Gå til innhold

Har dere gått fra vettet?


Christer Elde

Anbefalte innlegg

Jeg trodde alle var venner her jeg,ja ja det viser seg i ny og ne.

Jeg fåreslår at all skal bli venner i gjen,slik at vi forsatt kan holde på med hobbyen vår,vi vil vel neppe høre en sur controller eller flyger pga at de har kranglet via internett.

Og jeg vil meddele min konolanse med all respekt ovenfor de som omkom i terror angrepet mot USA,og ikke minst familie

og kjente,de som sitter igjen.

Husk dette,dere ser hva hat fører til.

Takk for meg.

DC Kristoffersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svein Olsen sa akkurat det som jeg har prøvd å si hele tiden!

iiiiiiiDET ER ET DATASPILL!!!!!!!!!!

Jeg har heller aldri sagt at vi vil sammenlignes med terrorister, jeg bare sier at dere ikke skal legge skylden på meg! Det var ikke jeg som sa noe til VG...

Espen Grotmoll [image]images/icons/cool.gif" border="0[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne diskusjonen begynner å bli trettende.

Siden Flight Simulator er en....ja, simulator får enhver vel lov til å simulere hva en vil.

Dessuten begynner vel sjokket nå å avta noe, og vi begynner begynner kanskje å fatte omfanget av hendelsen mer alle sammen. Med det vil jeg si at fasen der noen oppfattet hendelsen tydeligvis som noe spennende er gått over, og takk for det.

Jeg synes vi kan roe språkbruken og slutte å dirigere vantroen og sinnet vårt på hverandre. Vi vet ikke hvor dette bærer hen, men ingen av oss er fienden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må vel pakke ned train-simulatoren, i fall en idiot

finner det for godt å kapre ett tog og kjøre inn på endestasjonen i 270 km/t ?

Da blir vel også Max Payne trukket tilbake siden man

lærer våpenbruk? Eller ikke minst strategispill, der

militære strateger kan lære seg strategi?

Dette er bare så latterlig atte,Hehehehe

Det verste er at Microsoft sier i fs2000 manualen at

du ikke kommer nærmere virkeligheten av å fly ett fly,mens

de nå på det sterkeste benekter at man kan lære å fly med

fs2000 ??????? Det der hører ikke sammen,hehe...En simulator

er jo for å simulere, og vi kan da vel fan ikke noe for

at noen sprøinger styrter de i bygninger?

Jeg tror nok dette roer seg etterhvert. Skal de forby FS2000

må de forby dataspill, sånn ser jeg det!!!!!

T.K

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Espen!

Det var kanskje ikke du som ba VG om å intervjue deg, men du godtok at de gjorde det. Det var du som sa at du hadde øvd det på å krasje WTC. Du sa at brukte flere ganger før du traff... hmm, det er vel kanskje ikke det vi vil at folk skal få av intrykk av oss og Flysimmulatorne! [image]images/icons/mad.gif" border="0[/image]

Også de tåpelige innleggene her om at vi må slutte denne debatten, hvis de som sender den ikke vil følge med så er det opp til dem! De trenger hvertfall ikke å leke Politi å prøve å stoppe oss fra å diskutere. For meg er det greit så lenge denne disuksjonen holder seg i 1 "tråd". Da er den vel heller ikke til store plagen for andre!

Men Husk også! Det er faktisk en stor terroraksjon vi snakker om, det er tusentalls MENNESKER (ja, akkurat som deg og meg, vi er mennesker) som har DØD! Jeg synes det skal vises RESPEKT for dem og de som sitter igjen! [image]images/icons/frown.gif" border="0[/image]

Fredrik [image]images/icons/wink.gif" border="0[/image]

[ 14-09-2001: Endret av: Fredrik Hoel ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Dag Christer:

Jeg trodde alle var venner her jeg,ja ja det viser seg i ny og ne.

Jeg fåreslår at all skal bli venner i gjen,slik at vi forsatt kan holde på med hobbyen vår,vi vil vel neppe høre en sur controller eller flyger pga at de har kranglet via internett.

Og jeg vil meddele min konolanse med all respekt ovenfor de som omkom i terror angrepet mot USA,og ikke minst familie

og kjente,de som sitter igjen.

Husk dette,dere ser hva hat fører til.

Takk for meg.

DC Kristoffersen

de bare diskuterer....til både den ene og den andre blir utvisst herfra....

[image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image] [image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image] [image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Espen Grotmoll:

Nå er jeg drittlei av at Tore Sætre angriper meg:

Kan ikke denne herren vennligste holde tankene sine for seg selv, dersom han ikke kan sende inn en melding uten å blodkritisere meg? Dessuten er du ikke mye bedre selv, når du sier at du har krasjet i WTC selv, og "mange har vel selv testet building crash". Dette er kanskje noe du sa fordi du mener at det er sannheten. Men er det ikke nettopp det jeg sier også????

Jeg forventer et svar fra den høytidelige Tore

 

[ 14-09-2001: Endret av: Espen Grotmoll ]

Jeg blodkritiserer deg fordi du står frem i VG, mindre enn 24 timer etter verdens største terrorangrep og henger ut hobbyen vår. "Sammen med" en Tromsø-væring danner du et bilde av det vi driver med som er totalt fra sannheten. Ta en prat med norsk-læreren din og be han forklare deg litt om tabloidpressen, forenkelse og hvordan små sitater kan danne et inntrykk hos leserene.

Nå ser vi at FS trekkes tilbake fra hyllene. Jeg skal ikke tillegge deg så mye ære for det (det fortjener du ikke) men du har langt fra hjulpet til heller.

Flere i miljøet har lenge snakket om hvordan vi kan synliggjøre hobbyen og alt det flotte arbeidet som legges ned i scenery, add-ons, online flyging, VA's, opplæring og trening m.m. Så får vi VG-artikkelen slengt i trynet mens røyken fra WTC og Pentagon fortsatt ligger så tett at man ikke en gang ser omfanget av katastrofen. Det første som slo meg var "Har man gått helt fra vettet????", en tanke Christer tydligvis også gjorde seg.

Og Espen, det er en STOR forskjell på å en gang i tiden har prøvd seg på den nesten håpløse oppgaven som helikopterpilot i FS2K og å komme med de uttalelsene du kom med til VG.

[ 15-09-2001: Endret av: Tore Sætre ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må vel egentlig si meg ganske enig med deg, Tore.

Vi må verne om hobbyen vår og alle flightsimmere bør se det som sitt ansvar å opptre med varsomhet i media o.l

Nå er Espen bare 15 år og de som er godt voksne her på forumet bør nok spare seg for å kjefte han ut. Det er tross alt ikke hans feil at VG har vinklet artikkelen på en måte som hverken passet han eller noen andre flightsimmere.

"Pressens forenkelse og hvordan små sitater kan danne et inntrykk hos leserene ..o.s.v..o.s.v.." er pensum i VK1 SK, så det sier seg selv at Espen ikke var klar over at artikkelen ville bli slik den ble.

Uansett: Gjort er gjort og det finnes sikkert hundrevis av andre flightsimmere som står fram i aviser rundt om i verden og forteller hvor enkelt det er å mose en 767 inn i WTC med FS 2000...dessverre [image]images/icons/frown.gif" border="0[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Jarle Kristiansen:

Noen som har en link til et sted på nettet hvor en kan se denne rekonstrueringen?

CNN og NBC har ihvertfall vist flere interesante rekonstruksjoner av dette vha data.

Jeg forstår heller ikke dette angrepet på Espen Grotmoll, det er en tåpelig overreaksjon at han blir stemplet som respektløs fordi han rekonstruerer dette i FS. Tipper det er temmelig mange flysimmere som har prøvd dette.

Men hvordan kan det bli en lang diskusjon om terrorister bruker FS i pilot-opplæring? Det virker faktisk som om mange her tror at noen uten piloterfaring kan føre en tung 767 rett inn i en slik skyskraper etter et par forsøk med et dataspill [image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image]

I tillegg er det jo bekreftet at noen av disse flykaprerne var proffe piloter med erfaring fra heavy jets, så denne diskusjonen blir egentlig helt uinteresant.

----------------

Kremt...etter at jeg postet dette så hørte jeg på NRK at FS2000 nå blir undersøkt av FBI for å finne ut om terroristene har brukt denne som et hjelpemiddel.

Men Microsoft avviser på det sterkeste at FS2000 kan brukes til pilot-opplæring.

Får bare ikke håpe, som noen her er inne på, at MS nå faktisk holder FS2002 tilbake.

[ 14-09-2001: Endret av: Helge Bø ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Av nysjerrighet måtte jeg lese den omtalte artikkelen i VG. Og ærlig talt synes jeg ikke denne satte vårt miljø i noe spesielt dårlig lys, selv om akkurat innledningen var noe uheldig formulert. Men de av dere som ikke har sett denne enda, kan jo lese den og bedømme selv:

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=7925266"'>http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=7925266" TARGET=_blank>http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=7925266

Men jeg har også forståelse av at enkelte finner slike rekonstruksjoner makabre. Men rekonstruering er ganske vanlig i alle typer tragedier og er ikke nødvendigvis laget for å være spekulativt, men som regel for å tydeliggjøre en hendelse på en måte som folk flest forstår (selv om dette ofte er en hårfin balanse). Slik jeg oppfatter akkurat denne artikkelen, balanserer den stort sett på rimelighetens grense (noe jeg langt fra mener om mye annet pressen skriver/sier om FS for tiden, ref. mine tidligere innlegg). Dette vil det dog sikkert være ulike oppfatninger om, men la oss nå la akkurat denne diskusjonen ligge og heller konsentrere oss om hvordan vi skal sikre pressen ikke skyter i blinde her og legger skylden for denne tragedien på MS FS.

Hilsen Eirik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja ja da har vi diskusjonen gående igjen som skremte vekk jentene sist gang.

Og en del andre personer i fra den gammle gjengen sluttet og poste her.

Kan vi ikke heller bli venner og la folk diskutere det de vill. Det er fortsatt et fritt land. Trodde eg.

[image]images/icons/confused.gif" border="0[/image] [image]images/icons/confused.gif" border="0[/image] [image]images/icons/confused.gif" border="0[/image]

Bli heller venner og tenk heller litt på de 1000ner sivile og antagelig ca 200 brannmenn som ligger begravd i WTC og de stakkars passasjerene og de 800 som er funnet døde i Pentagon. Og de tappre pasasjerene som offrett seg for at det 4re flyet ikke skulle nå frem til målet sitt.

Snufs [image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image] [image]images/icons/frown.gif" border="0[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Ja ja da har vi diskusjonen gående igjen som skremte vekk jentene sist gang.

Og en del andre personer i fra den gammle gjengen sluttet og poste her.

Kan vi ikke heller bli venner og la folk diskutere det de vill. Det er fortsatt et fritt land. Trodde eg.

Bli heller venner og tenk heller litt på de 1000ner sivile og antagelig ca 200 brannmenn som ligger begravd i WTC og de stakkars passasjerene og de 800 som er funnet døde i Pentagon. Og de tappre pasasjerene som offrett seg for at det 4re flyet ikke skulle nå frem til målet sitt.


Hmm?? Jeg vet ikke helt jeg! Jentene? Hvpr kom disse inn i bildet i en diskusjon om tragedien i USA?

Om alle kan bli venner? Vel, nå er det jo slik at for å diskutere skal man helst ha to uenige parter, selv om de ikke er uvenner kan de godt diskutere!

Jeg har hatt mang en hard diskusjon i det siste, men føler meg ikke uvenner med noen av de som poster på dette forumet. Håper at de er av samme mening som meg.

I et diskusjonsforum så diskuteres det, og det er nettopp det som skjer; Det diskuteres.

Siden vi nå har hatt nesten 50 svar (da jeg sist så) på denne tråden så tyder det på at det er dette vi vil diskutere, eller hva? Jeg synes i hvertfall det er interresant å følge utviklingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaja.. da har elkjøp fjernet den og! [image]images/icons/mad.gif" border="0[/image]

Dette lover ikke bra!

Det er jo bevist at mange av dem hadde gått på flyskole i USA...

[image]images/icons/blush.gif" border="0[/image]

Synes også at ganske mange i denne diskusjonen mangler respekt for de døde og de som sitter igjen!

Fredrik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Mathias Tangvall:

Om alle kan bli venner? Vel, nå er det jo slik at for å diskutere skal man helst ha to uenige parter, selv om de ikke er uvenner kan de godt diskutere!

Jeg har hatt mang en hard diskusjon i det siste, men føler meg ikke uvenner med noen av de som poster på dette forumet. Håper at de er av samme mening som meg.

I et diskusjonsforum så diskuteres det, og det er nettopp det som skjer; Det diskuteres.

Jo det diskuteres her, og vel så det.

Jeg husker en diskusjon med rundt 110 svar, der man forlangte et møtested for et oppgjør med knyttnevene [image]images/icons/grin.gif" border="0[/image]

Det er jo bare bitre uvenner som kan finne på slikt, så her i forumet kan det gå hett nok for seg ja...

Men da var jo sjefen på ferie, så det var ingen her som holdt oss i nakken.

Er det noen som egentlig har tenkt på hvilken slagmark dette forumet hadde vært uten en moderator?...sånn som dere krangler her [image]images/icons/wink.gif" border="0[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...