Gå til innhold

Magnus Vie Pettersen

Members
 • Innholdsteller

  516
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av Magnus Vie Pettersen

 1. Eneste tipset jeg kan komme med er å trimme mest mulig stabilt. Enten når jeg klatrer i ønsket vinkel eller horisontalt om jeg ikke ønsker å stige. Jeg bruker riktignok Trackir som gjør jobben med å se seg rundt i cockpit ganske mye enklere i hektiske situasjoner. Ellers er det lurt å alltid stille høyde og heading før takeoff, slik at man får minst mulig arbeid lengre frem i tid. Følger jeg SID ut fra RNW35 i Bergen, setter jeg f.eks 6000 ft og 350 grader på heading før jeg pusher fra gate. Samme prinsipp på approach, der NAV er satt til riktig radio frekvens sammen med kurs så fort jeg vet rullebane/approach jeg får. Jeg flyr alltid offline, så det med ATC bryr jeg meg ikke om.
 2. CRJ er ikke helt frisk etter SU5, men det fungerer sånn passe. Liten rundtur fra Køben til Trondheim og videre til Gardermoen. Husker tilbake til hine hårde da jeg fløy P3D v3.ett-eller-annet, hvor turnaround flighter var ganske enkelt en glemme sak med tanke på OOM. Gleder meg som en unge til Fenix og PMDG 737 kommer på vingene!
 3. Startet nå. Trodde jeg hadde vært igjennom hele forumet der, men neida. Synderen var Process Lasso for de som skulle sitte i samme båt en dag. Hadde egentlig bestemt meg for å fjerne det programmet uansett. Men danke schön!
 4. Var litt i tvil om jeg skulle starte nok en tråd som omhandler å ikke få startet MSFS, men forsøker likevel... Som overskriften indikerer, så vil ikke simmen starte. Jeg har Steam Deluxe Edition. Oppdateringen i steam går greit, men når jeg starter exe. filen skjer det fint lite. Et svart vindu åpner, men lukker seg etter 2 sekunder. Dette skjer før jeg har fått installert oppdateringen i selve simmen. Får opp følgende feilmelding i Event Viewer (aner ikke om dette er til hjelp): Faulting application name: FlightSimulator.exe, version: 1.18.13.0, time stamp: 0x00000000 Faulting module name: WwiseLibPCx64P.dll, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x60532b0b Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x00000000002a4205 Faulting process id: 0x25f8 Faulting application start time: 0x01d783cde8bc0e67 Faulting application path: E:\Steam\steamapps\common\MicrosoftFlightSimulator\FlightSimulator.exe Faulting module path: E:\Steam\steamapps\common\MicrosoftFlightSimulator\WwiseLibPCx64P.dll Report Id: 3542ccf8-6628-493e-ac1a-0f204ad50b93 Faulting package full name: Faulting package-relative application ID: Jeg har trålet nettet etter løsninger og prøvd en hel del uten hell. Følgende er blitt gjort: Sjekket for oppdateringer i Windows Oppdatert driver til skjermkortet Kjørt CCleaner Sjekket antivirus (til og med whitelistet MSFS) Fjernet all innhold i Content Manager Sjekket integriteten til installasjons folder via Steam Reinstallert MSFS via Steam Kjørt exe. som admin Noen som har en ide på hva dette kan være for noe?
 5. Er slett ikke så ille å endelig få sette seg ned å fly litt med både ny skjerm og rudder pedals. Masteroppgaven leverte jeg i forrige uke, så her flys det med den beste samvittigheten selv om solen skinner ute. Driver og jager opp og ned Shetland i fin været.
 6. Usikker på om du trenger noe mer enn dette for å vise: 12=PC,7,C65580,0 -{AP_MASTER}- 13=PC,7,C65793,0 -{YAW_DAMPER_TOGGLE}-
 7. Mulig dette spørsmålet er blitt stilt og svart før på forumet men jeg fant ikke noe om det... Jeg lurer på om det lar seg gjøre å binde den samme knappen på f.eks. HC Bravo til to ulike funksjoner. Jeg ønsker at når jeg trykker på knappen "AUTO PILOT" så skrur den av og på autopiloten, naturligvis (såpass får jeg til). Samtidig ønsker jeg at når jeg holder inne samme knappen så skrur den av og på yaw damper. Trykker, så gjør den en ting. Holder inne, så en annen ting. Har fått dette til via RSmapper, men ønsker altså å gjøre dette via FSUIPC. Av det jeg har klart å tolke ut i fra manualen så må jeg inn i .INI filen og rote, men ble ikke klokere på det. Noen som vet?
 8. Gledelige nyheter! Syns det mest interessante er som dem nevner at SDKen ikke er det største hinderet lenger. Samtidig syns jeg det er en merkelig strategi fra PMDG sin side å si at vi kanskje kan forvente en release LITT tidligere enn først signalisert. Er da ingen som er mer utålmodige enn simmere som venter på et nytt fly, særs fra PMDG, og ved å bare holde seg på 1Q22 kjøper dem seg jo litt tid. Så kan en tidligere lansering heller bare være en hyggelig overraskelse hvis det blir aktuelt.
 9. I prinsippet er det vel ett fett. Personlig foretrekker jeg å kjøpe fra Central for å redusere antall kjøpsledd. Skulle jeg i en eller annen situasjonen ha problemer med produktet eller kjøpet, så vil jeg tro det er enklere å bare henvise til kjøpet hos ORBX fremfor å først finne frem til dette gjennom Marketplace. Vil også tro at updates kommer fortere i Central enn via Marketplace. Eneste som kan veie opp er eventuelle rabatter som av og til dukker opp på Marketplace.
 10. Jeg syns det er litt morsomt at min første tur med M20R igjen var presist motsatt og så med samme livery. Fløy KFHR-3W5 i går kveld. Må bli flinkere til å ta bilde, det skal jeg huske på.
 11. Nei, dessverre. Jeg tipper det kanskje hadde en sammenheng med at jeg brukte gratisversjonen av FSUIPC som var tilgjengelig frem til oktober eller noe sånt. Det jeg ikke nevnte var at jeg forsøkte å mappe en xbox-kontroller, hvor det er en kjent sak at MSFS sliter med å gjennkjenne trigger-aksene. Om dette er årsaken tviler jeg på ettersom den i utgangspunktet klarte å gjennkjenne aksene gjennom FSUIPC. Blir vel til at jeg finner frem noen gamle Saitek-pedaler fra roteloftet når jeg er hjemom i julen, og så lukter det en ny investering i utstyr utpå nyåret engang. Blir vel til med en ny runde med FSUIPC da tenker jeg.
 12. Kjapt spørsmål. Når jeg har FSUIPC i fokus så overfører den akse-konfigurasjonene uten problem, men når jeg klikker meg inn i simmen og har FSUIPC i bakgrunnen skjer det ingenting. Er det noe jeg har oversett? Dette gjelder rudder-aksen og jeg har fjernet denne konfigurasjonen inne i simmen.
 13. Artig fly! Lurer på om andre har opplevd tilnærmet åndenes makt opplevelser i flyet, der innvendig lys blir skrudd både av og på etter eget for godt befinnende. Usikker på om det er en bug eller udugelighet fra min sin side, men har ikke opplevd dette i andre fly. Toppet seg nå nettopp hvor jeg i mørket mistet alt av både lys og instrumenter uten å få det på igjen.
 14. Hei og hå! Her kan man nok være både enig og uenig. Jeg er enig i at det er mye som virker halv ferdig, og selv om flyene ser bra ut så mangler det nok dessverre mye på systemsimulering osv. Høydeforskjellene på vann, dårlig/manglende bilde fra Bing, skuffende kvalitet i forhold til google-maps, og slik kunne vi fortsette lenge. MEN... det er en del som er bra også. Tok meg nylig noen turer i småfly på vestkysten av Canada, og må si at jeg storkoser meg. Aldri ville P3D sett så bra ut som MSFS 2020 er, uansett hvor mye ORBX produkter vi hadde dyttet i det. Vi skal være evig takknemlig for den innsatsen flyplass-utviklerne allerede har gjort for oss andre i MSFS 2020. Et slikt produksjonsnivå har vi vel aldri sett makan til verken i FSX eller P3D. Måtte bare flyene følge etter. La meg også få si noen ord om det du peker på når det gjelder markedskreftene og det tilsynelatende "gamer"-fokuset til Microsoft. Jeg er enig at det virker som det er der hovedfokuset til Microsoft ligger, men er uenig i at det er en negativ ting. Enn må være klar over at vi som er nerder og i overkant entusiastiske i alt som har med fly og simulatorer å gjøre er en svært marginal kundegruppe i det store bilde. Dess mer fokus Microsoft har mot "gamerene" fremfor oss nerdene, dess mer penger kan de tjene. Dette vil jo forhåpentligvis føre til et større og lengre utviklingsperspektiv fra Microsoft sin side, og vil antagelig holde liv i simulatoren enda lengre. Det er vi tross alt avhengig av ettersom det blir lite flyging om serverne blir borte om 5 års tid. Jeg tror samtidig at de som tenker at vi bare skal gi simulatoren 1 års tid, så er alt blitt bra, er i overkant optimistiske. Jeg kjøpte FSX i 2008, og når jeg la P3D på hyllen i 2016 var det mye jeg fortsatt ønsket meg i simmen. Vil tro at det samme vil gjelde for MSFS i 2028 for min del også😂 Vi må leve i nuet og være fornøyd med det vi har, støtte utviklerne, fortsette å gi tips og råd til hverandre, holde liv i forumet, og så bare fortsette med det vi har gjort i alle år. Fly! God helg.
 15. Har opplevd det samme selv. Det jeg har funnet ut er at man tilfører drivstoff ved 13% NG og venter til man passerer ca. 52% NG før man setter den til full-idle. Deretter må man være rimelig sjapp med å dra Power Control til venstre og i power modus. Aner ikke om dette er realistisk men det fungerer. NAV radioene tuner man med å gå til NAV COM menyen og velger Audio & Radios.
 16. Om du går inn på OPTIONS -> SOUND og velger WINDOWS OFFLINE på TEXT-TO-SPEECH SETTINGS så ordner det seg. Du får riktig nok den gamle generiske ATC lyden og ikke den noe bedre gjennom Azure. Har det samme problemet selv. Eventuelt kan du gå inn på innstillinger i Windows og sjekke at du har engelsk (USA) talespråk installert og plassert øverst i lista, men det var ikke til hjelp for min del.
 17. MeggiPett her! Blir fort 5 år siden sist jeg var borti simulatoren, og foreløpig sitter jeg med en xbox-kontroll og styrer. Fungerer sånn passe😅 Flyr for det meste smått inntil videre.
 18. I alle de ulike simulatorene jeg har testet så har aldri default flyplassene vært noe å rope hurra for, i alle fall ikke i Norge. Ikke er det noe gale i det heller forsåvidt, for vi befinner jo oss i et lite hjørne av verden som få utenom oss selv er særlig interessert i. Vil tro at etterhvert som vi mindre heldige og vanlig dødlige får fingrene i godbiten fra tirsdag av, så vil vi finne mye mer å sette fingeren på. Blir spennede å se hvordan Marketplace vil påvirke utviklertrangen og deretter tilgangen på mer håndsydde flyplasser i Norge. De store utviklerene som Aerosoft vil nok komme på banen etterhvert uansett, men hvordan blir det med de mindre flyplassene? Eneste jeg er skeptisk til er sloped runways. Fra det jeg har sett fra de som er kommet ut i fra MSFS og tidligere erfaring fra XP, så kan det virkelig ødelegge en flyplass om det får stå urørt.
 19. To stykk bilder fra Arlanda idag. Bruker fridagen på å utforske dette nye fantastiske tilskuddet fra ORBX, og jeg regner med at jeg ikke er den enste som har lagt turen dit dei siste dagene. Her har jeg nettopp ankommet fra Oslo, og må si det at jeg er godt fornøyd. Nesten ikke noe utslag på VAS, og FPS er brukelig. Har 35 på Aerosoft Oslo, og 18 på Arlanda. Her må man nesten legge skylda over på alle AI flyene som var rundt meg ;D Shutdown Cheklist please! Når jeg kom, var andre mer opptatt av å stikke. Denne dama skulle over dammen, og hele veien til LA. Vi får ønske henne god tur. Dei andre sier løp og kjøp, men jeg vil heller anbefale dere å ta det mer med ro. Logg dere rolig og forsiktig inn i flightsimstore, trykk behersket på "add to cart", fullfør betalingen, og kos dere. Ingen grunn å miste pusten før man har fått tak i denne godbiten, da pulsen uansett øker når man knuser nesehjulene i 1 stk praktfullt Arlanda scenery
 20. thank you! Da gir det litt mer mening. Jeg ønsker tross alt at det jeg gjør i simmen er "as real as it gets", men mon tro om detter er simulert i P3D?
 21. Noen som kan gi meg en god innføring om hva ISA er?
 22. Tok meg en liten runde rundt Homer i Alaska for å sjekke om ting fungerte som det skulle. Har hatt en del rare problemer med utstyret i det siste men nå ser det ut til å fungere. Håper jeg! Er vel ikke så mye mer å si om den saken. Noen som vet hvordan jeg kan gjøre sola litt mer intens?
 23. Takket være vår store messias her på forumet gikk overgangen fin den. No er FTX oppe og går, og mangler bare noen dugelige doninger før jeg virkelig setter av gårde.
 24. Da var stunden kommet, og jeg har endelig fått fingeren ut av ørene og ræva opp fra sofaen. FSX gikk i søppelkurven, og P3D ble lastet ned og installert. Etter at PMDG slapp en av sine godbiter var det ikke noe å vente på, og FSX ble plassert i hylla sammen med alt det andre skrotet. Blanke ark og nye farge stifter til, og jeg er klar til erobre nye skyer. Kommer med et lite bilde fra min første tur. Tok å installerte mine ORBX regioner + noen flyplasser, og oppdaget et lite problem. Vet godt at ORBX ikke er klar for V2.5 helt enda, men ser i andre tråder at andre har fått dette til. Så vidt jeg har forstått er det kommet ny folder struktur i 2.5, som gjør at FTX central ikke finner terrain.cfg. Det jeg gjorde var etter at alt ble installert, å bare kopiere cfg. fila til rotmappa til P3D. Jeg lurer så på om det er denne fila som gjør at jeg får følgende problem: Samme skjer forøvrig i alle mine andre regioner, og norge ser ikke like majestetisk ut uten fjordene sine. Om man ser bort i fra slike små problemer, må jeg si at jeg er mektig imponert over hva som er blitt gjort med P3D, og jeg ser føre meg mange flotte timer bak spakene.
×
×
 • Opprett ny...