Gå til innhold

Jon Berg Jørgensen

Members
  • Innholdsteller

    753
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Jon Berg Jørgensen

  1. Flybussen går fra Værnes når den er ca. full. Går alltid en buss etter flyankomst, slik at uansett når du kommer (med fly) så går det snart en buss.
  2. Ikke for å være gledesdreper, men hvis du ser her er det vel sansynelig at hele Norge blir stengt igjen i morgen.
  3. 1000 fot/300m over høyeste hindring innen 600m radius over tettbebygd strøk. 500 fot/150m over bakken eller vannet utenfor tettbebygd strøk 50m over bakken eller vannet ved hangflyging med seilfly EDIT: Andreas svarte 12 sekunder før meg.
  4. Det er så vidt jeg kan se bare en oversikt over ansvarsområder og frekvenser i botlang, det jeg trenger en nedre grenser på CTA-er som ikke er inntegnet på 1:250 000-kartene.
  5. Noen som vet hvor jeg kan finne et kart over de norske CTA-ene med høyder? Det står jo her, men jeg har litt vanskelig for å danne meg et bilde ut fra det (uten å tegne det inn på kartet da) :grin:
  6. Når vi nå snakker om teip på fly: se litt ned på siden
  7. Kommer an på hva folk vil gi for dem. Jeg hadde vel sett for meg noe i området 6-8000, men du får bare komme med bud.
  8. Tenkte å selge de nye ATPL-bøkene mine. Det er de bøkene luftfartsskolen bruker, utgitt av Oxford. Jeg kjøpte disse i juni i år. Du får også med student route manual og CD-med eksamensspørsmål. Nytt koster dette litt over 10 000kr hos luftfartsskolen.
  9. Hvilken bruksanvisning? :eek: :grin: Dette var selvsagt en dum ting å gjøre, men når de først gjorde det var det piloten eller GPS-en som gjorde feilen som fikk de til å trimme vegetasjonen? Noen som vet?
  10. Jepp, går tredje året på studiespesialisering (almenfag) på videregående. Men gjorde unna innsending og klasserom i sommerferien.
  11. Selv fløy jeg opp til PPL på 17-årsdagen min, litt under ett år senere fløy jeg opp til seilflysertifikat og nå, noen måneder etter det igjen, har jeg tatt ATPL-teorien. Godt å se at det er flere som er så unge som flyr :cool:
  12. Man flyr vel gjerne oppe i "kiste-hjørnet" i starten av en transatlantisk flyvning, da har man ikke så store marginer på hastigheten. Hvis man da i tillegg har vindskjær og turbulens blir det fort en vanskelig oppgave å fly uten fartsmåler.
  13. Finner den ikke i luftfartøysregisteret, er du sikker på at registreringen er korrekt?
  14. Har jagerfly noen config. warning for å hindre dette? De flyr jo gjerne lavt uten å skulle lande.
  15. Fra 2001, innholdsmessig er de så vidt jeg kan se ganske lik de nye. Alle 15 bøkene. Kom med bud.
  16. Har en til overs, uåpnet. Se her for info Kom med bud.
  17. Vel, hva de gjør der vet jeg ikke, men det er nok av dem der til at ytelsene til flyet blir målbart dårligere utover dagen. Da snakker vi om småfly og seilfly som jo flyr litt lavere enn de fleste jetfly (men fortsatt godt over 100m).
  18. Kom innom Kjeller en tur da, jeg er der for å fly utsjekk på LN-KAP i morgen
  19. Minuset med skiftende værforhold er at utdannelsen blir dyrere fordi man bruker lenger tid, men som du sier, kvaliteten blir bedre.
  20. Har en del R/C-utstyr liggende som jeg sjelden bruker: - 1stk Futaba T6EXAP (6-kanals sender) - 1stk Great planes Fling ARF 124cm (2-kanals seilfly) - 6stk Hitec HS-55 Feather servoer - 2stk Hitec HFS-05MS Mottakere - Arlec power Multioutputcharger - Panasonic 1,5a batteri - En fartskontroll jeg ikke fant navnet på i farten - Krystaler: 1 til sender og 2 til mottakere, alle på samme frekvens - Diverse småting + en liten elektrisk trainer (piper cub) i isopor. Den er modifisert og flyr heller dårlig (på grunn av for lite motorkraft) Kom med bud, alt eller spesielle ting. Nypris for alt i dag ville ligget litt over 5000kr.
  21. Angående gjerder: På Røros har de jo bare et sauegjerde rundt det meste av plassen, ca 1m høyt. Ved terminalen er det vel en 3-400m med høyt gjerde :grin:
  22. Flyet har vært innleid av VFK, ja. Vi har fått et "nytt" fly, LN-MTP, som gjør at vi fortsatt opererer to Cassna 172-er.
  23. http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html
  24. Og hvem har bestemt at du skal ha den jobben du har? Trodde det var bare røyk, kaffe og snus det var vanlig å være avhenging av jeg, men det er jo tydelig at noen her er alkoholavhengige. Flyet er et transportmiddel, ikke en festplass. Jeg sier ikke med det at de ikke bør servere litt alkohol ombord, men at man ikke nødvendig vis må drikke (etanol) hver gang man flyr.
  25. Med godt over 20 grader pitch, stallspeed, og power nær idle tror jeg du får en ganske fast landing hvis du ikke senker nesa også. Er i alle fall en stor fare for det. Har prøvd det i 172en, da gir jeg bare gass samtidig som jeg senker nesa, slik at flyet går sakte ned mot rullebanen igjen. PS: Jeg ga også full gass på den FSX-737en.
×
×
  • Opprett ny...