Gå til innhold

Markus Ljøkjell

Members
  • Innholdsteller

    76
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Markus Ljøkjell

  1. Sikker på at du er registrert på Avsim? Mener å huske at kun registrerte medlemmer kan laste ned filer.
  2. Piddle packs http://www.newtotalitarians.com/PiddlePacks.html
  3. Klarte aa finne billetter paa www.travelocity.com Gardermoen-BQN Puerto Rico tur-retur for litt mindre enn 5k Dette var Continental via Newark NJ, saa skulle bli betydelig billigere for deg. Newark er i grunn en grei flyplass aa fly inn til hvis du skal til New York, gode reisemuligheter inn til byen virket det som. Faar ogsaa direkteflight med Continental fra Gardermoen, noe som sparer paa slitet med connects. Ogsaa er det jo alltid artig med 757 God service har travelocity ogsaa.
  4. Kan være lurt å sjekke evt port forwarding for FSinn i routeren din, og åpne portene i evt software firewall. Hadde samme problemer som deg (I SB vel å merke) før jeg gjorde dette. Nå klarer jeg desverre ikke å huske hvilke porter det var snakk om, men jeg fant svaret mitt ved et søk på vatsim.net forumene. Kan også være lurt å sjekke hvilken sound device Fsinn er satt til å bruke? Husker Directsound som min instilleng defaulted til ga meg dårlige resultater i forhold til når jeg byttet til mitt faktiske lydkort.
  5. Artig dette ja! Nå var første SID/STAR tur online unnagjort. Takk til ENVA/ENGM APP som hjalp meg gjennom turen. Ikke så veldig komplisert som det først virket som. Nå er det commsprosedyrer som gjelder. Begynner å få delvis kontroll over dette 737 beistet, så nå er det på tide å begynne å få tungen rett i munnen.
  6. Ja, hehe, skjoenner hva du mener. Tok meg nok litt vel mye vann over hodet nede i Frankfurt. At det var to SAS med 3 og 5 i flightnummer som opererte der nede samtidig hjalp meg vel heller ikke akkurat. Har kjoept meg kart og printet til den store gullmedalje naa, oppdatert AIRACs til nyeste cycle samt begynner aa bli komfortabel med FMC og SID/STARS (i alle fall naar Otto flyr dem ) Floey nettopp min foerste 100% RNAV/VNAV flight med SID og STAR, og det funket flott, saa neste gang man ser meg blir det nok ikke vektormasing heller Lett aa bli litt hekta paa dette her.
  7. Tusen takk til ENGM TWR og Oslo Control, som hjalp en småskjelven og nervøs inngrodd combatsimpilot gjennom det første ordentlige forsøket på VATSIM i kveld. Har bare såvidt prøvd meg før, med lett traffick pattern VFR etc, men aldri tatt helt av, etter jeg ble kjeftet huden full av en småuggen tysker for et års tid siden. I kveld derimot fikk jeg en særdeles fin opplevelse. Blir definitivt flere turer på VATSIM på meg! Må bare omstille meg fra F-16 modus til 737 og FMC først
  8. Hehe, tar CO39 (757-200) fra Gardermoen til Newark paa torsdag.
  9. Det er en kjempebra artikkel om F-16 landing blant Semper Viper artiklene i Code 1 magazine. Disse ble skrevet av Joe Bill Dryden, testpilot med mengder av erfaring som desverre døde for ikke så mange år siden. Her prater han en del om Alpha under landing (11 vs 13 under approach) aerobraking etc. Verdt en titt. Landing the F-16
  10. Flott initiativ som kan være aktuellt for mange! Men jeg må også minne på om at CH etter min erfaring har meget god kundesupport, så jeg vil anbefale folk å sjekke med dem om du kan få delene som garantisak man eventuellt bestiller.
  11. Det skal da sies at du med litt kreativ programmering kan lage en ordning hvor throttleaksen genererer et tastetrykk et bestemt sted på aksen, evt når du holder en annen knapp inne hvis det er å foretrekke for å unngå feiltagelser. I tillegg er det meget følbare "detents" for AB og Idle. Noen falconversjoner støtter (for cockpitbuilders spesiellt) at idle detent aktiveres når du beveger throttleaksen under et visst punkt.
  12. Jeg mener å ha hørt at SAS flights fra Sverige og Danmark bruker Scandinavian callsign, mens flights fra Norge bruker Scannor? Nå har ikke jeg peiling på dette i det hele tatt, men mener å huske en post her på forumet som hevdet dette en gang før?
  13. Vel, uansett hvor feilsikkert og reliable systemene er, saa skjer det av og til uforutsette ting. Interessant historie for oevrig. A-6 partial ejection
  14. Ikke saa utrolig vanskelig aa tro det. Den har jo vaert ute av drift lenge naa, til og med flight manuals etc er public domain.
  15. Gikk dårlig med den også, hehe. Vel vel, landet på isen. Det er imponerende for en norsk P3-styrke som i følge Tom Clancy har som spesialitet å droppe torpedoer blue on blue. Men, så snakker jo også alle nordmenn i den boka rimelig gebrokkent også. Norsk ubåtkaptein: "I uhm fire tårpedå ån target. Target chase me. I try evade. It be ok for while, then we doomed. You launch missile. I get away. I buy you beer!!!!" Vel, beklager avsporingen, men leste nettopp gjennom RSR for tredje gang, og kunne ikke dy meg med denne. La oss alle snakke huleboerspråk.
  16. Litt semi-komisk når alternate gear release trengte litt god gammeldags smurning for å komme i form. Teflonløsningen deres gikk vel heller ikke helt i boks. Det var vel forsåvidt bare en prototyp da, så Airbusgutta finner nok en bedre permanent løsning etterhvert.
  17. Hehe, troverdigheten til denne hendelsen ble diskutert side opp og side ned på diverse aviation forum. Dette var før filmen ble tilgjengelig, alt man fikk se var et bilde som så ut som det enten var rimelig photoshoppet, eller hvis ekte ble antatt å vise en flightline accident. Når filmen kom ut, (i tillegg til HUD tapes som ble tilgjengelige) fikk i grunn pipa en annen låt. Det virker som denne uvirkelige situasjonen virkelig skjedde. Det sier bare litt om liftegenskapen til flykroppen til Eaglen når piloten bare trodde han hadde flight-surface skade, og at han klarte å lande en så skadet fugl. Kudos!
  18. Min mening er litt todelt på dette feltet, både når det gjelder topics og innhold. Selvsagt bør en ikke hugge unødvendig på skrivefeil, orddelingsfeil o.l. i en situasjon der dette ikke er påkrevd. Har sett selv på dette forumet at folk har fått regelrett kjeft for ortografiske småfeil, helt uavhengig av topic. Men, samtidig ser jeg problemet i sms-språk, dialekter og unødvendig slurv når det gjelder posting på forum. Jeg ønsker å fokusere spesielt på folk som stiller spørsmål. Jeg modererer selv på www.f4hq.com ( forumet er nede i et par dager nå grunnet hacking) og har blitt grundig lei av folk som ikke tar seg tid til å se over en post, eller i det minste sørge for at posten har en klar/lettlest mening når man ber om svar på et spørsmål. Jeg tar meg alltid tid til å se over posten min både en og to ganger før jeg trykker på knappen, spesielt på engelskspråklige forum. Jeg må innrømme at jeg blir en smule forbannet, og ikke har lyst til å bidra med noe hjelp når man må sortere seg igjennom ti linjer med lowercase uten punktsetting og avsnitt for å skjønne hva noen spør om, og samtidig må jeg inrømme at jeg, (selv om jeg ønsker å være så hjelpsom som mulig) mister helt lysten til å svare, selv om det er et spørsmål jeg vet svaret på. Hvis en person lurer på noe i en tilstrekkelig grad til å faktisk klikke på "ny post" knappen på et forum, har de faktisk tid nok til å lese over posten en gang til, for å være sikre på at posten er lettlest nok til å faktisk bli forstått. Det viktigste å tenke over hvis du stiller et spørsmål, er: Topic: Informativt. Hva lurer du på. Helst mer enn tre bokstaver, + relevant ifh spørsmålet slik at threaden blir lett å finne for andre folk gjennom search senere. Brødtekst: Lettforståelig. Klartekst. Kortfattet og relevant når det gjelder det du lurer på. Vi er ikke interesserte i å høre om de 2 MIG29 og 2 SA6'ene du ødela på den siste flyturen din, hvis det du lurer på er hvordan å slå på nose wheel steering når du lander.
  19. Uff da. La oss nå jekke det ned et par hakk, folkens. Ingen grunn til å lage storm i et vannglass på grunn av dette. Er dette i grunn noenting å bli uenige om? La meg adressere et par ting, med min bakgrunn som combatsim pilot. Jeg fløy senest for tre timer siden, 3 missions i wingen min, sammen ett medlem som flyr jagerfly (tornado), ett medlem som er tidligere flight engineer på Mohawk, og en kar som er tidligere F-15 crew-chief/ nåværende AWACS flight engineer. Vi prøver alle å ha det så moro og realistisk som mulig. Bruk av RL brevity, taktikk, strategi, osv, gjør opplevelsen bedre for alle, og spørsmålet om evne til å gjøre dette i RL, dukker ikke opp i det hele tatt, selv om det er folk til stede som faktisk gjør dette daglig. Hovedsaken med en slik sim-interesse, er vel i grunn å ha det ARTIG sammen med et så realistisk grunnlag som mulig, er det ikke? Ingen i wingen er i nærheten av å nærme oss SA'en (situational awareness) til en RL jagerflypilot, spesiellt når det gjelder bullseye calls og multitasking (comms). Dette merker man jo selvsagt når man flyr sammen med fyren, men det er samtidig lærerikt, og veldig givende. Allikevel kan vi ha det artig sammen, på samme grunnlag, siden vi deler samme interesse, har en viss teknisk/avionisk forståelse av systemer/taktikk/prosedyrer o.l. Jeg tror selv jeg ville vært meget ille ute, hvis noen plasserte meg i en f-16 og sa "land, nuh!" uansett om jeg vet prinsippene bak en PAPL landing, hvordan å bruke AOA bracket, osv. Til og med de fleste rutinerte sim-pilotene som har flydd med oss online sammen med RL jagerpiloten, pleier å sitte igjen med et rimelig solid hakeslipp. Mest på grunn av alle de små detaljer vi som sim piloter slipper å tenke på/bruke til vanlig. F.eks. alpha check, ops checks, fence checks/weapons safe checks + flere prosedyrer jeg ikke kjente til i det hele tatt på forhånd. I tillegg må de ha kjennskap til vanlig ATC, og slike prosedyrer. Jeg ville personlig ha krepert mange ganger samtidig, hvis jeg ved et uhell ville bli plassert i en slik førstegangs-situasjon, uansett om jeg hadde vært godt kjent både med flyets avionics, samt generelle ATC prosedyrer.
  20. Har brukt min trackir4 i to uker nå, og må si meg meget fornøyd. Tror ikke jeg kunne klart meg foruten etter å ha blitt vant med den. Flyging har blitt noe helt nytt, og jeg merker stor forbedring av vfr i FS9, samt formasjonsflyving, attack runs og pattern work/overheads i Falcon. Funker som bare det, og var lett å sette opp. Var i pitten bare 5 min etter jeg fikk den. Har hørt at noen har problemer med å venne seg til denne måten å kontrollere views på, så det beste er vel hvis du har muligheten til å få prøvd før du kjøper. Men, siden trackir ikke selges i norge, skulle det være lett å få solgt den på qxl hvis det viser seg å ikke være noe for deg.
  21. Vel vel, startet et topic her for en ukes tid siden,angående innkjøp av cougar hotas, og må si at: (expletive deleted) for en kontroller dette er! Med Jagstangs F4 AF profil (er for inkompetent og lat til å programmere hotasen selv ) er kontrolleren så nær f-16 du kan komme. (uten sikkerhetsgradering seff) Og følelsen; uerstattelig! Jeg har tatt meg selv i å skru av stikka, og sitte å kose med den foran tv'n. (sykt) Uavhengig av firmaet, som jeg er, må jeg allikevel koste på meg å anbefale Hotas Cougar til enhver combatsim entusiast. Men, best av alt, med programeringsfunksjonene funker den meget godt i fs9 også. Har nettopp flydd fra ENMS til ENBD, via ENRA uten å røre musa. Priceless
  22. Jess, etter lang tids vurdering fram og tilbake rundt emnet, har jeg endelig gått til det steg å bestille meg en skinnende bland Thrustmaster Hotas Cougar, noe som svir hardt i budsjettet. Men, jeg må inrømme, denne stikka og throttelen ser så sjef ut, og når F4 Allied Force ramlet i postkassa i går var det ingen vei utenom. Er det noen her som har noe erfaring med denne varen, og bruker den på en regulær basis? Har hørt noen stygge rykter om vedlikeholdsproblemer og slikt, men valgte å overhøre dem Noen som har erfaring med dette oppsettet i MSFS?
  23. Heisann. Vurderer å investere i en scanner til å lytte på atc o.l (hovedsaklig flytrafikk). Har hørt en del om Maycom AR 108, men lurer på hvor effektiv denne er. Får man gode resultater til en såpass lav pris? Og hva er forskjellen om man går opp noen prishakk og investerer i Uniden o.l. i 1500kroners klassen? Hvilke scannere brukes i streamen fra Farris App? Og, bør man bruke ekstern antenne, og hva koster dette i tillegg? MVH Markus Ljøkjell
  24. Heisann. Mener jeg så et innlegg her på forumene for lenge siden som hadde en link til cvr-transkripsjon i forkant av denne tragedien. Tror linken kom opp i en diskusjon om evt panikk hos jumpseatpassasjer førte til ulykken, men klarer ikke finne denne igjen på tross av utallige forumsøk. Er det noen som husker og kjenner til dette?
×
×
  • Opprett ny...