Jump to content

Werner Rafteseth

Members
 • Content Count

  2,727
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Werner Rafteseth

 • Birthday 08/05/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Utrolig trist å høre. Einar var en ordentlig ildsjel som jeg hadde gleden av å treffe flere ganger. Takk for gode minner.
 2. Hei alle sammen! Begynner å bli noen år siden jeg skrev den raske introduksjonen til VATSIM og FMC-programmering i en Boeing 737. Jeg tenkte å oppdatere denne litt til dagens prosedyrer, og lurer da på om det er noen ønsker om ytterligere prosedyrer som burde dekkes? Tenker blant annet - Holding - Go around - Divertion
 3. Årets FLG-komite består av Geir Ove Finstad, Ole Jonny Snarheim og meg.
 4. Hei alle! Vi kommer med mer informasjon så snart vi kan. Vi skal ha litt møtevirksomhet iløpet av påsken, og vi håper på å kunne gi dere mer informasjon snart.
 5. Kan sette opp PTT i Skype også, Under Options - Advanced - Hotkeys, så velger du en knapp for "toggle mute". Om du så velger vanlig "Mute microphone", så vil knappen du satte opp under Toggle Mute fungere som PTT
 6. Kan du beskrive hva problemet går ut på? Noen feilmeldinger?
 7. Må vel til med noen begrensninger - ser jeg ikke har adgang til å slette posten her
 8. Ta kontakt om du trenger assistanse, Geir Flott jobba så langt!
 9. NAX857 fra Venezia til Gardermoen. Live stream på http://www.twitch.tv/xaevo
 10. Norwegian fra Palma til Køben http://www.twitch.tv/xaevo
 11. Hadde absolutt vært morro å få de inn, men å klare å få til dette i løpet av dette tidsperspektivet vil være urealistisk. Problemet er ikke velvillighet og ønske, problemet er et tungt byråkrati vi ikke har noe myndighet i. I løpet av min tid som director i skandinavia kjørte jeg 3 fast-tracks. Ene søknaden ble avvist, de to andre ble godkjent. Tidsmessig sparte disse to omtrent ingenting selv med fast-track da de må gjennom den grunnleggende opplæringen uansett - dette er ikke snakk om å lære seg flygeteori, men å lære seg programvare, regelverk og rett og slett metoder å kontrollere på et nettverk der bortimot ingen er utdannet flygere. I tillegg kan søknadsprosessen for å få innvilget en fast-track være lang. Disse tre jeg kjørte gjennom hadde svartid på 3-4 uker. Men for all del, jeg sier ingenting om at det ikke nytter å prøve, men ikke ha for store forhåpninger til å komme kjapt gjennom VATSIMs byråkrati. Det er desverre ikke alltid så enkelt når det er opprettet så mange instanser.. :crazy:
 12. Som Magnus nevner, dette ville være et brudd på Code of Conduct og Code of Regulations, og vil umiddelbart føre til at disse IDene blir sperret fra nettverket.
 13. Det er svært tvilsomt at dere vil få til noe tidsnok. Det vil være mulighet å søke om fast-track, men denne søknaden må behandles av VATSIMs styre, og kandidatene må også være villig å sende fra seg kopi av sin dokumentasjon. Videre må de gjennom skriftelige og praktiske eksamener, både generell fly- og atc-teori samt lokal utsjekk. Det er med andre ord satte regelverk, og at du er en ekte ATC har lite å si, annet enn at du får fritak for obligatorisk ventetid mellom skriftelige eksamener dersom du får godkjent fast-track. I tillegg gjelder det egne lokale regelverk for VATSIM Scandinavia. Gutta som skal inn må lære seg ny programvare, og gjerne litt andre måter å tenke på. Det er ikke gitt at en pilot de snakker med på VATSIM kan utføre det de ber han om. Det kreves derfor stor innsatsvilje fra ATC, og til tider noe uortodokse metoder. To uker vil derfor være et svært usannsynlig tidsperspektiv å få inn nye personer i riktig rating, uavhengig om de er ATC-utdannet eller ikke.
 14. Den skal ha truffet med halen i steinura før banen? En stygg flashback til BAW38
×
×
 • Create New...