Gå til innhold

All Kontakt med indonesisk fly mistet


Per-kristian Jensen

Anbefalte innlegg

Et passasjerfly fra selskapet Adam Air har mistet kontakten med bakken. Det skal være 96 passasjerer om bord, deriblant flere barn. Kontakten skal ifølge en representant fra flyselskapet ha blitt borte på en flygning mellom Java og Sulawesi.

 

- Vi kan ikke si sikkert hva som har skjedd enda, vi holder fortsatt på å koordinere, sier talsmann for flyselskapet Gunawan Suherman til en indonesisk radiostasjon.

 

Flyet er en Boeing 737-400, og av de 96 om bord er det syv barn, fire spedbarn, og seks kabinansatte.

VG Nett

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Indonesia og offentlig kommunikasjon har et rykte... Myndighetene ser ikke ut til å ha kontroll på operatørene, verken på på sjø eller i luft. Fergeulykkene har bl a vist at passasjerantallet har vært langt over max tillatt registrering hver eneste gang. Det er nærliggende å tenke at andre operasjonelle begrensninger behandles på samme måte.

 

Over til luft: Adam Air er et lavprisselskap. Et forum som heter PPRuNe har også et rykte på godt og vondt, men dette innlegget fra august 06 er interessant. Selskapet har hatt mange "uregelmessigheter", og fokus på vedlikehold og sikkerhet ser ut til å være svært tvilsomme. Forfatteren av innlegget er anonym, men åpenbart en som kjenner selskapet fra innsiden. Jeg ville ikke kjøpt billett hos Adam Air.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem er det da som har funnet opp denne informasjonen. Men det overrasker meg ikke at det er VG som har saken hos seg da.

 

VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK, TV2, CNN, og resten av verdens media.... ALT er faktisk ikke VG sin feil, selv om det kan virke sånn av og til... ""

 

Hvem som har funnet det på? Adam Air og myndighetene der nede ser det ut til...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så et kart på et annet forum nå, med et grovt anslag på hvor stort et søkeområde kan være, antageligvis basert på det lille man vet om flyets ferd...

 

Med litt hjelp av Google Earth så kan det anslås (ut i fra det høyst uoffisielle kartet) at flyet befinner seg innen et område på ca. 134.500 kvadratkilometer, hvorav ca. 70% er hav...

 

Får å gi et lite bilde på hvor stort område vi snakker her, så kan man se for seg et område som strekker seg fra Lindesnes i syd til Dombås i nord, og fra Bergen i vest til Sverige i øst...

 

Tegn en ellipse rundt disse fire punktene, og man har noe som ligner det anslåtte søkeområdet der nede... ...bare at 70% av søkeområdet består av saltvann....

 

Det tatt i betraktning, og det faktum at selskapet tidligere har hatt teknisk slurvefeil på fly som medførte en feilnavigasjon på over 700 km ut fra planlagt kurs, så tror jeg ikke de kommer til å finne hverken fly eller passasjerer.... ""

 

Det spekuleres jo allerede i at det var ledelsen i flyselskapet som sto for feilinformasjonen som førte til at alle letemannskapene fokuserte på ett lite område, for å kjøpe seg tid til at bevisene etter ulykken ble vanskeligere å finne til havs...

Adam Air har faktisk et såpass frynsete rykte at det ikke virker usannsynlig... ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...