Gå til innhold

"Rare" Fly på BGO igår?


Even Ericsson

Anbefalte innlegg

På formiddagen i går kom det en 737 med winglets over meg på vei inn mot flesland. Det var stort sett hvitt og fremste delen av halen var rød, hvilket selskap er det? Har ikke sett det før. Kom også noe som så ut som en E3 awacs uten radar på toppen av flyet, helt lik lyd som E3en også, er det en tanker det eller? Den kom over 2 ganger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den som ligna E3 var sikkert en EC-135 det amerikanske tankflyet. er byggd fra 707 begge to...

Det blir galt å si at E-3 og C-135 er bygd fra 707. Uansett, dette er vel egentlig kun for spesielt interesserte. ""

 

Prototypen til Boeing KC/C-135 og Boeing 707 het Boeing 367-80, populært kalt "Dash 80". Dash 80 fløy første gang 15. juli 1954 og siste gang høsten 2003(!).

 

US Air Force var interessert i dette flyet, men ønsket litt romsligere kabin og pressa Boeing til å utvide skrogdiameter med 12 tommer horisontalt og 4 tommer vertikalt. Boeing ga programmet navnet "Model 717", US Air Force kalte den Boeing KC/C-135A. Lengden ble den samme som for Dash 80. Første flight, 31. august 1956.

 

De sivile flyselskapene var også keen på dette flyet, men siden Douglas hadde lansert planer om DC-8 hvor man ville ha plass til 6 seter i bredden ble Boeing "tvunget" til å øke kabindiameteren ytterligere. Denne ble 4 tommer bredere og 2,5 tommer høyere i kabinen enn KC/C-135. Lengden ble også økt. Slik ble "Model 707", eller Boeing 707 født. E-3 er en direkte utvikling/modifisering av 707 igjen. Første flight for 707, 20. desember 1957.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke så rart om dette var en KC-135. Det har denne uken foregått en flyøvelse i Finnmark, Øvelse Nordavind , hvor

 

Et viktig øvingsmoment under Nordavind er tanking av drivstoff i luften (air-to-air refueling). Lufttankingen vil foregå i et område over Sørøya og vest av denne, samt i et område mellom Alta og Banak i en høyde mellom 24000 og 30000 fot.

Dette kan jo vær fly som er på vei til/fra den øvelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men Sola har da ikke så stor rullebane?

Hæ? Hva får deg til å tro at en E-3 trenger verdens lengste rullebane? ""

 

 

Hvor lang er den egentlig? ""

Den er 2556m eller 2449m.

Jaja, i så fall var det ikke en E-3 jeg så...Det var i allfall stort og det sirklet lavt, rundt Stavanger...(Okey, "36" da "")

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...