Gå til innhold

Joachim Skjønberg

Members
  • Innholdsteller

    2 013
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Joachim Skjønberg

  1. helleis! Hva må jeg gjøre for å bli controller på vatsim igjen? Hvor må jeg søke og hva er nytt? Så litt over forumet, men hadde satt pris på om noen kunne gitt meg noen retningslinjer/evt link til lignende spørsmål.
  2. Det er lov å fly militært, i allefall var det det sist jeg sjekket. Men når det kommer til militære operasjoner, eskortering og øvelser på andre ting er normal flyging er jeg ikke sikker. Normalt er det vel ATC som godkjenner, men VATSIM har nok sine begrensninger.
  3. Og normal kommersiell trafikk flyr IFR.
  4. Jepp, får ta en oppfrisking snart. Og så er det på tide å øke rankingen også.
  5. Fender Jazzmaster, Fender Cyberdeluxe og Roland GT-8 pluss, pluss. Sier ikke mer haha. IPPC funker ikke her.
  6. Ny AIP? Det låter som stress. Haha
  7. enden må være nær. Kanskje jeg er ruset.
  8. Hei. Jeg satt og tenkte av kjedsomhet på å kanskje så smått ta opp igjen noe jeg kunne ganske mye om. Dessverre har jeg glemt veldig mye om det. Hva er nytt innenfor fs, vatsim og atc? Jeg tror jeg har fått vrc til å funke, endelig, hva nytt trenger jeg å vite? Jeg synes jeg hørte noe om Tombo 7C dep?
  9. kaller du opp på norsk er atc i Norge pliktet til å svare på norsk. Flyr du på en småflyplass, VFR med annen trafikk og ATC er det gjerne vanskeligere for mange når man ikke har peiling.
  10. Her har vi god peiling ja... Transition Level varierer etter luftrykket og Transition Altitude. TA er fast på alle flyplasser, og i Norge er 7000 FT mest vanlig. Er TA 7000 fot og trykket er 1013 hPa er TL 85 (8500) <- Transition Level 85 Sjekk denne tråden her og linkene i mitt svar: http://www.flightsim.no/forum/showflat.php?Cat=0&Number=453411&an=0&page=0#453411 Også her har Kim Brenna svart feil. Kanskje en idè å ikke svare på ting man ikke kan? TL er gjennomganshøyden og barometeret stilles ved TL, over TL er det standar (1013) og under lokalt. Høyder under TL leses i fot, høyder over i level'er. TA 7000 Ft | TL 85 7000 feet Flight Level 85
  11. Jepp, vi staffer Namsos DEl, RAMP, GND N, GND S, TWR A, TWR B, DIR, APP E, APP W og Namsos CTR
  12. Vi hadde en liten "kampanje" for å sitte i Nord, noe som medførte økt trafikk og bemanning. Vest/Sør er uberørt.
  13. Fly hva dere vil, om reglene er kun props og dere vil fly jet så gjør det. Ingen kan nekte dere å fly jet fra punkt1 til punkt2. Men jeg er vekkreist, så Flesland er ubemannet igjen.
  14. Høres fint ut dette. Flesland er booket nå Når blir dette da tror du?
  15. For ATCs har det det. Og Midt-Norge er brukt, så det blir noe annet. Øst-Norge er jo HELE tiden i bruk. Nord har vi hatt nylig. Så hva med et Sørvest Norge flyin.
  16. Hvorfor nytt midt-Norge? Hva med Vest-Norge for en gangs skyld? Sola, Karmøy, Sørstokken, Flesland, Bringeland, Florø etc.
  17. Om ønskelig kan jeg se om jeg får tid til det, kan priorietere den før de andre manualene jeg holder på med
  18. Vet at 7000 er VFR sq. Dette var bare et uttak fra en real-life tur med LN-MTD fra Bergen til Voss...
  19. Akkurat, men mange snakker til VFR fly som om de var noen miniatyr-SAS Braathens maskiner. Og mange sender contactme meldinger til fly som er under TMA, og dette er ikke nødvendig. Da er det piloten som bestemmer om han vil ha kontakt eller ikke. VFR fly er ikke krevende. Trafficinformation og evt routing til forskjellige rapporteringspunkter, og gjerne en makshøyde. "Oslo, Lima November Uniform Lima Foxtrott." "Lima Lima Fox, god ettermiddag, Oslo." "Lima Lima Fox passing Sørum 1500 feet, request to operate VFR over northern Øyern." "Lima Lima Fox, approved. Stay below 2000 feet. Cessna 172 departing from Kjeller, eastbound. Remain on frequency for traffic information." "Lima Lima Fox." --------------- "Delivery, good evening. Lima November Uniform Lima Fox at general aviation, request clearence for local VFR." "Lima Lima Fox, cleared local VFR, leave control via Onsrud, 1500 feet." "Cleared local VFR, will leave via Onsrud at 1500, Lima Lima Fox." "Lima Lima Fox, start approved on 1019" "Start app on 1019, LLF" ----------------------- "Flesland, god ettermiddag. LN-MTD at Fox, information Echo, request startup." "LTD, god ettermiddag, Flesland. Start approved on 1016" "Start approved on 1016, LTD." "LTD request taxi." "LTD, taxi holding runway 17." "Taxi holding 17, LTD." "LTD, runway 17, winds 200/9 cleared takeoff." "Clrd t/o, LTD." "LTD, radar contact, leave control via Paradis, squawk standby. So long!" "Via Paradis, on standby. Ha det!" Eller noe sånt. Minner meg om at det er leeenge siden jeg har sittet ATC nå
  20. Er skremmende at mange av ATC'erne ikke kan noe om VFR. Bør være en større del av treningen.
×
×
  • Opprett ny...