Gå til innhold

john lysebraate

Members
  • Innholdsteller

    306
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av john lysebraate

  1. Hei Er det noen som vet hvor jeg kan kjøpe bordmodeller og bilder av forskjellige flytyper? Evnt. laste ned kopierbare bilder.
  2. I etterpåklokskapens lys er det lett å krittisere. En engelsk filosof beklaget engang noe slikt som"Hvorfor er det slik at de uvitende ulærde uttaler seg så bombastisk, men de kloke og lærde uttaler seg så reservert?" Jeg har etterhvert fått noen år på nakken, både som flyver og i det hele og forstår at jeg ikke lenger er på bølgelengde med majoriteten her på forumet.Jeg vil med dette takke for meg og trekker meg tilbake.
  3. For å forhindre misforståelser het det før Kristiansand S og Kristiansund N.Kanskje har ikke de som bestilte flyet brukt ICAO kode eller tilføyelsen S\\N.Feilen kan kanskje deles?Misforstått destinasjon, men ikke feil navigering tror nå jeg.
  4. Ja, Karl ,Det var årsaken.Hva ellers?Med tanke på risiko, sjanse,innsats og evnt. gevinst, Hva ellers?
  5. Jeg forstår at du,Lars, har anti amerikanske følelser og gir opp videre diskusjon.
  6. Det kan virke som dere skriver om fly fra en eller annen røverstat som har gjort noe utilgivelig, men her er det snakk om et fly fra en av våre allierte i NATO som av en eller annen grunn kanskje ikke har hatt en formel godkjent tillatelse til landing og som sansynligvis har hatt en akseptert flightplan.Dette minner meg om "Musen som brølte".
  7. Et fange fly er ikke helt det samme som et fangefly.
  8. Ja, er ikke dette noe av det fine med flightsim? Noen liker å legge inn sceneries og nyte disse.Andre liker dette å kunne programmere flights og følge dette.Mange liker å boltre seg med forskjellige fly m.m. -vi har glede av spillet på mange forskjellige måter. Selv har jeg funnet "min DC9" som jeg gjerne flyr manuelt på korte strekk for å holde min flyferdighet vedlike som jeg aldri mer får bruk for. Jeg liker å starte på enden av active rw(ikke i multiplayer) og så etter en kort enroute del avslutte etter roll out. Så extra scenery har ikke jeg bruk for heller,kun app. og rw.lights.Og minst av alt trenger jeg trafikk som flyr i veien.
  9. Det er som på skytebanen,du sikter etter blinken og så viser det seg hvor god du er..,men i utgangspunktet skal du passere bane enden med threshold speed i en høyde av 50fot.
  10. Takker og bukker Det var det jeg lette etter
  11. Jeg hadde en adresse hvor jeg kunne laste ned IAL kart for i alle fall amerikanske plasser om ikke hele verden.Nå har jeg klart å slette eller på annen måte miste adressen om noen kan hjelpe?
  12. Ja jeg forsto og takk for det,men jeg kunne tenke meg også å fly utenlands.Jeg kunne ha uttrykt dette klarere.
  13. Takk for svar Roald, men jeg har innstallert INS og vil gjerne bruke denne i stedet for FMC..INS har jeg lært å bruke og ettersom tiden går blir det vanskeligere å lære noe nytt,derfor dette spørsmål om koordinater.
  14. Vet noen om hvor jeg kan finne en liste over koordinater for airway intersections og reporting points?
  15. En offset ILS har et minimum som tillater at en flytter flyet til siden(etter en er VMC below) slik at siste del av approach blir en straight final.Localizer følges altså ikke helt ned.
  16. Er han flygal og dere bor på østlandet så er det kanskje en ide å gi ham en tur med en T6 Harvard.
  17. Beklager, men jeg tenkte på fly av type DC9,B737 og der blir det for dyrt å frakte tonnevis av ekstra fuel.Hva en gjør på turboprop. og konvensjonelle typer hvor fuelkonsumption er relativt beskjedent vet jeg ikke.
  18. Har fløyet noen hundre ganger mellom Fornebu og Bergen og har alltid refuelet.
  19. Hei Tarjei. Det har nok vært endel misforståelser mellom deg og styrmannen i SAS. En dc9 cruiser på en bestemt IAS eller Mach.nr. som bestemmes av flyselskapet. Piloten setter den power som er nødvendig for å holde denne. For ikke å overbelaste motoren er flyet utstyrt med en EPR\\RAT scale som hviser f.eks max. cruise eller max. climb EPR.Da vi først fikk DC9 cruiset vi på Mach.0.82 , like før den ble faset ut tror jeg det ble fløyet på mach.0.78. Dc9èns autothrottle kunne bare brukes ved innflygning(ILS) og dårlig nok da og var ikke laget for cruise.
  20. Satt jeg tidlig om morgenen på bussen fra Sinsen til Fornebu.Uttaksflyvningen ved flyskolen var over og flykullet skulle ha vært i USA, men Koreakrigen gjorde at Amerikanerne trengte all plass på flyskolene selv.Vi skulle først reise over på høsten. I mellomtiden hadde jeg tatt job på bensinstasjon og brukte det jeg tjente på å leie fly på Fornebu.På Luftfartsverket hadde jeg fått elevbevis og etter en tur med NAK instruktør fikk jeg leie en PT-26, samme type som vi hadde fløyet på skolen. Min instruktør på flyskolen likte ikke å fly aerobatics så jeg hadde aldri gjort en loop, noe alle de andre hadde gjort.Dagen før,altså 16.mai,hadde jeg snakket med en av de andre på kullet og forhørt meg om nødvendig speed osv. for å gjøre en loop.Etter det dro jeg avgårde for å forsøke, men mistet motet å ga meg før flyet kom i rygg stilling.Vel tilbake sa jeg at jeg hadde loopet. Dette plaget meg såpass at tidlig om morgenen dro jeg til Fornebu igjen.Satte kurs mot Ski og med tilstrekkelig høyde og mer enn nok fart ble loopen gjennomført. Tilbake på Fornebu ble det oppdaget at et av sidevinduene i bakre cockpit var borte.Jeg ante ikke hvordan det hadde gått til, men antar at jeg hadde holdt nok fart til å fullføre en loop.
×
×
  • Opprett ny...