Gå til innhold

Trond Fossen

Members
  • Innholdsteller

    215
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Trond Fossen

  • Bursdag 09. juli 1981

Trond Fossen's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kongeordning Gunnar! :grin: Jeg har til og med et forslag til forbedring, hva om alle på lista får bag'en sin automatisk spraymalt med signalgult eller noe, så blir den lett å se for stuerne. Må forresten få komme med en liten presisjon også.. Det sies lenger opp her at slot-tider rammer alle. At de "rammer" er vel i beste fall et noe upresist ord å bruke. Flyselskapene sparer astronomiske summer på dagens slotsystem, for hele poenget er jo at delay blir tatt på bakken før avgang i stedet for i lufta før landing (eller i verste fall en-route holding). Pengene tikker fort av gårde hvis du sammenligner parkert ved gate vs holding i FL200. Meeeen, ikke la dette avspore tråden nå da. Var kun ment som en presisering, ikke irriterende flisespikkeri. Kjør debatt!
  2. Det er ikke akkurat et sjeldent syn med A380 over Helgeland nei. Har vært litt lite siste ukene, men tidligere i våres hadde vi det daglig i flere uker. Varierer veldig med høydevindene som dere er inne på ja. Great circle mapper er forresten et artig verktøy for å se hva som er korteste vei på kloden vår. Hvem kunne for eksempel gjetta at korteste vei fra Bodø til Sydney har initial heading 058 grader?
  3. I alle hovedsak ikke. Det går på skvadron-callsigns (LION/TIGER) eller egne assigna til oppdraget. Dog er det normalt at når en flyr sin siste tur i F16, får en benytte sitt eget callsign, samt avslutte turen med fly-by og high performance climb-out over skvadronsbygget.
  4. Spør du meg så er største prestasjonen i det hele at de visstnok klarte å lande med både brannmannskaper, ambulanser, luftambulanse og redningshelikopter på selve rullebanen. "Men selve nødlandingen skjedde uten problemer" som de skriver. Prestasjon!
  5. Det oppsummerer det ganske bra ja. Pluss noen nye punkt her og der. LURAP er nye GIRUL (ikke LUREP). Og klart dere må ta i bruk nye navna på VATSIM med en gang, as real as it gets!!
  6. Som en kuriositet kan jeg nevne at mange av tilpasningene for Bodø AoR er gjort for å tilpasse oss radarsystemet NATCON som vi skal ta i bruk natt til 22. november. Dessuten har GIRAN og GIRUL endra navn etter request fra ENBD ACC fordi det "stadig" ble misforståelser mellom GIRUL/GILEN/GIRAN.
  7. Det går i koordinater ja, samt noen vanlige intersections ved landfall på vestsiden av havet. Skrives inn i FMC som andre fix de ja.
  8. Ja, den kom fra Sverige, så ENOR, ENOB og BIRD. Oceanic control er ganske anderledes rent jobbmessig for oss ja. I vanlige sektorer søker vi etter konflikter selv, mens i OFIR-luft legger vi inn estimates i en PC, som så kalkulerer om (og i så fall hvor) konflikter oppstår. Dette mye fordi vi er ansvarlige for adskillelse mellom våre egne flygninger helt til "landfall" på andre siden av Atlanter'n.
  9. Inn til BIRD (Reykjavik) blir det på 0-graden, altså 64N000E, ingen ATS route der. Men inn til ENOR var det vel via UP608 og SUVAR (men han får direkte 64N000E ved første anledning da, trolig til og med før SUVAR).
  10. Hyggelig det faller i smak. Er jaggu ikke sikker på om jeg har lov å fortelle hvor de er alle sammen jeg, men ingen på Jan Mayen i hvert fall (det er uansett i BIRD sitt område).
  11. Hei folkens Var på formiddagsvakt ved Bodø Oceanic Control i dag og fikk da prate med A380 for første gang. Tenkte jeg skulle dele den opplevelsen med dere. Lydfil del 1: A380 del 1 Lydfil del 2: A380 del 2 FPS-bilde Enjoy og god helg!
  12. Fin kveld å fly på for de vær-interesserte det her. SIGMET, ICE og alt som er moro! Happy flying! Hilsen nattevakta på Bodø kontroll (den ekte utgaven)!
  13. Nesten samme som at flertallet av Widerøe-pilotene sier "Widerøes", når det korrekte er "Widerøe".
  14. Selv om det står Pollot i DOC 8585, så bruker vi bare LOT (veit faktisk ikke hvorfor, "det bare er sånn"). Samme med CSA, sier kun CSA (selv sier jeg gjerne CSI) Og favoritter ja... 1. Shamrock er en suveren vinner 2. ICAO identifier KKK, utrolig at Atlas-jet får lov å fly rundt med den 3. Snoopy, brukt av Air Traffic GmbH er en artig sak
  15. Jeg prata med'n fra LATEN til QAY BDO i dag. En trivelig danske. =)
×
×
  • Opprett ny...