Gå til innhold

Nå er Bømoen perfekt!...


Anbefalte innlegg

Jeg fikk et nytt sett med sceneryfiler fra Andrew i kveld.

Han har bl.a lagt mye arbeid i ENBM Bømoen (Voss). Men selv om terrenget etterhvert stemte meget bra, så har Andrew inntil nå benyttet bygninger fra bibliotek. Settet som jeg fikk i dag, var tilpasset Geir Grønlien sine ENBM bygninger. Dette ble prikken over i'en. Nå er det bare utrolig gøy å fly til Bømoen.

Takker Andrew og Geir! :grin:

 

v1.jpg

 

v2.jpg

 

v14.jpg

 

v6.jpg

 

v15.jpg

 

v7.jpg

 

v8.jpg

 

v9.jpg

 

v10.jpg

 

v11.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er helt utrolig gøy å fly der nå, for min del med min trofaste Carenado Mooney :smile:

 

Og endelig de flotte modellene til Geir på plass, og de kommer til sin rett som aldri før. Men sliter med en liten bug, trærne vises ikke på noen PC'er. Tror jeg skal gi bengen i å finne ut hvorfor (og jeg kan ikke feilsøke da alt er ok hos meg)...men har en feeling om at setter jeg inn trærne med Instant Scenery, så vil det virke; bruker samme trærne som på Gardermoen. Bruksanvisning blir selvfølgelig vedlagt.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her må det være gøy å fly seilfly ( les Aerosoft Discuss), blir dette tilgjengelig for flere whistle !?!?

 

:grin: :grin:....Bømoen er jo en plass hvor seilfly - og fallskjermhoppere - og bushflygere boltrer seg. Det er også en plass for dem som driver ekstremsport (Ekstremsport veko)

Jepp, dette er Andrews og Geirs svar på TongassX - og endelig har vi også fått nok trær rundt flyplassen (som faktisk ligger midt inne i skauen....) :grin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt riktig, Gunnar!

 

Selv med Scenic eller UTE er landclass i området feil, og derfor la jeg inn bondeområder og treområder der de ligger i virkeligheten. Og nå nå må du (igjen) fortelle meg hva du gjorde med vannet (fargen). Du har sagt det til meg før, men problemet er at jeg ikke kan slutte å notere i glemmeboka :grin: Var det FEX?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Satt nettopp her og så litt nøyere på bildene i denne tråden. Jeg vet ikke om det skyldes en whiskey eller at jeg er opplagt i dag, men NÅ ser jeg det er en "usynlig" hogst-greie (exclude) i virksomhet. Det som er sinnsykt er at jeg har trærne tettere innpå (as for real) mens andre ikke har det.

 

Snakker med Geir på PM, og så skal vi se hva som kan gjøres. Om så er tilfelle at det ikke lar seg løse, så la oss glemme detaljene, og nyte alt det nye som har kommet til...som vist på bildene her. No problem egentlig :smile:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Paulsen din banditt :grin:

 

Det var jaggu meg et særdeles godt innspill jeg ikke har tenkt på hittil. For i dag brøt bilen sammen, bredbåndet brøt sammen (er ennå på Telenor trådløst), Bømoen brøt sammen. Hipp hipp hurra!

 

Ærlig talt tror jeg nettopp den tweaken kan være årsaken. Om så er tilfelle så lager jeg en statue av deg Christian. Ikke på Bømoen, men i en eller annen storby der den ikke er fullt så påtagende :grin:

 

PS: Og så sender jeg deg splitter ny ENBM og ENSK as we speak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og nå nå må du (igjen) fortelle meg hva du gjorde med vannet (fargen). Du har sagt det til meg før, men problemet er at jeg ikke kan slutte å notere i glemmeboka grin Var det FEX?

 

Jepp - det er FEX!

Og water slidene er satt nesten på max i FSX.

Den dype blåfargen kom tilbake sammen med skyggen på flyet (helt plutselig!!! :o )

 

Ikke vet jeg hva jeg gjorde, men jeg var inne og stillte litt i nHancher på forhånd - uten at jeg derved tør si at den var «synderen».....

 

Det ser ut som om den dype blåfargen henger sammen med...nettopp skyggen på flyet.... :o

Men skal jeg forklare dette, er jeg på dypt vann! :blush:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag fikk jeg en sånn "IE-explorer svarer ikke, og må lukkes" på laptopen Andrew. Denne maskinen står nokså nære FSX maskinen (med dine flyplasser), så dette må du nesten fikse... :grin:

 

Nei, support på FSX er sannelig ingen spøk, antall variabler rundt i de tusen hjem er vanvittig, og det er i praksis umulig å sikre seg helt mot trøbbel på en eller annen obskur kombinasjon av HW/SW.

 

Men vi liker Bømoen og det hadde vært artig å prøve. Jeg bruker ingen tweaks, og har generelt høye slidersetting, selv om antall trær i deler av Norge mer eller mindre tar knekken på min maskin også. :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gunnar.

 

Det er det fuktigste svaret jeg har fått av deg hittil :grin:

 

Meen bor man i Bergen er det vel sånne svar man får :whistle:

 

FEX, takk for det. Har jo endelig begynt å *bruke* FSX i stedet for å bare lage scenery, og vannet mitt er for lyseblått, selv om det er flott med sliderne der du har de, nesten på fullt. Men du har Nhancer og jeg har ATI, men mørkeblått vann skal det nok bli uansett, uansett hvor dypt jeg må gå :grin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke du som skal ta knekken på din maskin, det er jeg som skal det. Etter alle de fine tipsene dine om overklokking er jeg snart på ditt nivå UTEN vannkjøling :whistle:

 

PS: Ja jeg skjønner aldri hvorfor folk poster feilmedlingene. For de er jo tusen ganger mer uforståelige (spesielt når de er oversatt til Norsk) enn selve feilen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Crazy, fant nettopp ut av det!

 

Basert på bildene dine fra første posten, takk uansett :smile:

 

Det er en innebygget exclude i Geir sin fil som fjerner trærne jeg har lagt til (bare på noens PC'er!)...og fjerner MS autogen trær ellers (såkalte Hogst-polygoner :grin:), hvilket jeg lett ser av de nyeste bildene dine. Så det blir en sak vi bare må leve med, såfremt ikke Geir snubler over gmax fila.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men der ser du Geir sin exclude i virksomhet, og sånn vil det bli på alle PC'er, og det er slik her også. Jeg har kun lagt inn trær på den lille haugen mellom fallskjermklubben og Fonnafly hangaren, samt borte ved de røde hangarene. De trærne har du og jeg, mens Tommy ikke har de.

 

Eneste mulige løsningen er å ikke legge Geir sine filer inn i AoN, men ha de i egne foldere og aktivisere for seg selv. Da vil kanskje AoN trærne "overvinne" Geir sin exclude om man legger AoN foran Geir sine filer i Scenery Library. Det er sånn jeg har gjort det på egen PC.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eneste mulige løsningen er å ikke legge Geir sine filer inn i AoN, men ha de i egne foldere og aktivisere for seg selv. Da vil kanskje AoN trærne "overvinne" Geir sin exclude om man legger AoN foran Geir sine filer i Scenery Library. Det er sånn jeg har gjort det på egen PC.

 

...Det er akkurat slik jeg har gjort det også.... :grin:

 

Ellers, så har man (tidligere i denne posten) snakket om max_ autogen_per_cell innstilliger. Jeg har satt disse etter anbefaling om innstillinger i Tongass X. I tillegg er autogen satt til max hos meg på disse bildene (og det har faktisk ikke nevneverdig gått ut over FPS når jeg flyr rundt Voss :o:D )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat, da tror jeg det etterhvert skal fungere for Tommy også :smile:

 

Tongass har vel "heavy" med trær ettersom jeg har sett, og der kommer nok tweaken til sin rett. Jeg bruker den ikke for tiden, men har kommet meg opp på Normal for autogen. Når jeg skal fly til/fra Bømoen, setter jeg slideren opp på Dense, og går amok i "naturporno" :grin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Andrew

De trærne har du og jeg, mens Tommy ikke har de.

Jeg håper å kunne prøve meg om en liten time, og hvis det er til noen nytte kan jeg også poste et bilde av flyplassen slik jeg ser den, så du kan se om jeg havner i Tommy- gruppen eller Gunnar- gruppen.

 

[size:8pt]Eneste problemet er at jeg er litt bekymret for de helsemessige konsekvensene for E Furuhatt når han ser hva jeg drasser inn i skauen der borte...[/size] :grin:

(Ta det med ro, det er ikke MD-11...)

 

PS, Gunnar;

1. Har du Level Of Detail på maks eller medium her nå?

 

2. Bare av nysgjerrighet, husker du tallverdien for max_per Cell i Tongass?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, takk for det Gunnar.

 

Såvidt jeg kan bedømme fungerer alt helt greit her også Andrew. Jeg ser alle trær du har lagt til fint jeg også.

Antar det var snakk om de man bla ser i forbifarten her:

 

[size:8pt](Klikk for stort bilde)[/size]

539532.jpeg

 

Men rett før jeg skulle ta av fikk jeg en urovekkende beskjed fra FO. Han sa det var noen som hadde picknick med grill på rullebanen, rett foran høyre vinge... :o

 

539535.jpeg

 

Ehh, skal det være der, eller har jeg stelt i stand et eller annet her igjen? :grin:

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:grin: Nei det vakke meg nå heller nei!

 

Modellene til Geir står bittelittegranne feil, og derfor må vi bushpiloter bare innfinne oss med dette. Jeg kunne ha flyttet runway, men slikt gjør jeg ikke. Fra en flyvers synspunkt skal runways være så nøyaktige som det er mulig å få de, og på Bømoen ble runway plassert etter real-world koordinater da jeg flyttet den fra MS sin hakkendes gærne plassering. Så vi får ta det som det er på "Gærningmoen" :smile:

 

PS: Ja, trærne stemmer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...