Gå til innhold

Bjørn Olav Henjum

Members
  • Innholdsteller

    1 240
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Bjørn Olav Henjum

  1. Jeg ble solgt så snart jeg leste Fredrik's svar om at Mustangen er en del av gratispakken. Jeg så den en gang på et fly-show på Sola, og ble forelsket umiddelbart. Den lyden! Jeg likte veldig godt Microsoft sine Combat Flight simulatorer, men de begynner jo å dra litt på årene, og så hadde de jo ingen jet-jagere, så jeg ser fram til å prøve DCS.
  2. DCS høres utrolig bra ut. Har alltid tenkt 'skulle ønske det var en sånn simulator', så det blir nok denne jeg kommer til å installere til helgen i stedet for FSX eller P3D Tusen takk for svar, gutter!
  3. Wow! Den der ser j*vlig rå ut! Edit: Går ut fra at lydene og sånt som vi hørte i demoen øverst er redigert inn, eller høres den faktisk slik ut? Må innrømme at jeg ikke vet hva DCS står for. Prøvde et søk, men altfor mange uvesentlige svar Er det en addon til MSFS, eller et helt annet produkt? Hadde satt pris på en link, i så fall.
  4. Både NASA, ESA og Elon Musk liker Kerbal, har jeg lest Veldig bra realisme for en billig penge, samtidig med at det er humoristisk
  5. Mass Effect 1 er et veldig bra spill! Det beste i triologien, synes jeg, men det kan vel neppe kalles en space-sim Men det skuffende er at de nye såkalte space-simmene heller ikke akkurat er realistiske lenger. Elite 2 og 3 var realistiske med hensyn til at de benyttet seg av 'ekte' fysiske lover. Man kunne for eksempel akselerere i ukevis når man 'hoppet' inn i et solsystem, og oppnå hastigheter som 2/3 av lysets hastighet. Man måtte jo også bremse ned igjen da, som også tok uker Dette ble løst ved å bruke tidsakselerasjon (opp til 16384 ganger normal tid, såvidt jeg husker). Som du sier så er de fleste spillene nå basert på multiplayer, og da nytter det lite med tidsakselerasjon. I stedet har romskipene en maks hastighet på noen få hundre kilometer i timen. Veldig synd, men sånn er det... 'Kerbal Space Program' er annerledes. Der bygger du en rakett fra bunnen, og den oppfører seg akkurat som den ville gjort i virkeligheten, på godt og vondt, alt etter om den er konstruert riktig eller ikke (https://en.wikipedia.org/wiki/Kerbal_Space_Program). Beklager, drifter visst litt off-topic her nå...
  6. Det er litt synd. 'Før i tiden' hadde vi jo stadig nye versjoner av MS FS, pluss Fly!, Flight Unlimited og masse andre mer eller mindre simulatorer. Håper trenden kommer tilbake snart. Det har jo blitt en trend igjen med 'space-simulatorer' som Elite: Dangerous, No Man's Sky, Star Citizen, Kerbal Space Program og flere. Det er flere tiår siden disse var sist populære. Håper industrien kaster seg på flysimulator-trenden igjen også snart! Det er så mange dårlige spill som blir sluppet for tiden, at man blir dummere bare av å spille dem, føler jeg
  7. Jeg er spent på denne filmen som omhandler "Miracle on the Hudson" som vi alle vet skjedde i 2009, og var en av de største pilotbragdene i fly-historien. Jeg er litt interessert i å høre hva dere forventer av denne filmen, med hovedperson Tom Hanks og regissør Clint Eastwood. Tom Hanks gjorde en glimrende forestilling i "Captain Phillips", som kan minne om denne rollen. Clint Eastwood er 86 år gammel (må han mye lenger leve!), men han har aldri regissert en film som denne. Hva forventer dere av denne filmen? Som navnet antyder blir den nok mest basert på hva som skjedde med 'Sully' etter ulykken, men jeg er alltid spent på realismen i flyfilmer som disse. Edit: Endret Scully til Sully
  8. Tusen takk for lynraskt svar, Andrew. Flott å se at du fortsatt er her, forresten! Du har gjort så mye for flightsim-miljøet at du skulle hatt en eller annen form for medalje... Da skal jeg sette meg inn i P3D og hva som trengst for å installere det og slikt. Forresten, jeg hadde håpet på en epost-melding når noen svarte her. Er det mulig? Har kikket litt på innstillingene her, men... Edit: Glem det. Jeg oppdaget nettopp 'Varsling'-knappen
  9. Hei folkens. Jeg har ikke flydd på lenge, men det begynner å krible litt i 'joysticken' igjen... Om dere startet med en helt ny installasjon av enten FSX eller Prepar3D i disse dager, hvilken ville dere foretrukket? Sist jeg 'simmet' så var Prepar3D ganske ny, men de snakket om å 'overta' alt som var i FSX og samtidig gjøre det bedre, og at alle add-ons til FSX ville bli kompatible. Har de følgt opp løftene? Jeg har sikkert ti-tusenvis av kroner investert i diverse FSX-addons, så det hadde vært flott om disse fortsatt kunne brukes i Prepar3D, om enn med kanskje et lite oppgraderingsgebyr eller noe sånt.
  10. Hallo. jeg har nettopp fått ny PC og har installert mye greier. Jeg har gått gjennom sjekklister og slikt slik at alt skal være i orden, men dette er utsikten fra Sola Flyklubb: Trærne er altså mye for store og er firkantede. Noen tips? Jeg har installert 'alt' norsk freeware scenery pluss Stavanger X, og har valgt layers/rekkefølge etter oppskrifter her.
  11. Jeg sendte mye bilder fra Sola til Arne Sundsbø i gamle dager for å lage fotorealistisk scenery for Norske Flyplasser. Det var tider Tok til og med flytimer kun for å ta bilder fra lufta. Instruktøren var ikke spesielt fornøyd med det. Men igjen, jeg vil gjerne bidra. Om du ikke trenger ressurser til dette prosjektet så et av de mange andre. Jeg setter stor pris på din innsats og hva du gjør for freeware-miljøet. Send meg en PM om du har noe på gang men mangler ressurser.
  12. Herregud dette var jo helt fantastisk! Jeg har vært på Malta noen ganger. Du sier at du har laget et fotoscenery? Er det gitt ut noe sted?
  13. Uff, det var jo ikke bra Hadde vært på after-ski litt for tidlig? Men om det stemmer var det jo ekstra bra at det gikk bra med alle, men synd med ødelagt helikopter.
  14. Er litt nysgjerrig på grafikken på disse simulatorene (ser at det kun er postet nattbilder her). Er det bra grafikk om dagen, altså kan man bruke disse som VFR-trening for eksempel? Hvordan kan den sammenlignes med FSX med full VFR-pakke? Hvilke framerates er det snakk om? Sam sagt, bare nysgjerrig...
  15. Alle i god behold... Jeg synes det er fantastisk hva en kald helikopter pilot får til, når man ser det bildet. Lærte om autorotasjon når jeg gikk på avionikk ved Sola VGS og vet det går an, men tipper det trengs ganske mye nerver for å time dette skikkelig for å få til en nødlanding med et helikopter - mye mer enn for et fly der man kan gli inn for landing i stedet for fritt fall frem til 'siste sekund'. Veldig bra.
  16. Har ikke sett programmet enda, men har ikke denne debatten foregått i årtier nå? Synes å huske for 10-15 år siden at Norge bestemte seg for en type fly (Eurofighter?), men endret mening etter mye forsinkelser og prisøkninger. Så nå skjer det samme igjen? Har Norge fortsatt bare de gamle F-16 jagerne?
  17. Jeg har ikke lest alle postene i denne tråden, men syntes jeg så noe om at innsamlingen var avsluttet? Om jeg fortsatt kan bidra med noe, så vil jeg gjerne det. Du har jobbet så lenge og mye for å gi ut prima scenery helt gratis. Jeg vet ikke om noen som har gjort dette så lenge som du har, men jeg vet ikke om 'de andre' fortsatt er aktive da, siden jeg har vært borte en stund. Er Arne Sundsbø og co fortsatt aktive? Eller Bengt Lennartson? Uansett - om det fortsatt er mulig å bidra, så oppgi gjerne (eller send meg) kontonummer.
  18. Fantastisk bra bilder! Alle ser jo helt ekte ut, bortsett fra det tredje med 'firkant-flyplassen', men det er jo ikke noe vi kan gjøre med det.
  19. Jeg måtte sjekke nå, og så at det faktisk står en gærning der i opptil flere vinduer og tar bilder. Ha ha! Du har nok vært her lengre enn meg. Jeg brukte ikke DOS her, men jeg husker du er en av dem som 'alltid' har vært her. Jeg var en av dem som ble flyttet fra det gamle forumet til det nye da. Derfor så mange veteraner her ser ut som de joinet på samme dagen i 1999. Det er utrolig kult at du og andre her holder liv i hobbyen vår ved å fortsette å lage ting. Jeg leste et sted en gang at Norge har de mest dedikerte flysimmerne i verden. Men har visst sporet litt av her. Godt jobba!
  20. Har aldri hørt om dem, men det er synd når slikt skjer. I disse tider er det ekstremt billig å leie lagringsplass, så om noen av dere driver en bransje der data er viktig anbefaler jeg å abonnere på en slik lagringstjeneste
  21. Har aldri prøvd scenery design, men begynner å forstå hvor mye arbeid dere, og Arne Sundsbø & co gjorde i gamle dager. Jeg løp rundt med et av de første digitalkameraene som kunne oppdrives og tok bilder av alt jeg kunne på Sola (fikk noen rare blikk når jeg tok bilder av vegger) og sendte dem til Arne. Det var rett etter at fotoforbudet ble opphevet på Sola, forresten. Husker jeg alltid var stolt etterpå når jeg var på Sola i simmen og så bygningene, men skjønner at det nok var mye arbeid i å få dem i rett perspektiv. Dette var for første versjon av 'Norske Flyplasser', forresten, så det er en stund siden
  22. Jeg bruker også denne. Veldig greit når man kan 'se' innholdet på hardisken(e) selv og bedømme om det trengs en defrag eller ikke. Men jeg har også brukt datamaskiner i en eller annen form siden 1981, og kan verken avkrefte eller bekrefte at defrag hjelper. Jeg har alltid tatt en defrag en gang i mellom da, og med Auslogic sin gratis versjon er det litt stilig og se på mens den jobber Timmy: Det spiller sikkert ingen rolle, siden de som bruker dette forumet sikkert leser alle poster uansett hvor de er Men jeg er enig at den egentlig burde stått under 'Datamaskiner og utstyr generelt'.
  23. Jeg går ut fra at den største forskjellen mellom disse er at Movie Maker følger med Windows og er i så fall gratis (om man bruker Windows), mens den andre koster en del...?
  24. Jeg vet ikke mye om de forskjellige modellene, men synes 3000,- høres mye ut for et headset med mic (det jeg bruker kostet 99 kr på Spaceworld), men går ut fra at det er visse krav til headset som brukes i fly siden de er så dyre? Ellers kan jeg ikke se annen forskjell på aktivt og passivt headset enn nettopp dette. Hvis du er vant til å bruke en Push To Talk knapp for å snakke så kjøp det. Om du er redd for at hele verden kan høre deg mens du synger av full hals mens du flyr så styr unna aktivt. Jeg trodde forrsten at det med aktivt og passivt ble kontrollert av softwaren, så beklager om jeg har misforstått.
  25. Hei, Jeg kan prøve å svare på noe av det du lurer på. Det har blitt en trend her at de fleste bruker Photoshop eller andre programmer for å forbedre bildene de legger ut. Om de ikke er redigerte vil det som regel stå dette i kommentarene. Videoer er det vanskeligere å redigere, så disse er nok stort sett tatt rett fra simmen. Generelt sett er det veldig bra grafikk i FSX tatt i betraktning at det inneholder hele verden, men det krever også en heftig PC, selv om det er ganske gammelt. Det ble sluppet i forkant av DX10, og man ventet seg enda bedre grafikk enn det det er nå under markedsføringen, såvidt jeg kan huske. Jeg har ikke prøvd X-plane siden versjon 5 eller hva den var for mange år siden da det ble laget av 1 person, men den har alltid vært kjent for å ha bedre fysiske egenskaper enn FS, og på den tiden leste jeg også artikler om flyprodusenter som faktisk brukte den til å simulere nye modeller i stedet for å bruke vindtuneller ol. FS har alltid fokusert mest på utseendet, så grafikken er meget bra, men jeg tør påstå at også de fysiske egenskapene er simulert veldig bra i FS9/10.
×
×
  • Opprett ny...