Gå til innhold

Flykalender.


Olaf Ghanizadeh

Anbefalte innlegg

Synes dette kalenderstyret har kommet ut (LANGT) over proporsjonene sine. Jeg stiller noen spørsmål i stedet for å kommentere ting.

 

1) Hva er vits med 6 mpix ved 300dpi når et menneskeøye ikke ser forskjell på 200 og 300dpi før du kommer opp i over 20x30 (tilsv. A4) på vanlig (glossy) papir?

 

2) Hva med de som har bilder i 4:3 bildeforhold? Som kjent er A4 et tilnærmet les: 21,5x29cm, 3:2 -> 20x30cm) 3:2 og de fleste vil få problemer med å møte kravet om 6mpix hvis deres bilde på 8 mpix blir beskåret om til 3:2 bildeforhold.

 

3) Hvordan "optimaliseres" bildene før trykk? Hvilken etterbehandling? Et minimumskrav må jo i såfall være at eksponeringen sitter, bildet er "pin sharp" og at den personen som skal etterbehandle bildene KAN sakene sine for optimal visning på trykk/papir.

 

 

Jeg står kritisk på siden når jeg leser og hører en del om dette. Det er noe som skurrer i ørene mine.

 

 

PS: Genuine Fractals er jo et supert program for dere som ikke møter det horrible kravet på 6mpix/300dpi (selv D70/50/Canon 300D blir visst for dårlig her ja). Forstørrer opp bilder på 6mpix til 12-13 mpix uten nevneverdig kvalitetstap og ikke minst går de nye bildefilene (les: nytt kamera) mine på 12.8 mpix rett opp til 25 mpix uten å nøle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Tror ikke jeg vil ha bildekalender laga/satt sammen av en 14 åring heller. Da printer jeg heller bilder ut fra airplix og limer inn på en sånn ferdigkalender.

 

 

Dette er en tvilsom påstand , selv er jeg 47 år og er ikke i tvil om att jeg ville kjøpt dette produktet av Olaf.

Tror nok mange ungdommer er mer oppdatert på slike ting enn vi tilårskomne.

 

Olaf , glem det innlegget , stå på du , du gjør en bra jobb.

Gleder meg til kalanderen.

 

MVH

 

Kai

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig skal det være ekte. Jeg ville ihvertfall ikke ha FS-bilder på veggen.

 

Tror ikke jeg vil ha bildekalender laga/satt sammen av en 14 åring heller. Da printer jeg heller bilder ut fra airplix og limer inn på en sånn ferdigkalender.

 

Dummeste jeg har hørt på lenge. Er det umulig å være flink selv om han er 15? Hvis det er et så stort problem, så vil jeg gjerne se deg lage en kalender..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er et så stort problem' date=' så vil jeg gjerne se deg lage en kalender.. [/quote']

Slike svar er noe av det dummeste jeg hører, "åh, du liker ikke Steve Vai? Få høre deg spille en solo i 20.000.000 bps da..", "åh, du liker ikke FS? Få se deg lage et bedre spill da...". At man er skeptisk til ting betyr jo på ingen måte at man kan gjøre ting bedre selv.

 

Hva kalenderen til Olaf angår så kan den fint bli bra den, jeg kommer ikke til å kjøpe en, men det er fordi jeg ikke helt ser hva jeg skal med en kalender, og ikke fordi Olaf er bare 15.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...