Gå til innhold

Norges mest lønnsomme rute


Aleksander Berge

Anbefalte innlegg

Er det ingen som har eksakt oversikt?

 

Noen har det, og de jobber i flyselskap. Slik info er hemmelig, hvem vil vel ut med hvor marginene er størst og hvor konkurrenter bør starte ruter? Norges mest traffikerte rute er OSL-BGO, og OSL-SVG og OSL-TRD noe etter. TRD og SVG er relativt like, og skal ikke si helt sikkert at SVG er foran pr i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke hvor mange som reiser lokalt på vestlandet, men tviler på at noen ruter der klarer å hamle opp med ENGM-ENVA og ENGM-ENBR. Trondheim leder knapt foran Bergen med sine 662.649 reisende i første halvdel av 2003. Stavanger henger etter.

 

Statistikk finnes selvsagt på www.osl.no og www.avinor.no

 

Hva som er mest lønnsomt er en annen ting, hva startet f.eks. Norwegian opp med ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den korte ruta mellom SVG og BGO har jo blitt betegnet som selve gullruta, henger nok sammen med veldig mye transport av oljearbeidere.

 

Flest fullprisbetalende er det vel på SVG-OSL, også dette pga oljebransjen med Statoil i spissen...en stor kunde som Norwegian håper å kapre fra SAS ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk. Men jeg tror Konkuransetilsynet gav SAS ordre om å gi ut slik informasjon, om hvilke ruter som er mest lønnsomme, og hvilke tider, til Norwegian, da de skulle starte opp ruter.

 

Hvis jeg ikke husker HELT feil da....

 

Tur nok at du husker rimelig feil.. Hvilke ruter hver enkelt selskap tjener mest på er jo det man kan kalle en forretningsmessig hemmelighet (akkurat som hva Cola egentlig inneholder) så man ikke gir fra seg bare fordi konkurransetullsynet sier det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Norwegian har jo god cabinfaktor, så hvorfor skulle de ikke gå med overskudd.

 

Neppe. DY's kabinfaktor er veldig lav til å være lavprisselskap. Desssuten er det ikke nødvendigvis noen direkte sammenheng mellom god kabinfaktor og å gå i overskudd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...