Gå til innhold

Per Johansen

Members
  • Innholdsteller

    734
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Per Johansen

  1. Mon tro om vi kan vente oss flotte bilder fra ENTC på forumet.? http://www.nordlys.no/nyheter/article7234548.ece
  2. Ganske flott å se på: http://www.wired.com/design/2014/03/plane-viz
  3. http://www.fsdeveloper.com/forum/showthread.php?t=426810
  4. http://www.nordlys.no/nyheter/article6723720.ece
  5. http://www.autofil.no/913832/en-pilots-drommebil Mercedes kontrollert med ekte flystikke fra F5 Freedom Fighter. Denne er nå til salgs.
  6. Onsdag 21. februar reiste jeg med WF922 med avgang 19.16 fra Tromsø til Sørkjosen. Beregnet ankomst Sørkjosen 19.45. På flyplassen i Tromsø var vinden såpass sterk at en måtte være konsentrert for å komme helskinnet inn i flyet. Nå trenger ikke vind være problematisk for Dash8, det er helst snøvær/tåke som skaper problemer. Litt turbulens underveis, men ikke særlig merkbart. Under innflyging får vi beskjed om at det kan bli forsinkelser grunnet mye vind i Sørkjosen. Flyet legger seg i holding pattern ved Hestvik. Etter hvert får vi melding om at vinden er økt til storm i Sørkjosen og opp mot orkan i lufta. Vi må returnere til Tromsø. I Tromsø må rullebanen sveipes, og åpnes ikke før 20.30 noe som gjør at returen blir forlenget. Når vi kommer ut av flyet får vi tildelt matkupong verdt 250kr. Det er satt opp buss til Sørkjosen. Halvveis bytter vi buss med passasjerer som kom fra Sørkjosen. Nærmere halv to ankommer vi en for anledningen vindstille Sørkjosen lufthavn. Dette er en del av hverdagen for flypassasjerer i værharde strøk. Bittert når det skjer, men ikke noe å gjøre med. Verre er det med kanselleringer som skjer som følge av flytekniske problemer, og hvor ofte småflyplasser blir ofre for problemer på andre hold. Hadde vært morsomt å sett denne turen på flightradar24.com, men disse flyene har ikke en transponder som er kompatibel.
  7. I jetstrøm på 333 km/t. http://www.nordlys.no/nyheter/article6480594.ece
  8. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.9541793
  9. Fint NRK-innslag om omlegging til ski på en god gammel Cub på Bardufoss. Innslaget starter etter 10:20. http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/832409/
  10. [video:youtube] Dette ser ut til å være en plattform hvor politiet kunne evnet å utføre noe fra, ikke bare observere. Krever dog 550m runway.
  11. En spennende funksjon i google maps er helikopterview når en velger "Få veibeskrivelse". Legg inn avreisested og destinasjon, og trykk på 3d knappen. En får da automatisk flytur langs ruten. Kan pause underveis for å kikke rundt. Fint å fly en rute i google maps før en tar en rundtur i småfly i FSX. Prøv f.eks. Carmel, CA til Big Sur, CA. Slik ønsker jeg at det skal fremstå i simulatoren også! Kom gjerne med dine forslag til ruter i flotte omgivelser. Ps! Ved å forlenge ruten til Los Angeles ser en at det ikke bare er i Norge vi har svingete veier!
  12. Knuffingen Airport er nå åpnet! http://www.youtube.com/user/MiWuLaTV#p/a/u/0/mRQ2pOGwVag
  13. Canon har laget en promofilm for sin kommende (og forsinkede)linse EF8-15mm f/4L FISHEYE USM som er filmet med Canon 5D Mark II og 7D. Deler av filmen er filmet med modellhelikopter. Filmen viser litt av egenskapene til den nye linsa, men også hvor stabil film kan bli ved bruk av modellhelikopter. Film og hvordan den ble laget video finnes her
  14. Panoramabilde fra gigapix.no gir mulighet for "spottetur" til ENTC fra dataskjermen: http://gigapix.no/full/tromso/ Det som forundrer meg litt er omgåelsen av fotoforbud i Bodø: http://gigapix.no/gigapiksel/623/bod%C3%B8-i-solnedgang Selv om det ikke er like høy kvalitet her, så er det likevel mye som jeg ikke har sett på bilder før. Nice med F16 linet opp i midnattssol!
  15. http://www.tu.no/motor/article264715.ece
  16. En bruker ved navn WideroePilot har lastet opp flotte cockpitfilm fra landinger med Dash8 på kortbanenettet i nord. Noen som kjenner til hvem det er? Han sitter nok på mye spennende materiale ut fra de snuttene som er lagt ut på Youtube. Selv om jeg liker best landingen på min lokale ENSR Sørkjosen, med karakteristiske Store Ste i bakgrunnen til Reisaelva, så er det spennende og se approach til vanskelig tilgjengelige ENMS Mosjøen i ulike værforhold. http://il.youtube.com/watch?v=mqzr3fpHJK8&videos=Sill42iszhc&feature=BF [video:youtube]cfA7ZYf0c0w
  17. En slik programleder er morsom i toppen 5 min av et program. Så er det bare utrolig slitsomt å se på. Har droppet Broom av den grunn. Sjekket dog fly innslaget, og er enig med at det bare var fjott og tull. Maken til useriøs og kunnskapsløs programleder. Synes at forsvaret burde bruke sine ressurser på andre mer seriøse når de skal promotere seg på tv. Og så den den grandiose introduksjonen av "fotballsparkeren" Harald Martin Bratt berg ! Håper ikke jeg sitter i flyet når gærningen skal slippes løs i cockpit sammen med Brattbakk.
  18. Sjekk denne, burde vært noe for en fremtidig JSF cockpit simulator: [video:youtube]oMLarxR-q08 Mer info
  19. Opplever ofte problem med visning av bilder her. Løsning er å klikke på første bildet og øke siste siffer i url med 1.
  20. Ser også av et lengre klipp fra Apocalypse Now at det i scenen med Napalm bombing vises bilder av O-2 Skymaster som til forveksling kan minne om Vampire.
  21. Han sikter vel til at napalm var en del av oppsettet til Vampire i RAAF. http://www.airliners.net/photo/Australia---Air/De-Havilland-Australia/1317247/ Men skjønner ditt mishag i forhold til kobling av Vietnam og Vampire. Klipp fra Apocalypse Now:
  22. Noen nyere video her: http://www.youtube.com/user/orbxtube#p/u/1/DX1upcFzyJs Sjekk YBBN Brisbane og videoen med 7cm/px
  23. Ikke alle som har behov for flere km flystripe: [video:youtube]6XYFcw1c-Oo&NR=1
  24. Vil tro det beste nettstedet for å få tatt mål er: Tromsø kommunes digitale kart Skråfoto finnes på Gule sider: Skråfoto ENTC på gulesider Nyeste og skarpeste ortofoto fra Finn kart: ENTC på Finn kart
×
×
  • Opprett ny...