Gå til innhold

Fly online/Nye flygere/andre


Arild Schubert

Anbefalte innlegg

Etter en samtale med en atcer ikveld,pratet vi om at det er veldig få flygere på lufta.ser at det er 1232 medl.Hvorfor er det ikke flere av dere som er online,på disse sidene virker det som at det er mange gode piloter som sitter og skriver,så hvorfor ikke vise dere på lufta å veilede nye piloter som kan tenke seg å lære noe der også!teori og praksis er to forskj.ting.

Til nybegynnere ikke vær redd for å prøv dere på lufta,jeg heiv meg til slutt ut i det for ca.3mnd siden der fikk jeg god hjelp til lære meg div om flyging det var ingen som vred av meg hodet fordi om jeg feilet.Har det moro og trives med trivelige folk som man treffer på lufta.Så dere som sitter å ikke tør går glip av mye moro,kom dere ut av skapet å meld dere!!!!!

Hilsen en som er bitt av basillen

Arild

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Arild,

På´n igjen puh!!!! Skrev et langt svar til deg, men hadde som vanlig glemt passord etc. La inn e-mail adresse og fikk det levert, men,,,,, ALT jeg skrev ble borte, - ikke første gang!! Kjønner ikke hvorfor dette skjer, men, men, - sikker fingerproblemer,- måtte begynne forfra igjen.

Har forsøkt å fly online de siste to mnd. etter at jeg installerte et Hercules Propehet II GTS64 MB kort, - bra grafikk og framerate, men kortet krasjer FS2pro etter å ha sett ut av cockpiten et par ganger (noen ganger går det bra).

Ser ut som MS og Intel går sammen som hånd i hanske, - burde vært mulig å programmere bedre, uten at det skulle være nødvendig å oppgradere pc´n hvert annet år.

Kjører FS2pro på en PentiumII, 400MHz,20GB HD, oppgradert fra MSWin98 til Windows Mellenium.

Min andre pc, en REC 200MHz hvor jeg kjører MS98, har resursproblemer, med andre ord er jeg ganske "stuck" :-(

Jeg blir kanskje med om noen uker eller mnd. hvis jeg vinner i lotto da, eller om kona gir meg "lommepenger ;-))"

Ønsker deg allikevel, lykke til med on-line flyging etc. og håper får du får flere med deg (kanskje flere som sliter m/resursproblemer?).

Beste hilsner fra

Fred Vonstett

TCA pilot #2098

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Arild, som jeg takker samtidig for en hyggelig samtale på Evenes på søndag kveld.Har fått installert filene og det ser ut til at det fungerer. Men vi må også tenke på at selv om "de" andre har nogelunde raske maskiner, så kan det fortsatt være problematisk for å fly online. Hadde samme problemet selv, men tok et drastisk skritt ved at jeg tok en format c:

Det hjalp.....

Men det er et ork å bygge opp pc`en igjen...

Happy Wings from LN-RK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Jeg har lenge tenkt på å starte med flyging on-line, har aldri hatt mot nok til å ta det store steget.

Det er en ting jeg lurer på...

Må det være treningskvelder for at det er folk som "leker" ATC, slik at det blir mer realistisk?

For det er vel ikke store forskjellen på on-line flyging uten ATC eller "vanlig" flyging uten internett??

Jeg har registrert meg på SATCO og har brukernavn og passord klart. Kjører forresten FS2000PRO på en pentium III 800MHz maskin med 128 MB ram, ATI rage 128 pro 32MB og 20GB HD.

mvh

Morten

[Endret av Morten Husby 16-01-2001.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neida, treningskvelder har vi innimellom for å trene på spesielle temaer. Det er ATC online i Norge hver eneste kveld. Akkurat nå er for eksempel Oslo control og Kjevik approach oppe, og hadde det kommet en del fly så hadde jeg nok logget meg på nå jeg også.

Syns det er synd hvis det sitter mange rundt omkring som ikke tør å prøve å fly online. Det er min erfaring at når en bare tør å hive seg ut i det så er det ikke så skummelt som det kan virke. Det hjelper vel sikkert ikke på motet med den pågående diskusjonen rundt restrictive ratings heller tenker jeg.

Men det kunne være interessant å høre fra dere vordende virtuelle piloter om hva som skal til for at dere skal hive dere ut i det!

 

Vennlig hilsen

Trond Fossen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trond; en pressisjon. Selv om jeg er logget på som Kjevik APP, så er mitt kallesignal Kjevik Tower [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]. Grunnen er at Kjevik tower (frq 119.95) gjør det som en app ville ha gjort. Og app finnes ikke på Kjevik. Rett og slett for lite trafikk...

Derfor (siden jeg har lite trafikk) ønsker jeg at så mange som mulig stikker innom mitt lille luftrom på Sørlandet. Da har jeg stort sett god tid, og nybegynnere er kjempe bra! Om noen bare ønsker å fly rundt i luftrommet mitt, så har vi jo den flotte sjærgårdskysten å fly VFR, ellers har vi både Fixer, VOR, NDB, SID, STAR og ILS innflygninger å by på, dersom noen ønsker det.

Jeg er online relativt ofte. Stort sett noen timer hver kveld/ettermiddag. Håper på at det kommer mange nybegynnerer som vil prøve seg! Det er kjempemoro!

Ha en god dag?

Eivind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er selv en fersk online pilot, og må inrømme at jeg ikke kunne særlig mye om flyvning da jeg startet med dette. Jeg har blitt helt hekta og hver dag jeg flyr lærer jeg noe nytt takket være alle dere andre som flyr online , og ikke minst ATC`ene rundt om i Norge. Så til alle dere som "ikke tør" å fly online , bare ta sjansen , det er kjempe gøy og lærerikt.

Selv kommuniserer jeg kun på tekst, men har innstilt meg selv til å begynne med voice kommunikasjon i nærmeste fremtid. Grunnen til at jeg ikke har begynt med voice er først å fremst at jeg ikke har hatt en mic tilgjengelig, men også fordi det kan være vanskelig å forstå andre fordi det føles om alt går så fort.Men nå som jeg har brukt tekst i lengere rid har jeg også lært meg forskjellige ord og uttrykk. Har lastet ned Roger Wilco, så jeg hører jo andre som snakker og det er lærerikt , fordi da vet jeg hva jeg kan vente meg med voice.

Så er du "fersk" men ennå ikke online flyver så grip sjansen, du har ikke noe å tape, men ufattelig mange timer med lærerike og artige stunder. Dere kan jo gjøre som meg, last ned FS Navigator 3.0 eller 4 ( må betales ??), Squawkbox (nyeste ver.) og Roger Wilco. Jeg bruker FS Navigator 3.0 til navigasjon etc.( men har de siste ukene prøvd å la vær å bruke FS Navigator for å lære meg autopilotene og navigasjonsutstyret ombord i flyene.

Bla,bla,bla......SÅ KOM DERE PÅ NETT FOLKENS...

DETTE ER KJEMPEARTIG..

Happy Flyin` LN-RK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Christer Havnø skrev:

Hei der, jeg har drevet en del med ATC på NAVAID, og jeg trives med det, det er jo ei stund sia sist, fordi pc har vært nede, men jeg digger det. Jeg er comandern for norge i navaid, men så må jeg spørre, hvor er dere å flyr henne?

Mvh Christer

 

For min del flyr jeg mye i Norge, mest sør der det er som oftest ATC`er, men også litt i nord...(mellom Tromsø-Høybuktmoen). De siste dagene har jeg også flydd litt i Europa, Kastrup, Paris. Og har selfølgelig prøvd i statene og Mexico (her snakker de som regel på spansk, men de legger om til engelsk hvis de hører en engelsktalende person).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann!!

Ja når en slik diskusjon om rekrutering av nye online piloter foregår må jeg absolutt delta!!!

Når det gjelder hvilke programmer man må ha så kommer det her:

FS2000/98/muligens også med lavere versjoner

Squawkbox

Roger Wilco (Dette er et voice prog. og man må ikke ha det,

men det er langt mer realistisk, og mye mer

morsomt med voice og mye lettere) http://www.rogerwilco.com" TARGET=_blank>www.rogerwilco.com

Så finnes det en del online manualer, bl.a. VACC Norway. (Link på start siden her på FS.no) Jeg anbefaler sterkt at nye piloter stikker innom der og leser gjennom infoen som står der, det er til stor hjelp.

Jeg selv startet opp min online karriere som ATC. Vet ikke hvorfor, men det var det jeg gjorde! Logget meg på som ENGM_TWR og syntes det var ekstremt spennende, svettet som en gris og timene fløy første gang jeg var online. Jeg greide meg bra, takket være ENGM_APP med Tore Stabell. Tror han reddet kvelden min og kom med mange nyttige tips! (Takk Tore)

Nå sitter jeg for det meste som ENOS_CTR på fredager og Lørdag/Torsdag/Søndag! Har enda ikke fått meg kabel og har redusert kontrolleringen til 2 ganger i uken, men neste Tirsdag.... Da kommer installøren av ADSL og da skal nok karrieren min skyta av sted!! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Som pilot startet jeg opp ca 14 dager senere. Syntes det var fantastisk gøy og tar meg som regel en tur online hver uke! Dessverre har jeg nå prob. med SB (Forsvinner plutselig fra radaren og hvis det er noen som kan hjelpe meg med det, please don't hesitate to answere) så jeg får ikke flydd så mye som jeg gjerne skulle ønske!

For det meste flyr jeg i Oslo regionen! Spesielt nå som ENCN_APP (TWR) har begynt å holde åpent! Kjempeflott!!!

Har nok tatt den ruten ENGM-ENCN flere ganger i det siste ja!

Flyr også en del i Tyskland, vet ikke hvorfor men liker ATC'en som jeg får der nede! Har også flydd noe i USA som også er morsomt!

Jeg vil anbefale alle piloter som har lyst, men ikke tør å fly online om å bare kaste seg ut i det? Hva så om du kanskje ikke er verdensmester i engelsk?? Vi kan norsk!! Hva så om du ikke lander perfekt hver gang?? Passasjerene dine overlever alt!!

Hva så om du skulle komme til å si noe feil?? Det eneste som kan skje er at en vennlig flygeleder kommer inn, gir deg noen tips og vips så har du lært deg noe nytt som du kommer til å huske!!

Kom igjen allesammen! Det er kjempegøy!!!

M.V.H

Mathias Tangvall

Event Coordinator Norway

ACCNOR6/VBX107

Ganss@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Henger meg på her. Hvis vi kan rekrutere flere til å fly online er det intet mindre enn glimrende.

Som Mathias sier trengs en flysimulato.

Du trenger en pilot ID som du får fra SATCO. Dette for å logge seg på nettet. Det kan ta opptil 2 uker fra du sender registreringen til du får brukernavn og passord. Husk riktig e-mailadresse. Registreringsskjema her: http://www.satco.org/registration.htm"'>http://www.satco.org/registration.htm" TARGET=_blank>http://www.satco.org/registration.htm

Du trenger en software kalt SquawkBox som du finner her: http://www.avsim.com/mike/sb_pc/sbhome.htm"'>http://www.avsim.com/mike/sb_pc/sbhome.htm" TARGET=_blank>http://www.avsim.com/mike/sb_pc/sbhome.htm

Navigasjonsdata for SquawkBox: http://www.flightsim.no/cgi-bin/file/download.cgi?ID=548"'>http://www.flightsim.no/cgi-bin/file/download.cgi?ID=548" TARGET=_blank>http://www.flightsim.no/cgi-bin/file/download.cgi?ID=548

En god brukermanual for SquawkBox finnes her: http://www.ivpa.com/manuals/sb/sb2_manual.htm"'>http://www.ivpa.com/manuals/sb/sb2_manual.htm" TARGET=_blank>http://www.ivpa.com/manuals/sb/sb2_manual.htm

Tips: Lær deg hvordan FMS (Flight Management System) i SquawkBox fungerer. Når du har lært deg denne kan du programmere flighten før du starter. Det blir som i real life. Beskrivelse av dette finner du her: http://www.thecousins.com/Michael/KIND/fms.htm"'>http://www.thecousins.com/Michael/KIND/fms.htm" TARGET=_blank>http://www.thecousins.com/Michael/KIND/fms.htm

Med FMS kan du også fly inn og ut av flyplasser med SID og STAR, slik de gjør i real life.

Du trenger en god flightplanner med kart over områder og med navaids. FSNavigator 3.0 er gratis og glimrende.

Den finner du her: http://www.flightsim.no/cgi-bin/file/download.cgi?ID=275"'>http://www.flightsim.no/cgi-bin/file/download.cgi?ID=275" TARGET=_blank>http://www.flightsim.no/cgi-bin/file/download.cgi?ID=275

Navigasjonsdata for FSNavigator: http://www.flightsim.no/cgi-bin/file/download.cgi?ID=873"'>http://www.flightsim.no/cgi-bin/file/download.cgi?ID=873" TARGET=_blank>http://www.flightsim.no/cgi-bin/file/download.cgi?ID=873

Hvis du bruker FS2000 trenger du FSUIPC.DLL. Legg denne i MODULES folderen i FS2000. Dette for å kommunisere med SB og FSNavigator etc: http://www.avsim.com/mike/sb_pc/fsuipc.zip"'>http://www.avsim.com/mike/sb_pc/fsuipc.zip" TARGET=_blank>http://www.avsim.com/mike/sb_pc/fsuipc.zip

Skal du bruke voice kommunikasjon med flygelederne trenger du Roger Wilco: http://www.resounding.com/products/downloads/rwdload.html"'>http://www.resounding.com/products/downloads/rwdload.html" TARGET=_blank>http://www.resounding.com/products/downloads/rwdload.html

Flightsim startup er en glimrende side. Her lærer du mye om online flightsim, blandt annet hvordan du kobler deg opp:

http://home.online.no/~truck/index1024.html"'>http://home.online.no/~truck/index1024.html" TARGET=_blank>http://home.online.no/~truck/index1024.html

Tore Stabell Kulø sin nybegynnerside for ProController/SquawkBox er fin, spesielt med tanke på "hva man skal si" på "radioen".:

http://home.chello.no/~tkul/SBPCnybegynner.html"'>http://home.chello.no/~tkul/SBPCnybegynner.html" TARGET=_blank>http://home.chello.no/~tkul/SBPCnybegynner.html

Her er også lassevis med bra linker.

Her er en litt nyere side fra Tore med lydklipp fra real ATC og diverse: http://home.chello.no/~tkul/fraseologi.htm"'>http://home.chello.no/~tkul/fraseologi.htm" TARGET=_blank>http://home.chello.no/~tkul/fraseologi.htm

På VACC Norway sine sider finner du det meste, også linker til noe av det ovenstående: http://home.online.no/~eisoere/VACCN/"'>http://home.online.no/~eisoere/VACCN/" TARGET=_blank>http://home.online.no/~eisoere/VACCN/

Sjekk spesielt Training seksjonen på norsk og Aviation Info seksjonen.

SID og STAR kart finner du her: http://www.dalnet.se/~sasfss/"'>http://www.dalnet.se/~sasfss/" TARGET=_blank>http://www.dalnet.se/~sasfss/ (Charts to download)

eller her: http://www.flightsim.no/file/Kart/Kart_fra_AIP-Norge/"'>http://www.flightsim.no/file/Kart/Kart_fra_AIP-Norge/" TARGET=_blank>http://www.flightsim.no/file/Kart/Kart_fra_AIP-Norge/

Innflyvningskart for de fleste norske flyplasser finner du her:

http://www.flightsim.no/norway98/doc/airports.htm"'>http://www.flightsim.no/norway98/doc/airports.htm" TARGET=_blank>http://www.flightsim.no/norway98/doc/airports.htm

Ser du deg råd kan du kjøpe AIP Norge sine kart? De koster kr 400 komplett. Da har du alt du trenger til å fly i Norge.

http://www.norskaero.com/pub/"'>http://www.norskaero.com/pub/" TARGET=_blank>http://www.norskaero.com/pub/ er linken for å finne mer informasjon.

Under publikasjoner så finner du AIP Norge, Gen./Enr. og AD. Bestilling nederst.

Når du har vært gjennom dette er du klar for å starte med online flightsim. Det gir simmen en ny dimensjon. Det blir ikke som i real life, men meningen er at det ikke skal være så stor forskjell. Det er ihvertfall ikke farlig, og nybegynnere er hjertelig velkommen og blir varmt mottatt. Jo flere vi blir, desto morsommere blir det. Derfor håper jeg så mange som mulig av Flightsim.no sine medlemmer tar steget og kommer seg online.

Er det noen som lurer på noe er det bare å poste spørsmål under

SquawkBox/ProController forumet her på Flightsim.no. Dette forumet frekventeres av online piloter og ATC'er. Så der får du raskt svar hvis det er noe du lurer på.

Lykke til! Vi sees på nettet.

Hilsen

Roger Krutå

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Roger Krutå skrev:

Du trenger en software kalt SquawkBox som du finner her:
"'>http://www.avsim.com/mike/sb_pc/sbhome.htm" TARGET=_blank>http://www.avsim.com/mike/sb_pc/sbhome.htm[

Hvis du bruker FS2000 trenger du FSUIPC.DLL. Legg denne i MODULES folderen i FS2000. Dette for å kommunisere med SB og FSNavigator etc:
"'>http://www.avsim.com/mike/sb_pc/fsuipc.zip" TARGET=_blank>http://www.avsim.com/mike/sb_pc/fsuipc.zip

 

Lykke til! Vi sees på nettet.

Hilsen

Roger Krutå


 

KJEMPEBRA ROGER !!!!!!!

 

Bare to ting, filene disse to URL'ene peker til, bør du hente i filbiblioteket her på fs.no.

Den siden du har refert til blir visstnok IKKE oppdatert, selvom det er hjemmesiden til SquawkBox/Procontroller

 

mvh.

Arnt Kalseth

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Jeg har faktisk vurdert å prøve flygning online, da det er for 'lett' privat - mest grunnet helt manglende atc. Er rimelig færsk i gamet, men mente inntil nylig at dette kunne bli morro. Intil nylig fordi, som Trond Fossen sa, den rating diskusjonen har virkelig tatt motet fra meg. Ikke det at jeg ikke tør, men har på følelsen det kommer til å bli ett virvar av regler å forholde seg til. Greit med regler, men med måte.

Akkurat nå har jeg en annen begrensning, og det heter Riva TNT1. Med min framerate (og connection) ville det bli umulig å styre et fly - langt mindre lande det.

Men, uansett, hadde vært morro å prøve.

Så, hva er 'krava' til maskin, connection, og software?

Hvilke servere brukes. Kort sagt, hva gjør jeg?

Mvh

Karl R Pettersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jag tror de flesta "skräms" lite av att vara med och flyga online. Givetvis beror detta, som det oftast gör, på okunskap. Hur gör man? Vilka program behövs? Vilken flygsimulator ska jag ha? Vilka rutiner gäller för flygning online? Dessutom kostar det pengar eftersom telefonen måste användas. Visserligen en liten summa men dock en utgift.

Personligen så har jag ägnat oerhört lite tid åt online flygning. Provade på det under FS98 tiden.

För att få igång mig så krävs det nog en liten "guide" som beskriver online flygning och en organisation som aktivt driver online tillfällen genom annonsering på flightsim.no.

Mats Findell

Grängesberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Til alle nybegynner på spesielt ProController!

Når dere starter opp for første gang er det ekstremt dumt å velge f.eks. ENOS_CTR. Dette er en sektor som krever litt ferdigheter, spesielt på en travel kveld!

Ta heller å velg dere ENGM_TWR når det er litt trafikk!

Her lærer dere mye, uten å kunne bomme totalt!

På ENOS kan man ha mange fly om gangen som krever at man har et litt trent overblikk!

Velg dere noe letter og start opp rolig og fint og jobb dere oppover. Mye bedre spør du meg!!

MVH

Mathias Tangvall

Event Coordinator Norway

ACCNOR6/VBX107

Ganss@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nå registrert meg på SATCO og venter på brukernavn og passord.

Etter å ha lest i gjennom en hel masse sider om SB og ditten og datten, må jeg si jeg synes det virker litt komplisert, men jeg skal nok tørre å våge meg ut på det.

Har også masse sprørsmål jeg skulle hatt svar på som feks:

Kan man velge kallesignal og alt det der selv? Er det feks. altid folk ute og flyr på Gardermoen og er det noen kontrollører der? Hvis jeg feks. velger en flight OSL-KRS og det ikke er noen kontrollør i KRS?

Noen her som kunne tenke seg å gi en liten briefing for de helt nybegynnere fra man har fått installert alle programmene. Bare sånn helt kort om ting og tang, vet det er masse sider om, har sett det!

Takk! Håper mange andre også tør å begi seg ut på dette!

------------------

MVH

Lars Erik Nielsen

E-post: lars@spytt.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!!!

Jeg har for øvrig ikke kommet meg på nett, koster så mye for en fattig student [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/frown.gif[/image] Skal forsøke det når jeg skal ta med maskinen hjem, vi har Internett der. For øvrig kan jeg mye om å fly, men jeg kan sikkert lære mere, bare jeg vil...! Kan man bruke FSNavigator på Internett, altså at man legger opp ei rute og flyr den i FS?

Jeg har en AMDK6 200MHz med 64MB RAM og 4(!)MB Hercules Direct3D skjermkort... Snart får jeg meg Voodoo 2 3DFX 16MB skjermekort, pluss 64MB RAM til... Gleder jeg meg til, kanskje FS går litt mindre hakkete da... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] Kjører selvfølgelig FS98...!

Hilsen

Eirik Mikal Aronsen

LN-EMA

[Endret av Eirik Mikal Aronsen 18-01-2001.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...