Gå til innhold

SAS vil til New York igjen


Jørn Jovik

Anbefalte innlegg

Den flyr jo fra ENGM-KEWR da... så regner med at den er godkjent for transatlantisk flyging ""

 

Den er jo i familie med 767, og 767 er etter det jeg har hørt det flyet som flyr flest transatlantiske flyginger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg håper IKKE at SAS starter opp OSL-NYC igjen...

 

Det som kanskje vil skje er at de gjør at COA trekker ruten sin fordi SAS tar største delen av passasjerer...

 

Da SAS eventuelt har fått det til, legger de ned OSL-NYC igjen. For å få Nordmenn til å bli avhengig av å dra via CPH for å komme til NYC igjen.... (altså med SAS)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg lurer på er om SAS eventuelt denne gangen klarer å få ruta til å bli lønnsom? Coa har jo hatt kjempesuksess, men da benytter en lang mindre flytype en det SAS har mulighet til å benytte på en slik tur.

 

Mener å ha hørt at en B757 er langt billigere i drift en en A330. Skal bli interesangt å se ka SAS kommer til å foreta seg i denne saken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dessuten har jo Icelandair lenge brukt sine 757 over dammen til USA, 757'ern har nok mye lengre rekkevidde enn hva mange antar..

 

Å nå USA eller Europa fra Island har aldri vært noe problem for en B757, ei heller å krysse hele pytten i samme slengen, men da er den i nærheten av hva den er laget for. Ved å fly fra NYC kan COA fint fly til Stockholm (3415nm mot range på ca 3900nm for HGW-versjoner,) men så veldig mye lenger er gjør de ikke med de sikkerhetsgrensene de opererer med. Når COA får winglets på sine 757er så skal en kanskje ikke se bort ifra at ARN blir et nytt reisemål for COA:)

 

Problemet for en twin med å krysse pytten er ETOPS. Her var B767 første twin til å bli sertifisert for ETOPS. Nærmere bestemt var det TWA, for deres rute mellom St.Louis og Frankfurt i 1985. De ble gitt ETOPS90. Dette ble senere utvidet til ETOPS 120. I mars 1989 kom ETOPS180.

 

B757-200 fikk ETOPS120 i 1986, for fly med RB211-535E4-motorer. Deretter fulgte ETOPS120 for PW, og så ETOPS180 for begge i 1990.

 

I ETOPS sammeneheng: ETOPS120 kan gis ved levering av et fly, mens ETOPS180 kun kan bli gitt etter ett års drift uten feil. Unntaket her er B777, som av FAA (ikke JAA) kan bli gitt ETOPS180 ved levering.

En har også ETOPS138 (ETOPS120+15%,) gitt av JAA, som følge av at mange diversion airfields over atlanterkryssingen ofte var rammet av vanskelig vær.

Og så har en ETOPS207 (ETOPS180+15%,) gitt av FAA til B777, for kryssing av nord-stillehavet.

Selv B737NG har ETOPS180! Første selskap til å benytte seg av det var Aloha Airlines, på flyvninger mellom Honolulu og Oakland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Står ETOPS for Extended Twin-engine OPerationS Michael?

 

Jepp, helt riktig, eller som noen sier "Engine Turns Or Passenger Swim" ""

 

Har en video om Boeing 777, hvor en United-kaptein forteller om ETOPS. Opprinnelig het det EROPS, og det ble ofte mistenkt for å bety "Engines Running Or Passengers Swimming"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når man snakker om 757 som flyr langt, tenk da på denne 737NG-flyet fra Lufthansa (eller et privat selskap i samarbeid med Lufthansa, husker ikke i farten) som da

opererer med et 737NG fly - som flyr ruten Tyskland-USA.

Ikke ille det heller, husker det var mange som ikke trodde på en - når man sa at det var en "ussel" 737 som fløy en

såpass lang rute. (men så er det ikke akkurat snakk om en helt standard 737 heller da).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok snakk om Privat Air som flyr 737BBJ og A319LR mellom Düsseldorf (tror jeg) og New York i ren business-konfigurasjon. Det var en artikkel om selskapet i Airliner World for en tid tilbake, og jeg mener at flyene har fått installert ekstra fuel-tanker og noen ekstra hjelpemidler i cockpit (hva nå det måtte være....).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...