Gå til innhold

LN-KKX med winglets!


Per-kristian Jensen

Anbefalte innlegg

Hva mener du med eyebrow? har ikke hørt det brukt om fly før.

 

Det er de små vindua over "hoved" vindua. De er bare på de gammle 737. Husker ikke helt når de slutta med det' date=' men tror ikke det er så lenge siden. Jeg vet heller ikke hvorfor, men det er sikkert andre her som vet?!

 

Edit:

Most 737 cockpits are equipped with "eyebrow windows" positioned above the main glareshield. Eyebrow windows were a feature of the original 707. They allowed for greater visibility in turns, and offered better sky views if navigating by stars. With modern avionics, they became redundant, and many pilots actually placed newspapers or other objects in them to block out sun glare. They were eliminated from the 737 cockpit design in 2004, although they are still installed in military variants and at customer request. These windows are sometimes removed and plugged, usually during maintenance overhauls and can be distinquished by a metal plug which differs from smooth metal which appears in later aircraft that were not originally fitted with the windows.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er de små vindua over "hoved" vindua. De er bare på de gammle 737. Husker ikke helt når de slutta med det' date=' men tror ikke det er så lenge siden. Jeg vet heller ikke hvorfor, men det er sikkert andre her som vet?! [/quote']

Første maskin uten eyebrows ble levert 15. februar 2005 fra Boeing, og flyr hos Southwest Airlines som N201LV. Alle 737NG som er levert etter dette har ikke disse vinduene. Ettermonteringer, slik LN-KKX har, ble tilgjengelig i fjor om jeg husker riktig.

 

Disse vinduene var der som et hjelpemiddel ifbm navigasjon, men ble etter hvert utdatert grunnet nye og bedre navigasjonshjelpemidler. Det at en plugger igjen disse vinduene fører til en vektbesparelse på ca 10 kg, og en sparer ca 300 med vedlikehold gjennom levetiden til en maskin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja' date=' er klar over det! ;) men... Det er jo en liten stund til det da! :(

Var det ikke snakk om 2009? [/quote']

Første maskin kommer like over nyttår.

 

Det så fint ut dette! :)..er det noen som vet hvordan de har på winglets? :).Ser jo ut som stor operasjon!

En forsterker strukturen i vingetuppene, og fester wingletsene til den indre vingestrukturen. Mao er det noen vingepaneler som må skrelles av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...