Gå til innhold

politiscanner i fly


Andreas Eriksen

Anbefalte innlegg

Jo da, går helt fint det. Hvis du flyr småfly eller hører med kapteienen på forhånd så skulle ikke det være noe problem.

 

På vanlige rutefly så kreves det at alt elektronisk utstyr med radiosender/mottager skal være avskrudd da dette kan forårsake støy på avionicen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er utrolig mye følsom elektronikk lagt inn i flyveggen, nesten hele er faktisk dekket. Da dette kan bli påvirket skal vanligvis ALT elektronisk utstyr være avslått under avgang og ankomst, under resten av turen skal alle apparater som inneholder sender eller mottaker være avslått, da dette pårvirker lettere elektronikken i veggene og ellers i flyet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går mängder med kablar till div. antenner som sitter på olika platser på flygkroppen. Dessa kablar dras ofta genom kabinen mellan inner och yttervägg.

 

En liten störning på signalen från Glideslope antennen..?

 

De flesta flygmaskiner som flyger idag konstruerades innan små radiosändare/mottagare (mobiltelefoner) blev var mans egendom. Så avstörning mot den typen interferens var inte ett krav.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal ikke lage noen stor historie om dette. Men mitt poeng da jeg lurte på Arilds utsagn, var om han faktisk mente at det lå utrolig mye følsom elektronikk i flyets VEGG. Elektronikken er i første rekke samlet nært cockpit - vanligvis under. Jeg har lånt et bilde fra Airlines net som viser hvordan det ser ut i fremre lasterom - altså under gulvet - når dekslene som skjuler den sentrale elektronikken er fjernet. Dette er en NG.

 

Kablene går i bruer/kanaler under og over passasjerkabinen, spesielt i dørken, der de er best beskyttet. Antenner og sensorer er plassert over og under kabinen. F eks er VOR/localizerantenner vanligvis plassert i høyt i forkanten av halefinnen.

 

Et siste bilde - en 767 på D-check, med ledninger og rør synlige etter at dørken er fjernet.

 

Hilsen Roald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah!

En definitionsfråga altså!

 

Var är väggen i ett runt rör? ""

 

Ja, vad som borde vara fastslått vi det här laget är altså att ledningarna går i närheten av passagerar kabinen, från antenner på div. platser på flygmaskinen, till avionik boxar i och i närheten av cockpit.

 

Hursomhelst så är signalerna i dessa kablar mer eller midre känsliga för störning.

Jag tror inte det är så farligt om en passagerare har mobilen på, men tänk om alla hade det..! Eller radiosändare/mottagare.

Problemet är att ingen vet var gränsen går, så man tar säkerhet före osäkerhet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda. En oscillator er en "svingekrets" og disse sender ut et signal i større eller mindre grad. Det er f.eks. disse oscillatorene som blir målt på når vi hjelper lisenskontoret med å finne ut om det står et fjernsynsapparat på i en leilighet eller hus. ""

Nå er det heldigvis stort sett slutt med denne tekniske bistanden, dvs. lisenskontoret gjør bare "manuelle" kontroller.

 

Ole-Jørgen Søberg

Radiostøykontrollen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

m.a.o. dekningsmålinger for å frigjøre eller endre frekvenser, kanskje i forbindelse med Kanal4 som snart skal på "lufta" "" Med stor sannsynlighet ikke lisenspeilinger (så bare ta det helt med ro..... inntil det ringer en på døra og spør om du har TV-apparat "")

 

Sjekk denne linken for å finne ut hvordan lisenskontoret arbeider. Lydkuttet som ligger på siden gir mer informasjon.

 

...eeehh... er vi ikke litt off topic nå? "" Dette hører vel mer hjemme i snackbaren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...