Gå til innhold

Petter Callin

Members
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Petter Callin

  • Bursdag 30. nov. 3

Petter Callin's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Noen som vet hvilke flyselskaper som flyr hvilke ruter med Canadair Regional Jet fra Gardermoen? Jeg vet at i hvert fall Lufthansa flyr CRJ til Hamburg, men billettene ser ut til å være svinedyre med mindre man flyr grytidlig om morgenen.
  2. Så kult ut det! Ca. hvor mye kan man regne med at en slik tur er "verd", dvs hvor mye hadde det kostet hvis det ikke hadde vært auksjon? Og med fare for å virke veldig dum: hvordan legger man inn bud? Jeg har registrert meg på siden, men ser fortsatt ingen steder hvor jeg kan gi bud på flyturen (bare på masse drit til høyre på siden).
  3. Er det ikke slikt man har sjekklister for?
  4. Hvor store avgifter er det snakk om her? CO2-kalkulatorer opererer vel bare med rundt 50 kr for tur-retur innenlands, som er det det koster med tiltak som gjør turen CO2-nøytral. Er pris jeg med glede betaler. Som flyinteressert har jeg jo ikke akkurat lyst til å fly noe mindre fremover, men jeg betaler gjerne for å nøytralisere forurensingen.
  5. Artikkel i Aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1683231.ece Det jeg stusser mest på, er dette utsagnet: "Men ifølge Luftfartstilsynets EU-liste er det ikke ulovlig å ha med seg kniv om bord, såframt bladlengden er under 6 centimeter og kniven ikke skal brukes til terrorformål". Hva er dette for en idiotisk regel? Ser for meg følgende samtale: Sikkerhetsvakten: "Skal du bruke kniven til terrorformål"? Terroristen: "Nei" Sikkerhetsvakten: "Ok, bare ta med deg kniven ombord, og ha en god reise!"
  6. De som kom opp med denne ideen har tydeligvis glemt at det av og til hender at folk leser aviser om bord på fly... (siden kameraet skal festes i seteryggen foran)
  7. Utrolig at folk ikke sjekker noe så kritisk som koden i et fly bedre. Hver eneste gang man skriver en linje med kode, bør man tenke seg om i minst 10 sekunder om det er noen teoretisk mulighet for at noe kan gå galt. "Her deler jeg med høyden over havet. Vil det alltid gå bra?" I vanlige dataprogrammer har man selvsagt ikke tid eller penger til så grundig analyse, og det er bedre å satse på bugtesting. Men når det gjelder koden i et fly bør man nok ta seg bryet!
  8. Et mikrofly har styrtet i Sverige: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1591210.ece Heldigvis gikk det visst bra med piloten. Men jeg stusser på en ting her: "Slike fly har ikke lov til å fly høyere enn 150 meter over tettbebygde strøk." Burde det ikke vært forbud mot å fly lavere enn 150 meter? Jo høyere man er, desto bedre er jo mulighetene for en nødlanding ved motorstopp.
  9. Over fem timer siden de mistet kontakten, og flyet hadde bare bensin for fire timer. Ser ikke bra ut nei. Vi får håpe på det beste, men det ser ut til å ha blitt en trist start på det nye året.
  10. Hvordan går dette med ILS-landinger? Med idle på motorene blir jo nedstigningen mye brattere enn de vanlige 3 gradene? Eller er det underforstått at den aller siste delen av innflygingen foregår som normalt med vanlig motorbruk? Men dette blir jo også litt suspekt, siden man da nærmer seg glideslope ovenifra...
  11. Var det ikke en gang for ikke så lenge siden (1-2 år?) at et innenlandsfly i Norge hadde GS på 1180 km/h pga ekstrem medvind? Mener jeg leste noe om det i nyhetene.
  12. Eller du kan søke på Airliners.net (hvis linken funker)
  13. For min del kan jeg avslutte den setningen litt tidligere: Jeg var bevisstløs med hodet på puta... ...som jeg alltid er så tidlig på morgenen. Forferdelig trisk sak, forhåpentligvis finner de snart ut nøyaktig hva som skjedde, så vi kan hindre at noe lignende skjer i fremtiden.
  14. EDT står for eastern daylight time. Vi må plusse på 6 timer her i Norge. Ser forøvrig ut til at oppskytningen må utsettes på ubestemt tid pga orkanen Ernesto.
  15. Takk for tipset Kjell! Ja, utrolig nok var det annonseblokkeringen i Norton internet security som erstattet linkene til pdf-filer med ren tekst. Trodde egentlig det bare var bilder som skulle bli blokkert.
×
×
  • Opprett ny...