoren, og foreløpig sitter jeg med en xbox-kontroll og styrer. Fungerer sånn passe😅 Flyr for det meste smått inntil videre.
  23. I alle de ulike simulatorene jeg har testet så har aldri default flyplassene vært noe å rope hurra for, i alle fall ikke i Norge. Ikke er det noe gale i det heller forsåvidt, for vi befinner jo oss i et lite hjørne av verden som få utenom oss selv er særlig interessert i. Vil tro at etterhvert som vi mindre heldige og vanlig dødlige får fingrene i godbiten fra tirsdag av, så vil vi finne mye mer å sette fingeren på. Blir spennede å se hvordan Marketplace vil påvirke utviklertrangen og deretter tilgangen på mer håndsydde flyplasser i Norge. De store utviklerene som Aerosoft vil nok komme på banen etterhvert uansett, men hvordan blir det med de mindre flyplassene? Eneste jeg er skeptisk til er sloped runways. Fra det jeg har sett fra de som er kommet ut i fra MSFS og tidligere erfaring fra XP, så kan det virkelig ødelegge en flyplass om det får stå urørt.
  24. To stykk bilder fra Arlanda idag. Bruker fridagen på å utforske dette nye fantastiske tilskuddet fra ORBX, og jeg regner med at jeg ikke er den enste som har lagt turen dit dei siste dagene. Her har jeg nettopp ankommet fra Oslo, og må si det at jeg er godt fornøyd. Nesten ikke noe utslag på VAS, og FPS er brukelig. Har 35 på Aerosoft Oslo, og 18 på Arlanda. Her må man nesten legge skylda over på alle AI flyene som var rundt meg ;D Shutdown Cheklist please! Når jeg kom, var andre mer opptatt av å stikke. Denne dama skulle over dammen, og hele veien til LA. Vi får ønske henne god tur. Dei andre sier løp og kjøp, men jeg vil heller anbefale dere å ta det mer med ro. Logg dere rolig og forsiktig inn i flightsimstore, trykk behersket på "add to cart", fullfør betalingen, og kos dere. Ingen grunn å miste pusten før man har fått tak i denne godbiten, da pulsen uansett øker når man knuser nesehjulene i 1 stk praktfullt Arlanda scenery
×
×
  • Opprett ny...