Gå til innhold

"Simulus" ? Nei takk!


Håvard Sande

Anbefalte innlegg

Med fare for å virke veldig negativ og forutinntatt. Jeg kikket nettopp på presentasjonen av den nye cockpiten som er lagd av folk ved en høyskole, som det er link til fra forsiden.

Sitat:"Med litt fantasi kan du nesten føle flyet du er i og høre naturlige lyder fra flyet. Pass bare på at du ikke detter ut av setet når du følger med flyets bevegelser.

Simulus vil øke din opplevelse betraktelig. Vi håper du ikke blir flysyk!!" Sitat slutt. Nei, folkens, jeg ville nok ikke bli flysyk, men kanskje den stramme husmalingslukta ville gjøre meg litt kvalm?

Dette er det vel hundrevis av folk som har lagd bedre selv, er det ikke? Såvidt jeg kan se, er det bare snakk om å slå sammen noen treplater som ikke er i nærheten av å likne på en cockpit, et plastsete og en datamaskin med monitor?

Jeg har en bedre ide: Spar pengene! Reserver stress-less`en, sett en sub under den og surround-høyttalere rundt deg, bruk et par stødige bord til stikkene, og ENJOY!

Bottom line er at Simulus må gi meg mye mer stimulus om jeg skal gidde betale noe for det. Sorry..

------------------

Håvard Sande

havarsa@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er enig med dere begge to. Den første tanken som slo meg når jeg leste dette var hvor mye unødvendig og tullete ting folk gjør for å øke realismen i flightsim. Jeg synes det finnes en grense for hvor langt du skal gå. Derfor ville jeg istedenfor meldt meg inn i en flyklubb e.l. så du kunne få prøvd "the real thing" med den ekte feelingen samtidig som du kan øke din opplevelse betraktelig mens du i tillegg kan føle deg virkelig flysyk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig!

Jeg skjønner ikke hvordan folk kan bruke 30000 på PC, oppgradere videokort for 3000 kroner i året, bygge seg cockpit, for deretter å kjøpe spaker, pedaler, og joysticker som koster en hel del mer en 10000 kr. De dyreste yokene koster jo 10000! Er det ikke bedre å bruke halvparten av det på å fly på fly i 'real-life'? Ikke klag over at det er dyrt, motorfly ja, men det å fly seilfly er definitivt IKKE dyrt i forhold til alt dette tullet som disse seriøse simmerne driver med!

Martin

LN-GAE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, med all respekt for konstruktørene av simulus, så var vel den der litt drøy. Joda Jeg er for å få så realistisk simulering som mulig. Selv har jeg pc'en kobbla opp imot en suroundforsterker med tillhørende høytalere, med noe over gjennomsnittlig lyd og trykk -kvalitet.

Som delvis fargeblind på rød/grønn har jeg da ingen mulighet til å bli flyver, Og min store drøm er jo å ha min egen simulator. Men da holder det ikke med plastikk-stol og klistremerker. Har man plass er det jo fullt mulig. Men Kan det bare gjøres på en måte ..og det er slik:...

http://www.schiratti.com/cockpit.html"'>http://www.schiratti.com/cockpit.html" TARGET=_blank>http://www.schiratti.com/cockpit.html

Nødvendigheter: Man må ha et forholdsvis stort rom ledig. Elektrikker me datakunskaper/ samt forståelse av flightsim-softwarets oppbygging , En Snekker, En maskinarbeider med kunnskap om trykk-Luft/ventiler

+100000 kr

 

LN-XTZ

[Endret av Espen Furfjord 09-10-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si meg helt enig der ja.

Syntes også at det virka litt " harry " med de klistremerkene som fulgte med. Riktignok er det et element av lek inne i bildet når vi flyr, men jeg tror at en middels stor pappeske ville gjort samme nytten som simulus pr. i dag gjør.

Jeg tror at jeg ville følt meg relativt dum også dersom noen hadde sett meg sitte inne i en papp konstruksjon og lekt flyver.

Jeg for nok av kommentarer slik jeg sitter i dag, og det er vel ikke nødvendig å tøye den strikken lenger.

Vennlig hilsen LN-ALH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei folkens!

Vel, jeg bare MÅÅÅ slenge meg på det STORE flertall her - og

si meg hjertens enig at jeg lo GODT da jeg så denne fancy

cockpit. Dette kunne vel en 12-åring klart.. Jeg bor selv

i Hedmark (ikke langt fra Hamar) og disse folka som har bygget

denne går altså på høyskolen i Hedmark.. ja ja.. jeg er bare

innflytter fra Oslo/Akershus jeg da.. SIER ikke mer.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

PS Håvard Sande:

>Nei, folkens, jeg ville nok ikke bli flysyk, men kanskje

>den stramme husmalingslukta ville gjøre meg litt kvalm?

veeeeeeldig bra sagt!!!! (it maked my day..)

 

MVH:

Lars B. Frostad

(en IKKE-simulus..)

[Endret av Lars B. Frostad 10-10-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan oppsettet på bildene er betyr egentlig ingen ting. En av meningene med Simulus er at du her kan bruke din egen fantasi. Byggesettet er laget i et materiale som du enkelt kan kutte og skjære slik at du kan lage det slik du selv vil ha det. Hvordan du plasserer stikker, skjermer høytalere og slikt bestemmer du derfor selv.

Selv ser jeg jo allerede for meg et opplegg med tre skjermer som står på utsiden med kun frontene av disse gjennom et hull i "boksen". Neste trinn er f.eks. å få montert knapper og hendler og finne ut hvordan man får dette koblet til maskinen. Her blir det bare å bruke fantasien og finne ut hva man vil med dette.

Det som ikke kommer fram på bildene er at Simulus er lukket, og jeg tror det å sitte i en liten mørk boks med simulatoren kan gi en nokså spesiell følelse.

------------------

Dag Johansen

 

[Endret av Dag Johansen 10-10-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dag har kanskje et poeng der, men jeg mener uansett at dette er det andre som har gjort mye bedre. Det er blant annet en produsent (husker ikke adressen) av spesielle kort til PC`en som muliggjør bruk av virkelige instrumenter (eller replika av sådanne), og bruk av det ville nok øke realismen betraktelig. Jeg tror at hvis noen ville bygge og produsere "cockpiter" med slikt utstyr, ville interessen være stor, men det ville nok dessverre også prisen være...

No stimulus with Simulus!

------------------

Håvard Sande

havarsa@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette minner mest om jantelovens. "Du skal ikke komme her og komme her". Jeg tør bare minne om at utviklingen av teknologi og materiell til luftfartsindustrien har røtter og omfattende historie nettop fra "mindre" miljøer ved universiteter og høgskoler verden over.

Utvikling av tekniske løsninger begynner som oftest med prototyper basert på noen mer eller mindre gjennomtenkte ideer, for så å videreutvikles til noe bedre.

Det er nettop her Simulus gruppen har vært smarte og invitert oss simmere til nærmere øyesyn. (Hvor smart det egentlig er å invitere rikssynsere og riddere av janteloven til å bivåne noen nytt, ja det får tiden vise).

Men etter min mening er konseptet i utgangspuntet interessangt av flere årsaker:

Det er fleksibelt

Rimelig (?)

Plassbesparende

Tilpassingsdyktig

Gir en nærmere følelse av "the real thing" i forhold til skrivebordet.

For dere som fremdeles sutrer kan jeg anbefale timebooking med landing på KaiTak http://www.virtualaviation.co.uk" TARGET=_blank>www.virtualaviation.co.uk , men jeg er sikker på at timesprisen er avskrekkende nok for at Simulus passer bedre for de aller fleste (been there, done that)...

Cleared to land

Bjørn Ramsland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, Simulus-teamet har ihvertfall fått vår oppriktige mening. Det er vel ingen som har dømt dette nord og ned, men derimot er det påpekt ting som kan gjøres bedre, og hadde jeg vært med på Simulus-prosjektet, hadde jeg satt pris på akkurat det. Jeg synes egentlig ikke dette har mye med Janteloven å gjøre, men Janteloven er helt klart høyaktuell i Norge! All heder og ære for et positivt initiativ, men jeg synes ikke noe videre om Simulus- cockpiten, som sagt.

------------------

Håvard Sande

havarsa@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Espen, jeg er også rød/grønn fargeblind, men jeg lar ikke det stoppe meg fra å bli flyger. Det blir riktignok vanskelig i Norge (planer om lovendring snart). Jeg flytter til USA hvis det er det jeg må gjøre for å fly profesjonelt. Der er kravene nemlig sånn at du må kunne se 'aviation' red, green, og white. Ser du trafikklys skal ikke dette være noe problem. Og hvis du ikke vil bli trafikkflyger kan du jo altid få seilflysertifikatet eller privatflyger sertifikatet. Eneste begrensning er ikke noe IFR eller natt (I Norge foreløpig).

----

Det at Simulus skal gi en bedre flyfølelse tror jeg IKKE på. Prøv å fly på ordentlig selv. Jeg hadde skammet meg over å sitte i noe sånt...man kan da heller kjøpe eller bygge noe som ligner litt mere (http://www.simw.com)

Martin

LN-GAE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Jørn Løngaard:

Huff og huff for en gjeng med sytere!

DET ER DA BARE Å GI F..N I Å KJØPE DEN!!!!!!!!!!


Denne var jeg enig i!

Jeg håper alle skjønte at det forrige innlegget mitt var ironisk ment?

Det jeg hadde synes var gøy, er en projektor å sende PC bildet ut på.

Et instrumentpanel i full size ville vært gøy!

Mvh

Geir

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

mmmmmmmmmmmmm, lignet litt på den første hytten jeg prøvde å lage [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

sorry det var kanskje å ta i litt, men leg klarer meg fint med stero høytalere med en kraftig hub, flight-stick, throtle og pedaler.

hvorfor skal jeg da sitte i en haug med papp?

(beklager hvis noen tar seg nær av det, men jeg klarer meg med det jeg har)

Hilsen Vegard Nilsen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har ikke jeg sett på simulus enda (kun sett de bildene som ligger ute) og vil ikke trekke noen konklusjon i hverken den ene eller den andre retningen om prosjektet, og jeg er overrasket over hvor mange som har prøvd dette systemet her (trodde ikke det var satt i produksjon enda jeg ?), eller trekker vi slutninger på ting vi ikke helt vet så mye om enda her nå ? [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Poenget med en simulator er (i motsetning til hva mange tydligvis tror) å simulere systemene på en flymaskin, det handler lite om hvordan terrenget ser ut rundt deg, eller hvordan maskinen ser ut utenpå (vi har ikke tenkt å bli enten landskapsfotografer eller flydesignere) men hvordan cockpit og de forskjellige systemene er simulert. Til det så trenger vi knapper og brytere som ligner på det som finnes i virkeligheten, vi trenger brytere som kan skrues på, vi trenger et panel som ligner på ting i virkeligheten skal det ha noen hensikt å bruke simulatoren som et treningssystem (jeg husker selv første gangen det ble simulert motorbrann under oppstart i flyet, selv om jeg hadde sittet å pugget sjekklisten i "timesvis" før flytimen, så satt jeg som paralysert når instruktøren helt uten forvarsel skrek MOTORBRANN før jeg var ferdig med oppstart av motoren. Noe av grunnen er vel at jeg aldri hadde dratt i spakene før, kun tenkt det ut i hodet, jeg satt da i flyet en stund etter den flytimen og simulerte prosedyrene for emergency (bla motorbrann under oppstart) ved å dra i spakene og gjøre det man skal gjøre, neste time gikk dette helt uten problemer).

La høyskolen få en sjanse, la dem vise hva dem HOLDER PÅ å utvikle. B747 ble ikke bygd på en uke, det tok faktisk noen år (og det tok uendelig mange timer med testing / justering og ombygging før flyet ble sluppet).

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Bjørn Ramsland:

Jeg tør bare minne om at utviklingen av teknologi og materiell til luftfartsindustrien har røtter og omfattende historie nettop fra "mindre" miljøer ved universiteter og høgskoler verden over.

Bjørn Ramsland

Jeg har liten tro på at "Simulus" skal gi noe som helst bidrag i utviklingen av flyteknologi. Pappesketeorien er muligens brukelig på Braathens Back.

Kenneth

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda... vi kan sitte og bla opp side etter side på internett, og drømme og fantasere om mer eller mindre profesjonelle flysimulatorer som er laget i alle mulige former. De fleste av disse er enten ekstremt dyre, eller så er det altfor mye arbeid for de aller fleste på dette forumet å lage slike simulatorer. Det er tidkrevende og tar mye plass. Derfor synes jeg det er rart at når noen tar et initiativ til å lage en enkel og billig plattform, så blir den totalt slaktet. Og dette til tross for at de som klager høyest ALDRI vil gidde å gjøre noe tilsvarende, eller bedre selv.

Kanskje det er mange av de yngre som vil sette pris på å få en slik simulator inn på gutte-/jenterommet sitt. De har ikke altid like store krav til om instrumentene beveger seg eller ikke.

Så jeg vil bare si Simulus teamet: Lykke til med videreutviklingen av produktet deres!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man skal visst være forsiktig med å kritisere noe som helst her i verden, eller? Jeg ytret bare min mening, du står selvfølgelig fritt til å kjøpe denne pappen hvis du vil. Klistremerkene følger sikkert med på kjøpet, plastsete må du sannsynligvis skaffe selv. Når du flyr online, får du ditt helt eget unike kallesignal, så alle vet at du sitter og flyr i en pappeske! (Det som skiller denne pappen fra annen papp er at det står ikke "Fragile!" eller "This side up!" på den...)

Jeg tror jeg ler meg ihjel! De sier at livet er morsommere for dem som ser på fotball, men det er hysterisk morsomt for oss som leser forumet på flightsim.no!

------------------

Håvard Sande

havarsa@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anders Bergane Jeg må bare si at den cocpiten deres ser meget bra ut. Men er det ikke noe lang vei til noen av de snappene som er i taket og fremme på veggen? Tenkt på om dere må strekke dere noe langt for å nå frem [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Men ellers så den glimmrende ut. Selv om det så ut som om det kan være noe varmt inne i den om sommeren [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

------------------

Masse Hilsen

Tor Harald Tessem

http://home.kvalito.no/~thtessem

Beklager evt. Skrive feil!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Anders Bergane:

ja til og med min cockpit var bedre enn dette...

"'>http://go.to/cs2000" TARGET=_blank>http://go.to/cs2000


Men du kunne med fordel rensket litt opp i HTML-koden på de sidene dine :-) Bl.a Netscape nekter å "rendre" sidene (skyldes vel antagelig manglende slutt-tag på en av tabellene)

http://validator.w3.org"'>http://validator.w3.org" TARGET=_blank>http://validator.w3.org er en god site :-)

...ellers et kult prosjekt.

--Magne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

..og det er ganske utrolig å se hvor "hissige" og sure enkelte lesere av flightsim.no forum kan bli! Skulle ikke forundre meg om materialet i dette forumet har blitt/ blir brukt i en psykologistudie! (den var til deg Jørn!)

Hvis Simulus-gjengen har tatt offense av min posting, så beklager jeg det, men jeg synes dette var en ærlig og begrunnet meningsytring. Jeg kunne jo rose dette opp i skyene, men jeg er ikke en hykler.

All kritikk er god kritikk, mener nå jeg, så lenge det er seriøst ment.

------------------

Håvard Sande

havarsa@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Det er jo sant som andre skriver at uten noe kritikk så vil produktene ikke bli bra. Bare se på fs 2000. Den var jo egentlig ikke så bra som alle ville ha det til. Men når den enen patchen etter den andre kom så ble det meget bra. En må begynne i en ende og jobbe seg oppover.

Beliv me. Jeg er selv utdanna som system utvikler og det som vi gjør er å utvikle et produkt og lanserer en beta test. Og da forventer vi en haug med kritikk. For uten det så har vi ingen ting å bygge opp mot. Men men nå jobber jeg ikke med den men jeg har full utdannelse på det og jeg vet veeeldig godt hvor mye det bety med både positiv kritikk og negativ kritik.

Men men jeg skal holde mund videre for jeg vil ikke bli blanda inn i dette. Men jeg ville bare si i fra om hvor mye det betyr.

------------------

Masse Hilsen

Tor Harald Tessem

http://home.kvalito.no/~thtessem

Beklager evt. Skrive feil!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes dette forumet er verdifullt fordi her kommer den ærlige og utilslørte sannheten stort sett fram. For Simulus kan det være en kilde til å oppdage forbedringsmuligheter ved sitt produkt, og det må da være positivt? Med dette mener jeg at all kritikken er god kritikk, den er godt ment. Hva ville vel ellers vitsen være med å poste meningene sine her, det måtte vel være å rakke ned på Simulus-folka, og det ville jo være ganske teit og destruktivt tidsfordriv.

Jeg kommenterte det jeg så, og står for det, men har allikevel tro på at det kan bli noe skikkelig utav dette. Initiativet er ihvertfall tatt, da er man et stykke på veien. En garantert suksess er det jo ikke, min erfaring fra arbeidslivet er at for hver suksess er det flere nederlag. Forskjellen mellom suksess og nederlag er avhengig av Simulus-folka, men vi kan jo hjelpe til på veien, slik vi gjør her nå?

Kunne vært interessant å høre hva en av initiativtakerne mener om denne debatten..

------------------

Håvard Sande

havarsa@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tor Harald Tessem quote:

Anders Bergane Jeg må bare si at den cocpiten deres ser meget bra ut. Men er det ikke noe lang vei til noen av de snappene som er i taket og fremme på veggen? Tenkt på om dere må strekke dere noe langt for å nå frem

Men ellers så den glimmrende ut. Selv om det så ut som om det kan være noe varmt inne i den om sommeren

Nei ikke noe problem å rekke frem til alle knappene...

det blir veldig varmt om sommeren ja! og vifta er ikke den aller beste. skulle hatt noe bedre...

Magne Mæhle quote:

Men du kunne med fordel rensket litt opp i HTML-koden på de sidene dine :-) Bl.a Netscape nekter å "rendre" sidene (skyldes vel antagelig manglende slutt-tag på en av tabellene) http://validator.w3.org"'>http://validator.w3.org" TARGET=_blank>http://validator.w3.org er en god site :-)

...ellers et kult prosjekt.

--Magne

 

html kan jeg veldig godt, så ingen fare med det.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] det er ikke jeg som har laget siden engang... det er jon henning bergane..

 

mvh

Anders

[Endret av Anders Bergane 14-10-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...