Gå til innhold

Ivar Paulsen

Members
  • Innholdsteller

    195
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Ivar Paulsen

  1. Overdreven... vel det må vel være nærgående spotting på en militær flyplass, slik tilfellet var her.
  2. Her en nyhet fra NRK Tekst-TV: quote: 13 britiske og nederlandske fly-entusiaster ble i dag frikjent av en ankedomstol i Hellas, etter at de ble dømt for spionasje i vår. Alle har vært på frifot i påvente av behandlingen av ankene. Åtte av dem fikk tre års fengsel i straff ved rettssaken i april. Gresk politi arresterte fly-titterne 8. november i fjor ved en militærbase. De mistenkte var 37 dager i fengsel. Saken har ført til et anstrengt forhold mellom Storbritannia og Hellas. Overdreven interesse for fly kan føre galt avsted.
  3. Det handler om fly på Discovery søndag kveld fra kl 21! Hurra. Blant annet "Super structures"... selvfølgelig Boeing 747. Se fram mot trivelige timer foran TV-skjermen. [ 18.10.2002, 10:25: Endret av: Ivar Paulsen ]
  4. Ser at 30 er ute og flyr online akkurat i skrivende stund. Det er vel noen controllere som har det relativt travelt, da.
  5. Har du lite å gjøre en søndag kveld mellom kl 21 og 22, så kan du jo høre på FssaRadio om flightsim, flightsim, flightsim. De to simmerne Ian G og Ian R sitter i Fort Lauderdale og prater med seg selv og andre. Du kan høre FssaRadio om du har Windows Media Player. PS. Der er mulig å høre sist sendte program også.
  6. Er det noen som har prøvd den nye simulatoren? I så fall; fortell hvordan det var. [ 10-06-2002, 13:45: Endret av: Ivar Paulsen ]
  7. En kamerat av meg fløy i forrige uke fra Bergen til Gardermoen. Ved landing tok hovedhjulene bakken før threshold. Deretter rullet flyet flere sekunder (lengre enn normalt, ihvertfall) med høy nese. Forklaringen fra den danske kapteinen var at Gardermoen hadde en annen elevasjon. Han nevnte ikke i forhold til hva... kansje i forhold til det han trodde. "Ingen fare, ta det som en morsom opplevelse", sa han. Hva synes dere? Det er jo rart at de nærmest skal pløye åkrene før de kommer til rullebanen.
  8. Så i avisen i dag at det koster 100 kroner å fly solo. Lurer bare på hvor lenge man får sitte der! Simulatoren de har hatt siden åpninga varer i 4 minutter. Mer enn det må det da være.
  9. Når er det best å stille opp på Langstranda for å kikke på ankommende fly? Jeg mener, når er det størst konsentrasjons av trafikk på en lørdag!
  10. Takk, Roald... jeg hadde også tenkt å spørre hvor det er best å stå når 25 brukes!
  11. Det er vel i programmet om O'Hare han flygelederen sitter og glor i akvariet for å stresse ned! Har i så fall sett programmet før. Men det er bra... meget bra. 3 timers underholdning er altså sikret søndag kveld.
  12. Jeg fant ut at det ikke var noe program søndag kl 21... dvs. intet om Flight 93. Egentlig var det Airport, som går søndag 24. kl 21 jeg tenkte på. Jeg skal bort, så jeg må ta det opp. Håper jeg har stilt inn videoen rett rett. Dette skjer jo når det har blitt sommertid.
  13. INSIDE FLIGHT 93, heter programmet som går kl 21.
  14. Jeg er sikker på at jeg tidligere har leste om et problem som jeg nå har oppdaget... at ALT HOLD i Cessna, også låser HDG. Nå har jeg søkt i forumet uten å finne tråden. Jeg lurer nemlig på om det var løsning på problemet.
  15. Bladet PC PILOT har en meget beskrivende artikkel i siste nummer. Back to basics, heter den og tar for seg å fly circuit. Her framkommer det at en med Cesna 172 skal ta inn flaps når man er 200 fot over bakkenivå (QFE). Når du skal lande, kutter du motoren og prøver å holde høyden. På det viset reduseres hastigheten. Når speed-nåla er i det hvite feltet på fartsmåleren, kan du ta ut flaps ett hakk. Når du svinger på final, bør du være 600 fot QFE. Etterhvert som du nærmer deg runway, setter du ut mer flaps, men kun ett hakk om gangen. Flyet skal stabiliseres mellom hvert hakk. Landingshastigheten for en Cessna 172 er 65 knots. Alt dette ifølge Pc Pilot, som du finner her!
  16. Jeg har verken sett krusene med dårlig trykk eller krus med godt trykk. Men de dukker vel opp. Jeg bestilte to, ett til å ha på jobben og ett hjemme.
  17. quote: Opprinnelig postet av Vidar Øverli: Teknisk ansvarlig i SAS'øverste ledelse, Marie Erhling,i en time hvor hun forklarte disse episodene fra SAS'ståsted. De viste vel ca.fem sek.av dette,hvor hun ble avbrutt i to av dem. Satt du og overhørte intervjuet? En kaptein ble intervjuet (nevner ikke sted og navn...)hvor han rettet flengende kritikk mot SAS.Det sies ingen ting om at han først etter å ha trottlet ned en død motor,gjør det samme med motor nr.2.Hvorfor gjorde han det? Visst fortalte han at han testet begge motorene på den måten du nevner. Det sies ingen ting om at han satt mer eller mindre paralysert i Cockpit,og hvor en tredje SAS-pilot som var pax,skjønner at noe er galt,går fram i Cockpit og sørger for at de kom seg ned på et vis som førte til 0 tap av liv. Var du også i cockpit? Du er sannelig allerstedsnærværende. Man kan si at episoden hadde vel mer enn paralysert de fleste av oss,men mitt poeng er at dette er sider ved saken som NRK burde se seg tjent med hadde fått en plass i innslaget,slik at vi unngår denne noe overdrevne "slaktingen" av SAS'sikkerhets/kvalitetsnivå. Det var ikke NRK som laget programmet. Det var produsert i Danmark!! Men dette innlegget fører vel igjen til at jeg får på pukkelen for et blåøyd forsvar av SAS. Det må du da skjønne at du får. Skal du slenge ut påstander, så bør du først ha sørget for å ha sett programmet. Det virker ikke som du har nettopp det. Og HAR du sett programmet, så burde du uansett fortalt hvor du har alle "opplysningene" dine fra. Kanskje DA hadde man trodd deg. Jeg har mang en gang vært rimelig forbauset og ristet på hodet av alle som lar seg tirre av innlegg i dette forumet. Nå gikk altså jeg på den limpinnen. Så vær så god og harselér. Jeg regner med jeg får på pukkelen, jeg også.
  18. quote: Opprinnelig postet av petter kindt: SAS har like god sikkerhet som alle andtre fly-selsakaper i norge.Det er bare pressen som graver opp alt mulig rart. Braaten har like mye nesten ulykker og uhell som SAS. Om du har rett, så gir jeg ikke fem øre for sikkerheten i Braathen heller! Jeg ville forresten heller ha sagt: "SAS har like DÅRLIG sikkerhet..." Forresten tror jeg ikke du kan ha sett programmet, som beviste at de nevnte tilfellene ikke er noe pressen har diktet opp. Som insidere (deriblant en tidligere havarikommisjonsleder) har sagt: Røyk i kabinen/cocpit regnes for å være en "alvorlig hendelse". Og det har sannelig vært nok av dem de siste par årene. Ihvertfall ikke "null" som SAS selv påsto i et prospekt.
  19. Etter å ha sett Brennpunkt med et dansk program om flysikkerheten i SAS, er jeg tilbøyelig til å unngå selskapet når jeg skal ut og fly. Så mye slendrian fra de som har ansvar, skal man lete lenge etter. Jeg trodde virkelig SAS var seriøs. Men det virker ikke sånn. (Fikk du ikke programmet med deg, går det i reprise lørdag kl 12.30 på NRK 1) [ 25-09-2001: Endret av: Ivar Paulsen ]
  20. Når ble dette et reklamemedium??? Og hva har dette med fly å gjøre??
  21. Stilig... jeg har prøvd F16-simulatoren i Bodø, jeg også. Letta fra Bodø og ble (vha noen museklikk) overført til Tromsø. Men jeg fikk alvorlig beskjed om ikke å skyte på bryggeriet. Jeg sikta på Tromsøbrua, men herregud, jeg hadde jo ikke oversikt over avstandene akkurat da... jeg var visst 5-6 nm unna. Kunne ikke treffe noe da. Landinga på ENTC skjedde med ett venstre hovedhjul i gresset. Det gikk bra! Forøvrig Mads-Inge... det virker som du har nødvendig erfaring.
  22. Uten å ta stilling til Mads-Inges evner som pilot, tror jeg at jeg avventer å bli med ferske piloter til loggboka har fått flere innføringer. Det er vel ikke ufint, vel?
  23. quote: Opprinnelig postet av Jakob Jakobsen: fint program det, men kan ikke forstå hvorfor de skal støv-tørke rullebanen før hver avgang [image]images/icons/tongue.gif" border="0[/image] [image]images/icons/grin.gif" border="0[/image] Med tanke på alt som gjøres for å sikre presidenten, skulle det bare mangle om de ikke skulle sjekke rullebanen også. Lurer forresten på om de gjør det samme når de f.eks. etter et besøk, skal lette fra Beijing eller Moskva. Dokumentaren var meget god. AF1 er utvilsomt et vakkert syn.
  24. En kar som uttaler seg til Sky News påstår at noen timer med Flightsim 2000 vil kunne ha satt terroristene i stand til å gjennomføre sitt forsett! Det virker drøyt.
  25. quote: OY Danmark SE Sverige OO Belgia G England D Tyskland N USA RA Russland C Canada At Norge har LN, virker naturlig. Man er jo vant til det. Men at det er Danmark som har OY, var en overraskelse. Jeg har vært overbevist om at det var Finland. Så feil kan man altså ta, selv om det er lett å la seg lure i dette tilfellet... finske aksjeselskaper er jo OY'er. At USA har fått "N" er da rart. Det hadde jo vært greit å bruke samme betegnelser som det er på biler.
×
×
  • Opprett ny...