Gå til innhold

Rune Barmark

Members
  • Innholdsteller

    1 452
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Rune Barmark

  • Bursdag 27. aug. 1986

Rune Barmark's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er svært enig med deg her Gert. Kenneths innlegg er (totalt) unødvendig med den måten det er skrevet på - jævlig krasst og nedsettende - en ny hersketeknikk? Det har vi sett flere ganger før her på forumet og det nytter bare ikke. Mulig Kenneth ser det fra en helt annen side, men likevel. Forumet blir ikke bedre av slike "angrep" på hverandre. Er det så forbanna ille at noen ikke har HELT rett - ta deg en pause i sommerværet og nyt den varme årstiden. Et forum er ikke til for å få ut sine negative sider - tvert i mot!
  2. Innlegget mitt var absolutt ikke ment som en "rettesnor" ovenfor deg Toril. Jeg anbefaler IS-versjonen uansett om det er F/2.8 eller F/4.0 (som er den skarpeste zoomen til Canon som noen gang er laget) av flere grunner. - Canon 70-200m F/2.8 IS, F/4.0 non-IS og F/4.0 IS er værforseglet og tåler svært mye mer enn F/2.8 non-IS. - Skarphet og vignettering i kantene under ekstreme forhold på 200mm F/2.8. Redusert flare (strølys) hvis du ikke bruker hood. - IS hjelper deg med å beholde skarpe bilder selv på lukkertider under den "gyldne regel" lukkertid/brennvidde. Litt informasjon om IS og cropfaktor: 70-200mm blir til 112-320mm når du monterer det på et kamera med 1,6 cropfaktor. IS vil gi deg mulighet for skarpe bilder ved håndholdt fotografering med tre lukkersteg mindre lukkertid enn brennvidden du bruker. Det vil si på 200mm kan du gå fra 1/200s -> 1/100s -> 1/50s -> 1/25s - i teorien. Grunnen til at jeg nevner teorien er fordi du har et utsnitt tilsvarende 320mm på et kamera med 1,6 cropfaktor i forhold til fullformat. Beregningene blir da følgende 1/400s -> 1/200s -> 1/100s -> 1/50s, men skal du være "helt sikker" så bør du minst legge på 1/2 lukkersted med lukkertid før du kan være "bunnsikker" på et skarpt bilde. 1/500s -> 1/250s -> 1/125s -> 1/60s. 1/60s bekrefter mine egne erfaringer med lengste lukkertid med IS og VR på Nikons systemer med 70-200mm objektiver ved håndholdt fotografering. Dere med cropfaktorkamera kan godt skrive med følgende regel. lukkertid/(brennvidde x cropfaktor) Du får tatt bilder i mindre lys eller du kan la være å øke ISO med IS. IS stopper dessverre ikke bevegelser, men har en panoreringsmodus som fungerer så som så ettersom at motivet må være like stort og like langt fra/nærme fra start til slutt av opptaket for at det skal bli "knivskarpt" (slik når motivet er statisk). Mitt råd er derfor at du kjøper F/2.8 IS hvis pengene strekker til, eller F/4.0 IS fremfor F/2.8 non-IS som koster omtrent det samme. Rune
  3. Hvis noen har et socket 478 hovedkort eller en Shuttle-boks de vil senge, ta kontakt snarest!
  4. Synes dette kalenderstyret har kommet ut (LANGT) over proporsjonene sine. Jeg stiller noen spørsmål i stedet for å kommentere ting. 1) Hva er vits med 6 mpix ved 300dpi når et menneskeøye ikke ser forskjell på 200 og 300dpi før du kommer opp i over 20x30 (tilsv. A4) på vanlig (glossy) papir? 2) Hva med de som har bilder i 4:3 bildeforhold? Som kjent er A4 et tilnærmet les: 21,5x29cm, 3:2 -> 20x30cm) 3:2 og de fleste vil få problemer med å møte kravet om 6mpix hvis deres bilde på 8 mpix blir beskåret om til 3:2 bildeforhold. 3) Hvordan "optimaliseres" bildene før trykk? Hvilken etterbehandling? Et minimumskrav må jo i såfall være at eksponeringen sitter, bildet er "pin sharp" og at den personen som skal etterbehandle bildene KAN sakene sine for optimal visning på trykk/papir. Jeg står kritisk på siden når jeg leser og hører en del om dette. Det er noe som skurrer i ørene mine. PS: Genuine Fractals er jo et supert program for dere som ikke møter det horrible kravet på 6mpix/300dpi (selv D70/50/Canon 300D blir visst for dårlig her ja). Forstørrer opp bilder på 6mpix til 12-13 mpix uten nevneverdig kvalitetstap og ikke minst går de nye bildefilene (les: nytt kamera) mine på 12.8 mpix rett opp til 25 mpix uten å nøle.
  5. Har ryddesjau nå om dagen og alt som ikke brukes blir solgt. Dette er en STOR fotosekk med plass til 2 proffe SLR-kameraer, 5-7 objektiver (Evt 4 objektiver og en stk 400mm F/2.8 påmontert SLR). Videre har sekken plass til opptil 17" widescreen laptop og masse nyttige lommer og annet tilbehør. Selges grunne SVÆRT lite bruk - som ny. Denne blir for stor for meg og en "anonym" fotosekk er innkjøpt. http://www.lowepro.com/Products/Backpacks/notebook_camera/CompuTrekker_Plus_AW.aspx Nypris ~2000kr Selges: 1500kr
  6. Hei hå! Selger mitt trofaste Nikon D70 ettersom jeg ikke har behov for et tredje kamera når jeg har to stk Nikon D200. Det er meget pent brukt og har ingen mangler. Alt originalt tilbehør som batteri, manual, reim etc medfølger. Objektiv Nikon AF-S 18-70mm F/3.5-4.5 med B+W 67mm UV-filter (800kr nytt). Sandisk Ultra II 1gb CF-kort kan medfølge for en liten penge. Garantipapirer, kvittering og Supersikring fra Japan Photo (2 1/2 år gjenstår) følger med. Her har du i allefall en flott mulighet og inngang til den digitale speilrefleksverdenen. Objektivet er særdeles mye bedre enn Nikons og Canons 18-55mm objektiver og ikke minst D80's nye 18-135mm. Den interne programvaren er oppgradert tilsvarende D70s og du vil ikke tjene noe på å kjøpe et D70s fremfor D70. Pris: 4500,- kr. Ved kjapp handel inngår frakt i prisen. PS: Skal du spørre hvorfor jeg selger? - Jeg leker ikke fotograf. Utstyr som ikke brukes fortjener ikke stå i hyllen min å støve ned. Det fortjener virkelig en eier som vil bruke det. Finner du noen som selger samme utstyr for en lavere pris eller synes helt nytt utstyr i butikk er bedre? - Ikke syt. Kjøp hos den du vil. Finner du det fryktelig artig å spolere en salgstråd? - Mitt råd er å gjøre noe fornutig. Gå på skolen, skaff deg en jobb eller gå på sosialkontoret. Den mest fornuftige saken vil være å kjøpe kameraet og så tar du deg en tur ut og tar noen flotte bilder.
  7. Omtrent hundre prosent riktig. Skal du ha en tilsvarende A4-side i fotoformat (20x30) blir det 203x302mm. Med 300dpi blir dette 3567x2398. Altså 99% korrekt. Som jeg har nevt til personen som lager kalenderen så vil det være et minimum av kunnskap å beherske ting som fargestyring. Et minimum når man arbeider med farger er at profilene på bildene som sendes inn og selve kalenderen har samme profil. Et annet grunnleggende tips er å få tak i fargeprofilen trykkeriet bruker. Dette forenkler prosessen med like farger svært mye. Samtidig bør innsenderene av bildene korrigere bildene sine for under/overeksponering og eventuelle fargestikk. For best mulig resultat på denne kalenderen bør råfilene sendes til den som lager kalenderen slik at han får full kontroll over resultatet. Et eksempel på et bilde som ikke gjør at kalenderen tar seg så godt ut som den har potensiale til. Jeg har sett layouten og dette eksemplet vil i allefall gjøre kalenderen svært anonym på veggen.
  8. KA farsken Dag! Vi har jo fått snø i hele kveld og i natt. Trenger ikke mer. Kanskje det blir en bestilling/julegave til en i familien.
  9. Stakkars liten. Om du ikke tok det hele med bittelitt ironi så synes jeg virkelig synd på deg. Forresten, skjulte tekster osv ved salg er da svært artig. Bare så synd at slik markedsføring ikke er lovlig. Du får ha lykke til med salget videre. ps; Ikke forvent noe svar på i fra meg på noen dager til når ikke NextGenTel ikke leverer det de skal. Lenge leve Opera 3 på mobilen.
  10. Byr 200,- inkl frakt osv. Jeg har en venn som kan skaffe meg en ny for 350kr så hvorfor skulle jeg by 450kr for en brukt en?
  11. Hvorfor kan de ikke bare legge ned SAS og la Norwegian få overta?
  12. Så det var den som finansierte den hvite kanonen din ja
×
×
  • Opprett ny...