Gå til innhold

Sas Jumbojet


Gjest

Anbefalte innlegg

Iflg. SAS' hjemmeside bruger de ikke mere B747.

Se evt. http://www.scandinavian.net/company/newsfacts/fleet/aircraft.asp"'>http://www.scandinavian.net/company/newsfacts/fleet/aircraft.asp" TARGET=_blank>http://www.scandinavian.net/company/newsfacts/fleet/aircraft.asp

Indtil for nylig optrådte den ellers her - så vidt jeg husker en B747-200F - Freighter, som udelukkende blev brugt til fragt.

Mvh

Thomas Nielsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SAS opererte for noen år siden en 747-200 frakter på ruter til JFK og Osaka (via-via..). Dette foregikk med en maskin leaset fra Atlas Air med SAS crew. (I Atlas uniformer!) Det ble byttet maskin noen ganger, men minst to av dem opererte i fulle SAS farger.

747-operasjonen ble lagt ned for ett år eller to siden til fordel for Lufthansa MD11'er. (STAR Alliance cargo)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Nettutgaven av Dagbladet, hvor de tar for seg mulighetene for å "komme seg hjem til jul" har de benyttet seg av et illustrasjonsfoto. Om dette er et ønske fra Dagbladets side om at SAS skulle begynne med 747 innenriks, vet jeg ikke (kanskje de bare synes det var et fint bilde, og tenkte at alle fly er jo like :-) )

Se her: http://www.dagbladet.no/dinside/2000/11/22/229142.html"'>http://www.dagbladet.no/dinside/2000/11/22/229142.html" TARGET=_blank>http://www.dagbladet.no/dinside/2000/11/22/229142.html

------------------

--

Simen T. Taraldsen

simen@taraldsen.net

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

SAS bruker verken 747 eller DC-8 som fraktefly lengre.

Det er ikke så lenge siden deres 747 kun sees på GOT, men DC-8 må da være ages siden...

Uansett, siden de er i allianse med Lufthansa har de like så greit tatt over de gamlefrakterutene til SAS med deres egen MD-11 og iblant Jumboen.

------------------

Mvh Christian

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

I "diskusjonen" det linkes til under, finnes det en liste over SAS-fly fra tidenes morgen. Dataene er hentet fra "SAS-Fly gjennom tidene", utgitt av DNL/SAS Historielag 1997... ...og som bla avkrefter at SAS har 747 eller DC-8 i tjeneste.

http://www.flightsim.no/ubb/Forum5/HTML/002028.html"'>http://www.flightsim.no/ubb/Forum5/HTML/002028.html" TARGET=_blank>http://www.flightsim.no/ubb/Forum5/HTML/002028.html

evt.

http://www.scandinavian.net/company/newsfacts/facts/historyfleet.asp"'>http://www.scandinavian.net/company/newsfacts/facts/historyfleet.asp" TARGET=_blank>http://www.scandinavian.net/company/newsfacts/facts/historyfleet.asp

Anders

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

I følge mine bøker fløy SAS sin siste tur med DC-8-62 Super Fan i 1988 (blant annet Fornebu-Flesland!).SAS brukte 4 versjoner av DC-8,og så vidt jeg husker ble de resterende flyene overført Scanair i 1988.Jeg har aldri sett ellers lest at SAS bruker DC-8 i noen utgaver i dag.

Hva angår 747 og cargo flyging,så ble dette overført til Lufthansa Cargo,og SAS (Atlas i SAS "uniform")opphørte.

MVH

Hans Petter

------------------

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For noen år siden - jeg tror det var rett før SAS leide inn 747F'en fra Atlas - hadde SAS Cargo en avtale med Emery (eller var det Airborne?) om å fly en ukentlig DC8 GOT-JFK. Dette varte kun noen måneder hvis jeg husker rett, og kjerra gikk ikke engang på SK-rutenummer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...