Gå til innhold

Rovaniemi nå..


Thomas Gundersen

Anbefalte innlegg

Herregud!

Ja dette var sykt folkens!!!

Fløy sammen med BAV gutta fra EGKK, og lå i holding i litt over 30 min, sammen med 3 andre companys på lavere flight level...

Fikk også masse omdirigeringer av ESUN_N_CTR og endte med en delay på ca 1,5 time:D

Er nå på vei videre fra EFRO til EFHK...

Fy fader! For et fantastisk event!!!!

Happy landings Ivar! ""

Og Thomas, ja jeg er tilbake "" og godt er det!!! ""

Var på final approach når du kontaktet meg, så måtte konsentrere meg litt hehe ""

 

All honør til Finland VACC...

EFRO hadde vel på sitt meste en 130 fly inbound, og flyplassen er på størrelse med Tromsø Langnes lufthavn... ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Måtte ta meg en tur! Startet på en liten flyplass som Alta og håpet på bedre service ved Appron når jeg kom frem, men hva fikk jeg.... Var jo like liten! Og kaffèn var helt overfylt med glade simmere! Sykt at ikke noen servere gikk ned for telling i dag. Dette må vi få til i norge også! Klar for et flyinn med sykt stor markedsføring. Da tror jeg vi kan få noe av det samme!

 

God Natt alle!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Christian, er masse ros til deg på BAV forumet, for hvordan du handlet situasjonen når Sverrige sperret av traffikken ""

Rart jeg ikke fikk det når VACC-SAG besøkte Norge! "All aircrafts, turn left heading 270'!" ""

 

Endelig vel nede, på tross av holding i 1,5 timer hadde jeg en interessang tur. Ble jo pent nødt til å laste ned scenery og lese kart for alternativ flyplass.. Bestemte meg for at når jeg hadde 3000 LBS igjen skulle jeg gå til den alternative flyplassen som ligger et stykke nord for Rovaniemi. Men idet jeg annonserte at jeg hadde 45 min fuel igjen fikk jeg en handover til approach og innflygningen var igang.

 

Nedenfor finner dere tracken fra dagens ukjente antall holding's runder, men var godt å få trene på dette også. Tror faktisk jeg skal stenge Værnes enkelte ganger i vinter p.g.a snørydding slik at andre piloter, og ATC får trent litt på holding.

 

[image]http://home.no/icskaug/roundandround.jpg[/image]

 

Alt i alt en flott tur, tenkte kanskje å fly retur, men sparer dette til i morgen så jeg får fly litt i dagslys. Skjelden vare så langt nord på denne tiden av året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bildene er tatt etter "rushet" mitt som EKDK_CTR, hadde ca 60 fly der ca 40 var på 2 timer "" Helt sykt!!!!

[image]http://home.no/lowandslow/001.jpg[/image]

[image]http://home.no/lowandslow/003.jpg[/image]

[image]http://home.no/lowandslow/005.jpg[/image]

[image]http://home.no/lowandslow/006.jpg[/image]

[image]http://home.no/lowandslow/009.jpg[/image]

[image]http://home.no/lowandslow/012.jpg[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har det kommet nye regler?

For det jeg husker kan man britt bemanne alle stasjoner man ønsker, så lenge det er UNDER og/eller APPROACH + CTR i NORGE.

Unnak på flyplasser finnes, disse er de to andre hovedflyplassene i Scandinavia, Arlanda og Kastrup. For å sitte kontroller der, tower, approach etc. må du ha egen utsjekk for dette.

Slikt gjelder også får selve CONTROL for Sverige og Danmark.

 

I klartekst, du har ikke lov til å bemanne CONTROL i Sverige og Danmark. Det er heller ikke lov til å bemanne possisjoner på Arlanda eller Kastrup så lenge du ikke har utsjekk for dette.

 

Det er en stund siden jeg leste om denne regelen, så feel free to correct/update me if I'm wrong! Ikke alltid man rekker å følge med alt som skjer.. ""

 

Hvis det er noen som lurer på "fylleflygningen" min som vist på bildet jeg la ut ovenfor her, så må jeg få si til mitt egent forsvar at jeg fløy etter vektor kommander fra kontroll.. ""

Med unntak av de første ringene, fikk ikke helt "hold" funksjonen til å virke i FMC'en, men etter noen runder gikk alt i orden.. ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, reglerne nu er, at man må sidde lige hvor man vil.

Capital-Airport-checkout er ikke brugt mere. et er ATC'ens eget ansvar at sætte sig ind i kortene, og evt spørge ATC's om lokale procedurer.

Mend et betyder også, at det forventes, at ATC'en kan sit luftrum, når han tager en ny position. Ligemeget om det er i hjemlandet eller et andet skandinavisk land. Man skal sætte sig ind i det først.

 

Stadig gælder reglerne med Restrictive Ratings: Capital Airports (ENGM, EKCH, ESSA, BIKF) kun for STU+ om søndagen, fly-in og events.

 

Så alle har mulighed for at controlle fx i Danmark. I går da Jonas sad det, var EKCH APP og EKAH APP også online, hvilket betød, at det meste arbejde så vil være transit-trafik, og inbound-clearance til Kastrup. Resten klares af APP'en. En meget god arbejdsdeling synes jeg, så man ikke bliver alt for stresset.

 

Jonas, du skal have en stor tak for at tage EKDK, så hele Skandinavien kunne give en flot service til piloterne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra initiativ, Jonas! Jag hade gärna suttit i Danmark, men nu var jag lite busy i Sverige, hehe...

 

Peter har rätt, VACCSCA:s regler om vilka positioner man får sitta finns i vår Operation Manual (OM):

 

www.vaccsca.org -> ATC -> Ops Manual -> 1. Instructions and Guidelines -> 2.2 Position Rating Requirements

 

directlänk:

http://www.vaccsca.org/site/showpage.php?page=58

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, fløy sammen med BAW gutta fra EGLL jeg og.. Gikk glimrende frem til jeg kommer på finale "" 2,7nm fra rwy får jeg endelig kontakt med TWR og meldingen "BAW663 continue approach" jeg svarer tilbake tvert "Tower, confirm CONTINUE apporach? We are currently 2nm from rwy" joda.. stemmte det 1.5nm fra rwy har vi fortsatt ikke fått landings tillatelse, men hører meldingen "Vir2334 wind ***@5kts cleared for takeoff" "" Ble iiiiikke en go around.. "" Kansje han burde følge bedre med..? Ikke helt sikker men jaja..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Capital-Airport-checkout er ikke brugt mere. et er ATC'ens eget ansvar at sætte sig ind i kortene, og evt spørge ATC's om lokale procedurer.

Mend et betyder også, at det forventes, at ATC'en kan sit luftrum, når han tager en ny position. Ligemeget om det er i hjemlandet eller et andet skandinavisk land. Man skal sætte sig ind i det først.

Dette var gode nyheter, og en god løsning etter sammenslåingen! Har gått meg hode forbi dette, men så sitter det som støpt. ""

 

All honør til flygelederne i går, flott innsats!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...