Gå til innhold

Ny Avstemning - RW vs. BC


Eirik Sørensen

Anbefalte innlegg

Det er nå gått ca. et halvt år siden vi sist hadde en avstemning om vi skulle fortsette å benytte BattleCom videre eller om vi skulle gå over til Roger Wilco.

I avstemningen gikk BC av med seieren, og vi har derfor benyttet BC siden.

Mye har skjedd siden det og flere har etterlyst en revurdering av dette. I den forbindelse vil vi lansere en ny avstemning med en innledende debatt om fordeler og ulemper med de to programmene.

Dersom RW skulle vinne, vil vi kjøre RW i en evalueringsperiode på 1 måned. Da har vi mulighet til å gå tilbake til BC skulle det vise seg at RW ikke holder mål.

Men som sagt, ønsker vi en debatt i dette forumet før vi legger dette ut til avstemning. Avstemningen vil åpnes om en uke og deretter holdes åpen en uke til. Det betyr at vi vil ha et resultat i løpet av et par uker.

Benytt tiden godt i mellomtiden til å forsøke å belyse flest mulig sider av et eventuelt bytte.

Ordet er fritt...

------------------

http://home.online.no/~eisoere/VACCN/" TARGET=_blank>VACC Norway

[Endret av Eirik Sørensen 15-09-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann

Jeg er ganske så fersk når det gjeller dette med å fly på nette.

Har fått flydd noen turer med SB og BC og det har vært kjempe artig!!!!! Jeg har ikke så mye formeninger om hva som er best av RW og BC..... Jeg har i alle fall erfart at alle de andre scandinaviske landene har RW? Kanskje det er best vi gjør det å [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Et spårsmål: Blir lydkvaliteten eller noe sånt bedere i RW?

 

PS: Takk for hjelpen på SB og BC Åge!!!

 

------------------

Mvh

Karl Andreas Olssøn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Karl Andreas Olssøn:

Heisann

Jeg er ganske så fersk når det gjeller dette med å fly på nette.

Har fått flydd noen turer med SB og BC og det har vært kjempe artig!!!!! Jeg har ikke så mye formeninger om hva som er best av RW og BC..... Jeg har i alle fall erfart at alle de andre scandinaviske landene har RW? Kanskje det er best vi gjør det å [image]
'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Et spårsmål: Blir lydkvaliteten eller noe sånt bedere i RW?

 

PS: Takk for hjelpen på SB og BC Åge!!!

 


Hei Karl Andreas - og takk for sist [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Du får vel inntrykk av at RW har frieksos ( og en dertil putrende lyd), når du leser innlegget mitt, men det var altså ment som en spøk. Samtidig kommer det vel frem at jeg mener BC har bedre lyd enn RW, ( det er ikke spøk) og mange er vel enige i det.

Men det er jo ikke bare lydkvalitet som er avgjørende her.

BC og RW har begge sine fordeler/bakdeler etter mitt skjønn, disse vil helt sikkert bli belyst i denne tråden, så følg med.

(Syns jeg måtte skrive dette for ordens skyld...selv om du sansynligvis forstod det... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] )

Vi sees på nettet - mail meg gjerne om det er spesielle ting du lurer på.... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

------------------

Åge Olsen/SATNOR4

atcc@molde.online.no

http://home.online.no/~eisoere/VACCN/" TARGET=_blank>VACC Norway

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har prøvd RW etpar ganger, og har ingen motforestillinger mot denne kontra BC.

Men, jeg tror i skrivende stund at vi kanskje burde få prøvd ut RW skikkelig "under norske forhold", enten på dedikert server (a'la den vi "hadde" for BattleCom", eller at vi hoster egen session. (Annet alternativ kan jo være å "joine" SATUK's RW-server, men jeg vet ikke hvor stor belastning denne tåler før den kneler).

Mye av argumentasjonen tidligere har vel gått i favør av RW grunnet standardisering med store deler av Europa (herunder andre skandinaviske land), og det skader vel ikke å gjøre et forsøk?

Som Eirik skriver innledningsvis: Hvis vi ikke er fornøyd etter ca 1 mnd testing, så kan vi jo bare gå tilbake til BC.

Mvh

Hans

[Endret av Hans Utne 15-09-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Helt enig med flere her; Det skader ikke å prøve!!

Men det jeg er veldig fornøyd med når det gjelder BC er Whisper. Etter hva jeg har forstått så finnes ikke denne funksjonen på RW.

Whisper er en stor fordel for controllere. Det gjør at vi raskt og lett kan snakke med hverandre som f.eks. jeg har hatt stor hjelp i (Fått mye hjelp av Tore Stabøl på ENGM_APP).

Hvis man har et helt rart callsign så er det raskt og lett å få vite det av en annen controller.

Lyden har jeg også merket at er bedre på BC.

Et motargument er selvsagt også at resten av Europa har RW.

Etter min mening er det de som burde skifte til BC og ikke vi til RW [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image] men dette blir kanskje litt vanskelig å få til.

Vel, for å oppsummere så vil jeg si at jeg vil gå god for BC.

Mange hilsner fra Mathias.

 

Often stationed at ENGM_TWR

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Mathias Tangvall:

Hei!

Helt enig med flere her; Det skader ikke å prøve!!

Men det jeg er veldig fornøyd med når det gjelder BC er Whisper. Etter hva jeg har forstått så finnes ikke denne funksjonen på RW.


Hei Mathias

Det er riktig at en av RWs ulemper er at den ikke har whisper. Man må derfor belage seg på å bruke chat-funksjonen for ATC til ATC kommunikasjon eller direkte til andre fly.

Når jeg sitter som controller, har jeg uansett alltid åpne chat-bokser til andre aktuelle controllere da jeg synes dette er mer oversiktlig i forbindelse med handovers etc. enn å benytte whisper. Dette fordi whisper vil kunne komme på tvers av vanlig ATC-kommunikasjon og derfor være forstyrrende. På stille dager er whisper-funksjonen fin å ha, men under stressede forhold fungerer chat-boksene bedre etter min mening.

Hilsen Eirik

------------------

http://home.online.no/~eisoere/VACCN/" TARGET=_blank>VACC Norway

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes at vi nurde gå for BC, dette fordi jeg synes at RW ikke duger. For det første så har den stoppet hver gang jeg har prøvd den og for det andre så er det ganske vanskelig å høre hva controllerne sier, pga. den dårlig lyden. Så jeg synes at vi burde gå for Battlecom Voice!

------------------

Hilsen Patrick Møller Johansen LN-PMJ

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I mine ører er ikke RW så galt å høre på som dere skal ha det til, og ja jeg har i løpet av den siste uken testet med en 4-5 forskjellige personer, alle kommer ut som veldig lesbare.. en eller to har hatt litt dårlig lyd,men etter litt justering på min og den andres side, så ble lyden merkbart bedre, og faktisk ganske bra. Battlecom er enda bittelitt bedre sånn voicekvalitetsmessig en RW, men forskjellen er jammen ta meg ikke stor lengre [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

RW er integrert i SB2.2.2, som hos de fleste kjører greit.. ikke alle, og kanalskift i RW på ordinær måte, dvs uten beta av sb, er ikke IMHO værre en med BC, det er bare å lære seg en ny måte. Det finnes og forskjellige addonprogrammer som kan lette det noe, uten at jeg er helt oppdatert på det feltet. Og for de få av oss som bruker PS13 online, så er RW way bedre en BC.. da kanalinstillinger kan stilles i fullskjerm dos, uten å pause simmen [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

RW har og en bedre løsning på serversiden, jeg tror serveren til RW er mer stabil, og med RW så blir en ikke så ofte disconnected fra server, en kan oppleve at lyden brekker opp litt, men en blir normalt ikke koblet av server, som en ofte opplever med battlecom. Begge deler er ikke bra selvfølgelig, men jeg personlig vil heller ha litt breakups, en det å til stadighet reconnected til samme voice server, velge voice rom etc etc.

Og ikke minst, våre naboland bruker alle som en RW, så velger Norge RW nå, så har en ikke behov for å skifte voiceprogramvare om en skal underveis til sverige eller danmark feks.

Dette som en liten motvekt mot BC fans her [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

------------------

Roar Sandøy

http://home.online.no/~eisoere/VACCN/" TARGET=_blank>VACC Norway

http://home.online.no/~roa-sand/irc/" TARGET=_blank>"Irc for Dummies"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hej Norske venner

Jeg har i en periode på godt 6 måneder brugt RW både som pilot og som controller.

Med få undtagelser har der ingen problemer været med at høre piloter/controllere, de få undtagelser er de blevet rettet med lidt hjælp til at få justeret mic til korrekt level.

Den Svenske server fungerer godt, med undtagelse da de fik lidt flom i Sverige.Også har vi backup af satco voice serveren, selvom den sjældent bliver brugt af Danmark/Sverige/Finland

Håber at høre jer på RW, så vil jeg helt sikkert begynde at flyve i Norge igen.

Jeg har rundt 100 timers online bruk af RW uden problemer, så prøv RW og gør jeres egen valg

Mange hilsner

Flemming Jansen

Sva pilot 107

S2 controller

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Slenger meg med i debatten....

Jeg har lenge vært helfrelst BFC fan pga. bedre opplevd lydkvalitet. Jeg har imidlertid skiftet standpunkt i løpet av siste halvår, og tror nå at vi bør vurdere et skifte til RW.

Litt av grunnen til dette er stabilitet. Jeg har vært involvert i en rekke flyin og group flights, og dersom det blir mer enn ca. 15 stasjoner som er inne på BFC samtidig, har denne en tendens til å lagge ut/krasje fullstendig. Jeg har prøvd forskjellige serverløsninger, inkludert en server som var stasjonert på fastlinje med stor kapasitet (Northern Norway Flyin høst 99). Også da oppstod det en rekke problemer.

Jeg har snakket med noen av de som kontrollerer og flyr i våre naboland (som bruker RW), og de aller fleste mener at RW gir god stabilitet i forbindelse med flyin.

Jeg har også prøvd RW en del selv, og er stort sett fornøyd med både lydkvalitet og stabilitet. Imidlertid må man ofte bruke litt tid på å stille inn RW.

Just my 2 cents...

-Frode

------------------

SATNOR3

Event Coordinator

http://home.online.no/~eisoere/VACCN/" TARGET=_blank>VACC Norway

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som de flesta vet så använder vi RW i Sverige. Men blir det inte BC som kommer att finnas i Directx8? Jag har just köpt Microsoft sidewinder Gamevoice. Detta är ett litet underverk och enligt uppgift så kommer den att fungerar fullt ut först när DirectX8 släpps. Jag föreslår att ni väntar till dess med att bestämma vilket program ni skall använda. Om allt fungerar som utlovats så kommer många att gå över till BC.

M V H hans Pursche, Sverige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Hans

Det blir virkelig spennende å se hva som skjer når DirectX8 slippes en gang på nyåret, men om dette kommer til å endre valget av program, er ikke gitt. Utviklerene av SB/PC har valgt å integrere RW i sine program og med mindre de endrer mening og heller satser på integrasjon med BC/DirectX8, vil nok RW også bestå etter dette.

På den annen side må vi hele tiden være beredt på å tilpasse oss både ny teknologi og nye omgivelser. Derfor vil et eventuelt bytte til RW i denne omgang, ikke bety det samme som at vi nødvendigvis vil benytte dette i all evighet. Vi får ta ting som det kommer og forsøke til en hver tid å bruke den programvaren som er best egnet, alle forhold tatt i betraktning.

Hilsen Eirik

------------------

http://home.online.no/~eisoere/VACCN/" TARGET=_blank>VACC Norway

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei folkens.

Jeg har ikke ikke brukt SB på over to år nå, men planlegger å sette meg inn i ting igjen nå. Jeg har aldri brukt voice, selv om jeg kjøpte både BC (da det kostet penger) og headset med mic for en tid tilbake.

Jeg har forstått det slik at RW nå er det som brukes internasjonalt, og siden jeg er like grønn på begge programmene blir det mest naturlig for meg å stemme på RW. Hvorfor skal vi gå mot strømmen?

------------------

Bjørn Olav Henjum

henjum@privat.cybercity.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Bjørn

Du kan jo for eks. lese hva Tore skriver her, bedre kan det ikke skrives: http://www.flightsim.no/ubb/Forum9/HTML/000171.html"'>http://www.flightsim.no/ubb/Forum9/HTML/000171.html" TARGET=_blank>http://www.flightsim.no/ubb/Forum9/HTML/000171.html

... og alle bør lese èn gang til hva Hans Pursche skriver lenger opp i denne tråden. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Åge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg legger ikke skjul på at jeg blir lettere antrert av denne debatten som pågår, og ikke minst de skjulte motivene som fremkommer.

Det er ingen tvil om at vi, slik som det er i dag, har den beste løsningen hva gjelder lydkvalitet, brukervennlighet og den teknisk løsningen for drift.

Slik jeg forstår det handler denne debatten aller minst om kjernen, nemlig selve programvaren og løsningen som benyttes til talebasert kommunikasjon mellom piloter og flygeleder, men heller noe annet...

Det fremkommer gjennom debatten flere vikarierende motiver som jeg gjerne vil få si noe om. (I denne sammenheng vil jeg kort få advare leserne om at noen vil kunne føle seg støtt av innholdet, selv om dette ikke er den primære hensikten).

For en tid tilbake var BattleCom standard programvare i SATCO, og jeg skal ikke her gå inn på de politiske krumspring innenfor organisasjonen, men brittene var vel ført til å kjøre sitt eget løp. Svenskene daltet kjapt etter og var således de første innen SATEUR.

Så begynte hylekoret også her i Norge, og etter en intens kanmpanje med dels villedende informasjon fra VACC Norge ble det foretatt en demokratisk avstemning med resultat i at vi fremdeles skulle benytte BattleCom. (Det ble den gang hevdet at alle nasjonene innenfor SATEUR hadde gått over til Roger Wilco, noe som etter intense flyvninger og mailer ikke på det tidspunktet skulle vise seg å stemme).

Etter dette har vi med stor velvillighet fra Dag Johansen hatt en egen og relativt stabil server til disposisjon for å kjøre BattleCom. (Jeg tør minne om at de avbruddene mange av oss kjenner til i svært liten grad kan relateres til serveren, men skyldes den øvrige belastning på nettet).

Omlag 6 mnd. senere hevder Eirik Sørensen fremdeles at medlemmene i VACC Norge ønsker å bruke RogerWilco. Og vil således sette en valgt løsning til side.

Denne gang argumenterer han med at alle medlemmene ønsker et bytte, men kansje værst er den totalt ugrunnede trussel om at vi vil bli pålagt et skifte. (Jeg tør minne om at enkelte ikke syntes å se sin egen begrensning når det gjelder å presse frem egne synspunkter).

Nå skal ikke dette være en debatt om VACC Norge eller Eirik Sørensen, men jeg syntes nå det allikevel fortoner seg litt underlig det hele.

Jeg registrerer at noen av dere er redd for å være utenfor, men jeg fortår ikke hvorfor! (Vi kjører vel ikke rundt i Volkswagen, vandrer rundt i fotformsko eller handler med dollar selv om "alle andre gjør det", gjør vi vel?)

Og det er her jeg mener det er viktig å apellere til fornuften og ikke følelsene. Hva pokker skal du med en løsning som ikke innfrir noen av kravene du stiller til bruk?

RogerWilco har ikke spesielt bra lyd, RogerWilco er ikke spesielt brukervennlig og vi har ingen teknisk løsning som sikrer oss kontinuerlig drift. (Jada svenskene har rappa tilgang til en universitets-server, men det gir ingen stabil garanti for vårt behov).

Hvorfor nøye seg med det som er nest best, når vi fremdeles har det beste ! (-om noen fremdeles er i tvil så heter programmet vi bruker BattleCom).

Bjørn Ramsland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men RW har et par store fordeler foran BC:

1. Jeg er lei av å skifte voice program når jeg flyr ut eller inn av landets grenser (jeg flyr en simulator som desverre pauser når jeg går ut av den uten at det er mulig å endre på det, i motsetning til det nintendospillet som heter fs2000 elns).

2. Om vi skal skifte kanaler (frekvenser) med BC må man ut av simulatoren noe som igjen fører til pause (minner igjen om at jeg flyr simulator og ikke nintendo :-))

Det er to gode argumenter for meg, og jeg kommer til å stemme RW (bombe [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image])

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

får vel kaste meg på tråden jeg og [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

jeg har stemt jeg, og jeg stemte slik jeg gjorde sist: BC!

BC har best lyd, mere brukervennlig (hotkeys er fint, whisper er fint). Slipper å ha enda et program kjørende i tillegg når man bruker BC. med RW må du ha det (Switchbox) hvis du ikke kjører den ultra buggete SB 2.2.2 beta da. Og sist men ikke minst: Har dere hørt om DirectX8 som kommer veldig snart? da vil nok de fleste skifte tilbake til BC/MS game voice tenker jeg [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Tarjei: (jeg kan ikke dy meg) Ekte simmere bruker Dos spillet (PS1.3) og Terrenget til FS2000 SAMTIDIG [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Ellers så er jeg tildels enig i at det virker som om det er vikarierende motiver blandt ledelsen ang denne avstemmingen. SATEUR driver og å rasler med saker og ting og: restrikjoner på hva som kan bemannes av hvilken rating. Samt at regel helvetet er blitt så stort at de kveler morroa med å fly/controllere.

Dette ble litt avsporing, men ikke større avsporing enn den et par postinger lengre opp [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Jan Roar Rød

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har siden tidlig i sommer flydd mye både i Norge og i utlandet, spesielt i Sverige,Danmark, England. Jeg må si at RW har fungert utmerket under disse turene. Som nevn tidligere så har RW og BC både ulemper og fordeler, men jeg tror trafikken i Norge vil øke vesentlig hvis vi skifter til RW.Jeg fløy i går kveld EKCH-ESSA-ENGM. Voice fungerte utmerket i Danmark og Sverige, men med en gang jeg kom til Norge og BC, ble jeg plaget med lag og at serveren datt ut.Så lenge "resten av verden " bruker RW og mine erfaringer med RW er meget god, så går min stemme til RW.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt personlig skittkasting i offentlige fora, tar jeg ikke så tungt. Men jeg undrer meg over hvilke vikarierende motiver "ledelsen" eller andre skulle ha i denne saken [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/confused.gif[/image]

/Eirik

------------------

http://home.online.no/~eisoere/VACCN/" TARGET=_blank>VACC Norway

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis ni vil ha flere utländska flyg i norskt airspace, må ni gå över till RW. BC är ett elegant program, med litt bedre lydkvalitet, men dessvärre i kvalifisert minoritet i hele Europa. Också Tyskland har gått över från BC till RW.

För RW finns en fransk add-on som heter NavygRW (kolla svenska VACC) som gör att man kan skifte frekvenser direkt fra panelen, utan att göra paus ens i FS98.

Nu är det litt ledsamt att göra en 1-2 min paus og skifte till BC hver gang man kommer in fra Sverige eller Danmark. Det är litt som att leta efter kondomen just når det hettar till. Man kan göre ett nummer av det också, men ...

Jan-Erik, FINNAIR MD82

(EFxx/ENGM/ZV/VA/BO)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...