Gå til innhold

Lavtflyging med Widerøe


Anbefalte innlegg

Widerøe flyr vel ikke VFR, og som nevnt tideligere så fikk han klarering av tårnet til å fly over byen, hvis han da ble dirigert så nærme paragliderne, så har jo flylederen et ansvar også.

 

LT får bestemme om de vil etterforske hendelsen og inntil de gjør det vil jeg være skeptisk til medias perspektiv på saken. De elsker å blåse opp slike hendelser ettersom det omhandler luftfarten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Jo det er ingen tvil om, at man skal ta det media skriver - med én klype salt eller ti. Men slike uttalelser som nedenfor, beviser at dette er mer enn et storm i et vannglass:

 

 

Eit klart avvik:

 

Kapteinen hadde fått informasjon om paraglidarane, men flaug likevel mot dei. Informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widereøe seier slikt ikkje skal skje.

 

- Dette er på ingen måte noko vi applauderer. Det er eit klart avvik frå vår operative standar og våre rutinar. Samstundes var flyet aldri under 1000 fot, og det var aldri nokon fare. Han hadde klarert flyginga med tårnet på Bringeland, og var klar over paraglidarane.

 

-

 

Siste gang i Førde sentrum:

 

Ifølgje Kongsteien er det lenge til neste gang eit Widerøe-fly kjem inn over Førde sentrum på nasjonaldagen.

 

- Dette er ikkje noko vi skal drive med til vanleg. Vi oppmodar ikkje pilotane våre til å gjere det. Eg er ganske sikker på at det er siste gang at eit Widerøe-fly er så nær sentrum av Førde på 17. mai, seier Kongsteien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Widerøe flyr vel ikke VFR' date=' og som nevnt tideligere så fikk han klarering av tårnet til å fly over byen, hvis han da ble dirigert så nærme paragliderne, så har jo flylederen et ansvar også.

[/quote']

 

Bringeland er en AFIS flyplass...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel da ligger selvfølgelig mesteparten av ansvaret på piloten, men vi vet jo ikke hva de mener med at "Kapteinen hadde fått informasjon om paraglidarane". Hvor god var denne informasjonen? Kunne den ha blitt mistolket av kapteinen?

Jeg har vanskelig for å tro at kapteinen får beskjed om at han har "Paraglidere to your 11 o'clock 3miles same altitude" og så fortsetter han bare rett frem...

 

Ettersom det er en AFIS plass kunne advarselen vært vag og vi vet ikke om paragliderne oppholdt seg på sin egen plass. Hvis LT føler at dette krever en undersøkelse, så får vi vite svaret en gang, men ellers har vi ingen anelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

mesteparten av ansvaret på piloten

 

Alt faktisk, da dette er G-luft.

 

Om paragliderene "holdt seg på sin plass" er jo en ting, men erfaringsmessig så holder paraglidere seg innenfor ett relativt begrenset område, så odds for det....

 

Mine erfaringer fra å bruke AFIS sine tjenester er at de informerer alle om alt, hele tiden. (Også ting som ikke under noen omstendighet vil kunne bli noe)

Har ikke opplevd å få for lite informasjon av dem, heller det motsatte.)

 

Grunnen til dette er jo innlysende, da de har mindre muligheter til å følge trafikk (surveilance), og ingen muligheter til å styre opp trafikken. (Dog.....det siste har jeg opplevd forsøk på!)

 

Vil ikke tro at fartøysjefen har gjort noe som strider mot BSL-F, WIFs regler derimot er vel en helt annen sak? :D

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synd dersom dette skal føre til at Widerøe kun held seg til standard prosedyrer heretter.

Synest også det er rart at ikkje desse paraglidarane må gi beskjed om kva område dei skal flyge i.

Høyrer av og til at tårnet gir beskjed om at det kanskje er paraglidarar i området aust for flyplassen der det er eit skisportsanlegg dei brukar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...