Gå til innhold

Martin Floor

Members
  • Innholdsteller

    1 086
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Martin Floor

  1. Veldig flott Clamer! Hva er den lengste ruten dere flyr med F100?
  2. En bekjent av meg har som sin særoppgave laget en interessant dokumentar om Dakota Norway. Håper den faller i smak! Link til Vimeo
  3. Jeg så denne på PPRuNe, og tenkte det kunne skape en interessant diskusjon om hva som kan være årsaken: Avgang [video:youtube]fP5uLDnUOdI Return [video:youtube]sJ1CIByTz24 Landing [video:youtube]mM9UM33EKqY
  4. Det blir dessverre usammenlignbart, da det har kommet en ny MacBook Pro-modell, som har en annen prosessor og skjermkort. Men prisen på den nye high-end MacBook Proen med samme oppgradering (HD med 7200rpm og High Res skjerm) blir 20,860,- NOK. Den modellen jeg selger får man ikke lenger kjøpt ny, da den er en generasjon eldre.
  5. High end 2010 MacBook Pro 15" selges. Den er utrolig godt behandlet, og har kun 180 sykluser på batteriet. Er alltid fraktet i beskyttelsescase. Alt følger med som om den skulle kommet fra Apple (boks, ledninger, lader osv). Befinner seg i Sandefjord, og kan leveres gratis på døren innen for Vestfolds grenser. NYPRIS: 19,265,- i April 2010. Gi rimelig bud på PM. Spesifikasjoner: Prosessor: 2.66GHz Intel Core i7 Skjermoppløsning (HIGH-RES GLOSSY): 1680 x 1050 piksler Harddisk: 500GB 7200 rpm RAM: 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM Grafikk: NVIDIA GeForce GT 330M 512MB
  6. "Hva vil det tilsvare i kilometer da?" "Det er bare å gange med 1,852, er det ikke det da?" Naila den greit!
  7. Jeg fant en overraskende bra film på Facebook som dokumenterer Stord Lufthavn i 2010. Her er samme film på YouTube: [video:youtube]jzOg-Cq84ew
  8. Dette var triste nyheter. Jeg har ikke noen erfaring med Vildanden, men det er overraskende at dette skulle skje nå som markedet er på vei oppover. Er det noen som har innsikt i økonomien generelt, og hvordan rutene gikk mtp kabinfaktor osv?
  9. Tenk om havarikommisjonen skulle komme med slike konklusjoner hver gang en hendelse eller ulykke inntraff. "Vi legger Jim Reasons modell til side, og fokuserer i stede på siste ledd i rekken som tross alt er de som styrer flyet". Jeg sier ikke at du tar feil i din uttalelse, men jeg mener det er vanskelig nok å komme til en treffende konklusjon med store mengder fakta på bordet, enda mindre når man baserer konklusjonen på uttalelser i fora og media.
  10. Fantastiske bilder! Er dette grafikken du kjører når du spiller, eller kjører du opp grafikken for bildetakingens skyld?
  11. Det er visst piloter som kan annet enn å fly også, check it: [video:youtube]mzM3aaypEYo
  12. En kort oppdatering på prosjektet: LtA har fått en ny webside: www.learntoa.com. Oppsettet for IFR-opplæringen er også satt til en hvis grad, noe som vises på nettsiden, men inputs mottas med takk. Videoene vil få enda bedre kvalitet enn hittil vist, med 1080p oppløsning og 30 fps, noe som er maksimal kvalitet YouTube aksepterer. Her er et eksempel: [video:youtube]usZEsuK0RNg Jeg lover enda bedre visuell kvalitet i instruksjonsvideoene, med fargekorrigering og redigering for å øke realismen. Og mest av alt lover jeg bedre voice, og må samtidig beklage voicen i den forrige videoen.
  13. Takk for tilbakemeldingen! Tord: Bra link, den siden skulle jeg ønske jeg hadde visst om i mine flightsim dager før jeg dro på flyskole, den var virkelig fin! Sangtittel er også endret, du har jo selvfølgelig helt rett. I første omgang tenkte jeg å begynne litt mer omfattende faktisk. AoA videoene går jo veldig basic til verks, mens videoen jeg holder på med nå er om hvordan å fly ILS approach. Tanken er å lage videoer for IFR-flyging først, slik som VOR- og NDB-approaches og circling procedures, samt SID/STARS og en-route flyging. Fokuset vil være å vise hvordan dette gjøres i basicen (med C-172 og klokke-instrumenter), og hvordan det gjøres korrekt etter regelverket (PANS-OPS og JAA). Så får vi se om jeg får type-rating på 737 etterhvert og kan lage litt in-depth av en PMDG modell. Jeg kan jo også lage instruksjonsvideoer som følger PPL programmet slik som JAA beskriver det hvis det er interessant. Men tanken var å begynne på IFR prosedyrer da det ser ut til å være mer utbredt? Forslag til oppsett av leksjoner og innhold mottas med takknemlighet!
  14. I mangel av et eget forum for filmer, så legger jeg ut noen filmer jeg har laget her. Jeg har sett et behov for gode instruksjonsvideoer på internett om hvordan man lærer å fly forskjellige prosedyrer, både VFR og IFR. Jeg ønsker etterhvert å kombinere mine interesser for flyging, Flight Simulator og film samt min kompetanse som flyinstruktør til å lage gode instruksjonsvideoer og publisere dem på denne nettsiden: Learn to Aviate I den forbindelse har jeg øvd meg litt på filmlaging for å kunne levere best mulig kvalitet. Utsnittene og produksjonen vil nok gjøres mer interessant når jeg får skaffet TrackIR, men foreløpig har jeg klart meg uten. Her er den første filmen jeg har laget noensinne av FSX: [video:youtube]J6_2C7Q3tcw Den andre komplette filmen syns jeg er en kvalitetsøking fra den første, da den er kjørt og redigert i 25 FPS. Den er også tillagt motion blur for å få en bedre flyt. [video:youtube]ggqgnxaIaQA Med god hjelp har jeg laget en kort film som viser mulighetene ved å bruke motion tracking og animert grafikk. Tanken er å lette instruksjonen ved å vise hva man skal fokusere på i de ulike faser av flygingen, og samtidig gjøre filmen interessant og "utenom det vanlige": [video:youtube]rIVnK5okxew Når det gjelder utarbeidelse av instruksjonsvideoene så hadde jeg satt pris på forslag til materialet. Hele konseptet er jo å levere det folk er interessert i å se på, og å lære om.
  15. Jeg bruker FSX. Der er etter min mening den originale C-172 er bedre enn på FS9. Jeg savner fortsatt PMDG sin 737, så det skal bli spennende å se når NGX kommer.
  16. En film fra en F/A 18 Hornet i en spesiell stemning: [video:youtube]J6_2C7Q3tcw
  17. Flyselskapene gir jo ikke bort sånt til luftfartsgale mennesker, for de er jo så interesserte i det at de betaler store summer for det. Omtrent av samme grunn som at piloter ikke "får" jobb mer.
  18. Jeg ser slike tråder hele tiden, og mange er helt enige i at noe må gjøres, og at det finnes mange "idioter" her inne som ødelegger for "oss". Og i alle trådene er det en fellesnevner: Det er de andre som er tullinger, ikke meg selv. Og da klager man på de andre, uviten om at man selv holder på akkurat slik selv. Om ikke ellers, så i skrivende stund! Man kan ikke forandre andre, kun seg selv.
  19. Ikke gruble på det, og ihvertfall ikke spør etter råd om det her inne: Ring meteorolog og Luftfartstilsynet, så får du klare svar fra en sikker kilde. Edit: NOTAM i Norway FIR sier følgende om hendelsen: Så foreløpig er ingen TMA eller CTR stengt på østlandet, og man er ikke restriktert til å fly VFR i noen av ACCene. SIGMETen for Oslo AOR tilsier at asken beveger seg så langt sør som sør av N52 og øst av E070, og helt ned til bakken. Så selv om luftrommet ikke er stengt så er dette noe å ta med i vurderingen.
  20. Du kan ha rett Torbjørn. Referansen jeg brukte var C-172 som har datum ved brannveggen, som er litt bak forhjulet. Jeg synes fortsatt dette burde vært spesifisert i oppgaven.
  21. Du har helt rett, jeg leste oppgaven for fort. Skal denne løses korrekt da så må man neste spesifisere hvilket hjul som ligger foran og bak datum, eventuelt om datum er bak hovedhjulene. Men siden datum som regel er mellom hjulene, kan man anta at forhjulet er 184,75 in foran datum og at hovedhjulene da er 151,48 in bak datum. Da blir oppgaven følgende: (-184,75 x 2290) + (151,48 x 6250) + (151,48 x 6190) = (X x 14730) X = 99,2 Altså er tyngdepunktet 99,2 inches bak datum (mellom datum og hovedhjulene). Momentligningen er vekt x arm = vekt x arm. Man adderer alle momenter på den ene siden, og løser X (tyngdepunktet) med totalvekt på den andre siden. Beklager hvis jeg fikk deg til å levere feil oppgave Kenneth, jeg lover å lese oppgaven nøye neste gang hvis du lover å gi meg litt bedre tid
  22. Hei. Moment = Vekt x Arm Tyngdepunktet = Totalmoment / Totalvekt Oppgaven er løst lengre nede.
  23. Hvorfor sette flap i en C152 når man har lang nok rullebane og ingen nære hinder? Men siden han da ikke bruker kort-bane teknikk kunne han jo klatrer på Vy (best rate-of-climb) istedenfor Vx (best angle-of-climb). Synes ikke dette var så gærent. Enkel og grei instruksjon som dekker det mest nødvendige av en normal take-off.
×
×
  • Opprett ny...