Gå til innhold

SH

Members
  • Innholdsteller

    530
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av SH

  1. Dere sko ha sett Ryanair på torsdag her på HAU dere.... Makan til kråkelanding har jeg aldri sett før . Var crosswind med 22-35knts. Ikke så overaskende var kapteinen meget bekymret for understellet etterpå. Synd jeg ikke har landingen på video... Rett etterpå kom SAS og landet som ingenting
  2. http://www.airliners.net/open.file/0996884/M/ og http://www.airliners.net/open.file/0996883/M/ På A330/340 er bordet gjemt nede i armlendet, og brettes ut før bruk. Har reist en del turer over damen på fremste rad med SAS, og SAS sin buissness klasse er absolutt konkuranse dyktig. Forøvrig er bildet fra SIA sin 747 i øverste post, fra Første klasse, som altså er over buissness
  3. Spanair flyr jo med A320/321 på Sola... Men det er jo SAS det også
  4. Enkelt forklart så skal A319 inn på ruter som normalt trafikkeres med MD87. Så de kan bli satt inn på CPH-SVG/BGO/OSL.
  5. Her er den, SAS A319, i retro farger! Bilde fra Airliners.net
  6. Det som er skikkelig uøkonomisk er å lage en hel masse regler for hvilke fly du kan bruke her og der. Det resulterer i en hel masse administrasjon som skal passe på at de flyene som skal fly ditt og datt er her og der til enhver tid. En må også ta hensyn til vedlikehold, som helst skal gjøres uten unødvendig ferry osv. Slik som SASBU organiserer i dag, så flyr alle fly sporadisk på alle ruter. (utenom -500 og -600 til LPA) Det bidrar også til at hours og cycle stiger jevnt over hele flåten.
  7. Disse vill nok bli brukt på hele rutenettet, helt etter hva som passer seg fra dag til dag. Blir nok like ofte å se mellom BGO og OSL som mellom syden og Norge f.eks. En fordel med en enhetsflåte er at alle fly kan brukes på alle ruter.
  8. Kan jo føye til at de 4 nye A319 vil fly for SAS Danmark, Der de hovedsakelig vil fly på europanettet fra Køben, og antageligvis vil komme på besøk til OSL med ujevne mellomrom. Kun en skal males i gammlefarger
  9. Som en annen sier, så er det ikke sikkert denne delen har løsnet fra flyet innflight, men derimot så kan den ha blitt skrudd av før avgang fra CPH. Er ikke noe problem å få dispensasjon til å fly uten en winglet. Returen fra Washington DC til CPH med dette samme flyet gikk på rute (uten at noen ny WL ble skrudd på, etter hva jeg erfarer) noe som tilsier at dette er mer planlagt, en et uhell... (også kan det jo være et fake bilde også da )
  10. Afrikaskatt på flybilletter.. hjelpes meg.. Hvorfor i alle dager skal en spesiell bransje, som lever under et konstant økonomisk press fra før tynes på denne måten? Hvorfor skal bare flypassasjerene betale? Hva har egentlig luftfartsbransjen gjort mot U-landa? (bortsett fra å drive flytrafikk, som fremmer økonomisk vekst..) Hva med å åpne for mer handel med firma fra u-land? bedre uhjelp finnes vell ikke.... For all del, U-land trenger vår støtte, og jeg har på ingen måte noe i mot å hjelpe, men jeg ønsker å gjøre det frivillig! Blir denne avgiften trædd nedover oss, så er det slutt på støtte fra meg i innsamlingsaksjoner.
  11. Dette er jo korrekt, men her følger litt tillegsinfo Du kan plusse på LN-BRO (vist jeg ikke husker helt feil) OY-KKI er blitt LN-RNN SE-DNX er solgt til et annet selskap, men det er korrekt at DNX fløy rundt i SAS Braathens farger før salget. Ingen 737-800 i SAS Braahtens farger.... ennå.
  12. SH

    SAS A319

    Påstår du at SGS ikke har kompetanse til å handle Airbus maskiner, andre steder en på GM? SGS og SAS Braathens er to adskilte selskaper. Forøvrig korrekt at SAS.dk A319 ikke kommer på norsk inneriks
  13. Det har jeg også opplevd... Husker ikke helt hvilken frekvens det var, men en plass midt i FM båndet fikk jeg inn Karmøy TWR.. Tror noen forklarte det med at den frekvensen jeg lyttet på var "speilfrekevensen" til 120.500mhz, som er Karmøy TWR.. ikke så klart, men det gikk an å høre hva som ble sagt.
  14. Joda, det stemmer. Var egentlig noe i den duren jeg prøvde å forklare... Ble litt rotete. Trøtt etter en lang vakt på "Haugesund international"
  15. Det at de flyr i en bue oppover er vell ikke helt korrekt. Vist du tegner en linje mellom AMS og JFK med kartsenter på Thule blir det faktisk en liten bue nedover... bare se her Vist du setter senterpunktet på kartet lengre nedover, får du buen oppover som her.. Med andre ord, så kommer den buen an på hvilket kart du har Du får nok et mer korrekt inntrykk av den korteste veien mellom to punkter vist du setter senter på norpolen.. Her er CPH-SEA sett "ovenfra" og her fra "siden" For å si det veldig enkelt; hvor tror du korteste vei mellom Oslo og Alaska er? over Arktis og Nordpolen, eller over Atlanteren, kontinental USA og Canada?
  16. Hvilket flyindivid som skal brukes settes ikke opp før klokken 20:00 kvelden før avreisedagen. Og det kan fremdeles komme endringer etter det tidspunktet.
  17. SAS sine A319 vil fly for SAS Danmark. SAS Braathens skal kun fly B737 i overskuelig fremtid, så på norsk innenriks kommer de neppe. Men de kan komme til å fly CPH-OSL,SVG,BGO
  18. Dette er bare begynnelsen (sier magefølelsen min) SAS har en del MDer som skal fases ut i løpet av det neste tiår.. Noen fly må jo inn i stallen, når noen går ut... Tror ikke det blir flere B737
  19. På denne auksjonen kan du visstnok vinne en 45min tur i jagerfly. Jeg har ingen ambisjoner om å legge inn vinnerbudet, men kanskje noen av dere andre kunne vært interessert
  20. Var en som foreslo å skille lufttrafikk tjenesten ut av Avinor og legge de direkte under samferdselsdepartementet. Må si det er et av de bedre forslagene jeg har hørt...Må ikke komme å fortelle meg at Avinors fokus på profitt ikke går på bekostning av sikkerhet.
  21. Men 131.825 Mhz blir mindre og mindre brukt i Norge, etterhvert som SAS norge sine fly blir overført til scannor AOC.
  22. Det er dyrt med sikkelig hard asfalt... 400m forlengelse kostet 40mill her i Haugesund. Da var det forlengelse over fast grunn.
  23. Som har bl.a. fløyet for Maersk Air som OY-MBW, på 80 tallet.
  24. Gemini sender ikke varer utenfor USA...
×
×
  • Opprett ny...