Gå til innhold

Bjørn Ramsland

Members
 • Innholdsteller

  162
 • Ble med

 • Siste besøk

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Bjørn Ramsland

 • Bursdag 05. feb. 1967
 1. Vidar! Jeg vet at det er laget to fabrikkvideoer som var tiltenkt kundegruppene som produsenten rettet seg mot. Den ene inneholder bla. heftig flyving i trange hogde skogsgater! Desverre er jeg ikke sikker på om disse er alment tilgjengelig.
 2. Tabben er nesten korrigert, men Hauptmann Zimmermann heter nå Karl da, selv om Charly var tilnavnet hans. Verdensmesterskapstittelen har han forresten fra Polen i 1981 For spesielt interessert kan det også nevnes at enheten han tilhørte, Heeresfliegerregiment 16 var oppsatt med BO-105 P og ble lagt ned 2002.
 3. Dette er vel noe av det mer spektakulære jeg har sett siden testpiloten Zimmermann fløy for Messerschmidt-Bölkow-Blohm (MBB)
 4. Så kort for å avslutte avsporingen. På et havarivernkurs ble vi utsatt for dette eksperimentet og måtte velge. For å ivareta sikkerheten tok vi dekning (ikledd fult røykdykkerutstyr) og ved hjelp av en fjernstyrt arm ble fyrstikken først sluppet ned i kanna som var full; pfssst og fyrstikken slukket! Så ble fyrstikken sluppet i den andre kanna; Kablam!!! Det var tilstrekkelig temperatur tilstede for at fuelen fordampet og at fyrstikken antente det hele. -Don't try this at home!
 5. Det er interessangt det Dag er inne på ang. flammetemperaturen for drivstoff (eller andre brennbare væsker for den saks skyld). Det er jo ikke drivstoffet i seg selv som utgjør den største faren, det er gassmengden! Som eksempel fra et eksperiment; (-og påfølgende advarsel: Ikke forsøk dette hjemme!!) Tenk deg at du på en stinkende varm sommerdag har to jerrykanner som begge rommer 50 liter. Den ene kanna er smekkfull av fuel. I den andre kanna er det bare så vidt det skvulper noen få liter av den samme fuelen. Så får du det for deg at du vil tenne en fyrstikk og sleppe den ned i tut
 6. Desverre? DC10-30 er en meget behagelig dame å reise med skal jeg fortelle deg. Har mange gode opplevelser fra en tid jeg frekventerte hyppig over dammen. En slik reise blir ikke helt det samme med Boeing sine maskiner (heelt sant) -ikke engang på business! NWA vil forresten i begynnelsen av 2006 begynne utfasingen av sine 22 DC10-30 til fordel for A330. Alle DC10-30 beregnes skiftet ut innen 2007.
 7. Hei Rolf! Dette var virkelig spennende og for så vidt gode nyheter! -Det blir spennende å følge med på realiseringen av prosjektet, selv for en som holder til på "feil" kant av landet
 8. Så lenge du har "normal" helse trenger du ingen legeattest for å hoppe fallskjerm. Kun en egenerklæring. Fallskjermhopping er tillatt med foresattes skriftelige samtykke fra fylte 16 år. (grunnkurset kan i teorien påbegynnes inntil 3 mnd. før du fyller 16, men du får altså ikke hoppe før dagen er der). Etter fylte 18 år er du forhåpentligvis myndig og bestemmer selv. Aldersmessig skilles det ikke på om du deltar i tandemhopp, hopper med utløser line (grunnkurs) eller AFF. Det er utarbeidet et teorihefte for grunnkurset og en håndbok som regulerer fallskjermhopping i Norge. Du har n
 9. Fagernes har sjelden vært en travel plass på denne jord, så noen stor opplevelse (med tanke på spotting av fly) blir det ikke!
 10. Du kan jo begynne å spørre om de i det hele tatt er i besittelse av flymaskinen og hvor den er stasjonert...
 11. Det er ingenting som kan sidestilles med en forfriskende tur ombord i en C-130! -Det gjelder bare å få innrettet seg og f.eks rigge opp en brisk sånn at du kan legge deg ned å sove litt underveis (det hadde du ikke tenkt på :-)
 12. Den burde ligge der den alltid har vært, men ikke i Microsoft default scenery. Du må nok bruke det norske tillegget du kan laste ned fra denne siden. (nå er det fryktelig lenge siden jeg selv har vært på FS tur til Æra, men det gikk fint å finne veien fra en større plass som ENGM eller ENHA. Det er bare å følge riksveien til Rena og legge kursen til omlag 040, eller følge veien videre til campingplassen...)
 13. Ta en kikk på denne filmsnutten da... url=http://media.ebaumsworld.com/index.php?e=hownottoland.wmv]ouch[/url]
×
×
 • Opprett ny...