Gå til innhold

Pilot stoppet med mistanke om promille...


Christian Syvertsen

Anbefalte innlegg

Er redd han PIA piloten sliter. Det er vel noen kulturer der nede som ikke ser helt bra på det å drikke.

 

I tillegg til dette kan han vel miste både jobb og sertifikater, pluss måtte sitte inntil 2 år i fengsel iflg. en politi på TV 2.

 

Politiet uttalte seg også på TV 2 at de ser svært alvorlig på det han har gjort. En ganske sterk uttalelse mot en som bare har sittet i arresten fra noen timer tilbake og ikke er varetektsfengslet en gang, langt fra er funnet skyldig eller har mottatt noen dom ennå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel noen kulturer der nede som ikke ser helt bra på det å drikke.

Prrrrffffft!

 

Det er bare å gå i moskeen å be om tilgivelse, så er dagen reddet! ""

 

Mange her i landet fra samme kultur som lever den stilen ""

 

Det er i såfall ikke bare muslimene som har dette tilgivelses-elementet. Katolikkene har det samme, og egentlig er vel det et fint trekk? Verre om man hogg huet av synderne? ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Piloter er bare mennesker.. De gjør feil som alle andre. Bra han ble "tatt".

 

Hvis ikke man har disiplin nok til å klare å la vær å drikke kvelden før man skal på jobb, så kan jeg ikke fatte hvordan man har klart å blitt pilot i første omgang. De som er glade i alkohol, etter min mening, burde finne noe annet å gjøre. Med mindre de er så disiplinerte at de aldri drikker dagen før de skal ut å fly.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Piloten som ble tatt, har nå forandret forklaring - nå

sier han følgende:

 

han innrømmer å ha drukket (4 glass med whiskey sies det),

men nekter for at han hadde tenkt til å ta av. Han skulle kun "forberede" cockpit for en avløsende styrmann, som skulle ta over for han selv.. ""

 

 

(hmm.. merkelig da, at ingen avløsende pilot kom - før MANGE timer senere.. he he)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så om han drikker et glass vin til maten dagen før så burde han vært postmann, er det det du sier? Kommer kanskje litt an på mengden her. Kanskje han har drukket norsk juleøl og trodd det var pakistansk standardøl med 2.9 % og tatt sin vanlige 6-pack til frokosten så ble det for mye å fordøye denne gangen.

 

Hehe! Alle har da et ansvar for å være sikker på at de har alkoholkonsentrasjon lavere enn maksgrenser (som grenser til 0) når de skal føre et hvert fartøy. Dette kan jo bare gjøres med en alkotester og ikke på vill "gjettning" eller å telle på klokka.

 

Halvdan, hvordan foregår alkoholforbrenningen i kroppen? Er den konstant for alle kroppens forskjellige tilstander eller kan forskjellige faktorer få den til å variere? Synes å ha hørt at den er konstant for alle kroppens faser, men det er altså ATLs lærebok for bilsertfikat klasse B som skriver det og den er antakeligvis full av propaganda så den medisinske informasjonen der er for meg 0 verdt. (Det står at man må vente 8 timer etter å ha inntatt alkohol før man kan kjøre bil. tror det blir et litt for generellt utsagn)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det ikke er noe man kan gjøre for å få alkoholen ut av kroppen. Noen sier det hjelpe å jogge osv, og svette den ut, men alkoholen er jo i blodet.

 

Jeg sier ikke at man ikke burde ta et glass vin til middag, men hvis piloter sitter til frokost med øl i den ene handa og en alhohol tester i den andre, og drikker akkurat opp til grensa, så syns jeg at det har tatt litt overhånd. Hvorfor ikke droppe ølen og være helt sikker?

 

For hvis det er smaken det går på, kan man ta en mucholm istede. Hvis det ikke er smaken, er det jo alkoholen han trenger, og da mener jeg det er andre yrker som passer bedre.

 

Som snekring, alle dansker drikker jo på jobb i lunchen. Passer jo perfekt for de som absolutt ligger under for sånt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ref Vg.no

59-åringen vil mandag ble framstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett

La oss si gubben hadde litt for mye i blodet,men er det ikke vell drastisk og sette han i varetekt??? .

 

Det er vel ikke det, tatt i betraktning at han nok ikke har fast adresse i norge, osv... Han har brutt loven i Norge, så hvorfor slippe han fri så han kan forlate landet?

 

Han skal jo bare være glad til at han ikke skal dømmes og straffes i Pakistan... ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sakset fra Jørg Mørland, professor i medisin (rusmiddeltoksikoLogi)

 

"Det er også en utbredt misforståelse at kraftig mosjon, badstubad, svart kaffe og mer drastiske tiltak kan øke alkoholforbrenningen. Intet av dette holder stikk, og vi kjenner per i dag intet virkningsfullt middel som øker forbrenningshastigheten."

 

Det som dog er sikkert, store personer forbrenner mer en små personer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel ikke det, tatt i betraktning at han nok ikke har fast adresse i norge, osv... Han har brutt loven i Norge, så hvorfor slippe han fri så han kan forlate landet?

 

Han skal jo bare være glad til at han ikke skal dømmes og straffes i Pakistan... ""

 

Mulig du har rett i det, men da spør jeg følgende: Hvis en spanjol blir tatt med å kjøre bil med promille, vil ha da bli satt i varetekt i vente på at saken skal opp i rettsapparatet?? Blir han dømt, må han da inn til soning i Norge??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Det er forbrenningen i leveren som er hovedansvarlig for at alkoholen forsvinner ut av kroppen. Vi skiller også ut alkohol i utåndingsluft og i urin, men disse alkoholmengdene betyr lite i forhold til det som omdannes i leveren.[....]"

 

Hvor lite da? Skulle ønkse artikkelen var litt mere teknisk og ikke så generell. Men veldig mye fin informasjon her da! Man observerer jo gjerne ungdom i ung alder (Og desverre også noen eldre) som inntar alkohol i ekstreme mengder under festivaler, konserter eller andre forskjellige situasjoner. Rart å se at de godtar å ødelegge kroppen sin så drastisk over tid. Samme gjelder vel egentlig for røyking. Årsaken til at folk røyker er at folk ikke merker umiddelbart ubehag og man stoler langt mere på sin egen "viten" enn andres så dermed blir vel vitenskapelig bevist informasjon om røyking tilsidesatt siden man selv ikke merker ubehag der og da.

 

Noen meninger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...