Gå til innhold

Arne Brathole

Members
  • Innholdsteller

    115
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Arne Brathole

  1. Har vel vært delte meninger om denne mannen.. VG Boarding
  2. Ifølge VG er det http://www.finn.no/reise som kommer best ut..
  3. For all del, skriv "Charts" i remarks. Det blir jo mye mer "realistisk" enn at ATC må spørre om piloten har charts før klarering.. Blir lettere å planlegge klareringen også når en vet om det er sid eller vectors Savner å være ATC, må da komme en client for mac snart!
  4. Sas Braathens har vel ikke hatt så mye tid til streik i sin korte tid som selskap. I mine øyne har de hatt nok av arbeidsnedleggelser den siste tiden. SAS har også hatt flere streiker opp gjennom de siste årene. Jeg har egentlig et ganske nøytralt forhold til SAS. Jeg har opplevd både god og dårlig service på mine reiser. Noe man må forvente fra ett hvert selskap. Det har desverre blitt dårligere etter fusjonen, men om det er SAS/Braathens som skal ta skylden eller inntoget av lavprisselskap skal ikke jeg uttale meg om. Det jeg reagerer på i denne debatten er hvordan enkelte tar det på seg å fortelle den yngre generasjonen at vår mening ikke betyr noe, fordi vi ikke er gamle nok. En debatt blir nesten alltid lagt død med en gang alder blir blir brukt som argument fordi det er umulig å argumentere mot. Jeg er ikke enig i alt som har blitt fremstilt av "sas motstanderne" her, og det kunne nok ha blitt fremstilt på en bedre måte, men å argumentere i mot med "hvor gammel er du da" og "bli voksen" er ikke bare dårlig debattering, men også umodent. Bare mine two cents..
  5. Jeg og en annen kjørte rundt som follow me på ENGM under 24 timer flyinnet for ca. 3-4 år siden.. Det var en stor suksess og mange av de utenlandske pilotene ville ikke taxe før de fikk en av oss foran seg.. Det var en eller to som ikke så oss som biler men som en grønn trekant.. Det er i grunnen et problem som ikke er vanskelig å få ordnet. Men men, VATSIM styret har talt og da er det vanskelig å få de til å ombestemme seg. Det er veldig lite som minner om et demokrati i VATSIM, kan ikke huske at jeg har stemt på noen som helst med tanke på styremedlemmer..
  6. Vel.. jeg har ikke så mange lovord å si om 757en.. har flydd den frem og tilbake over dammen 4 ganger de siste månedene og skal over igjen nå på mandag.. Det blir forhåpentligvis siste gangen i en 757.. Islandair sin setup er faktisk ganske mye trangere enn SAS sin på 737.
  7. hehe, husket ikke navnet ditt før du nevnte roma turen.. kult at andre fra Haugesund kommer på Vatsim. Det er ikke så mange av oss.. vel som du ser så skriver jeg ikke så veldig ofte, men jeg leser det meste som blir skrevet.. Helge oser av gårde på instrument og er snart halveis.. Jeg stakkar, bør bli ferdig med privat i morgen.. Noe jeg burde vært for mange uker siden.. Ellers koser vi oss i som regel fint vær, men byen er ikke mye å skryte av.. Hehe.. Skal ned til Helge nå så skal hilse til han!
  8. var faktisk veldig mye mer nervøs første gangen jeg skulle snakke på vatsim, enn da jeg for første gang, real life, snakte på en av USAs mest aktive flyplasser.. kan ha noe med at jeg hadde en instruktør på siden av meg da, men første tur med voice på vatsim er seriøse greier.. hehe..
  9. Det het vel 3ENG5 da jeg hadde det.. Men du fatter vel poenget.. Vurderer sterkt å ta denne utdannelsen når jeg er ferdig med pilotutdannelsen her borte.. Men det kan bli litt vanskelig nå som det ikke er betalt lenger. Men det er vel smart hvis de skal spare penger..
  10. Herregud, hvis dette er et spørsmål på en ATC prøve tror jeg noen har misforstått grundig...
  11. Men ellers er VATSIM et samfunn med masse hyggelige mennesker som har det gøy sammen!! Herregud, er det virkelig mulig å krangle om absolutt alt..
  12. har akkurat sett filmen.. Kanskje den største skuffelsen jeg har vært ute for.. Filmen er grei, en time for lang, men grei.. Verdt 11 oscar nom?!? Ikke før Bjørn Sundquist spiller hovedrollen i alle amerikanske filmer... En halv time med en naken DeCaprio som sier de samme tingene om og om igjen er ikke det mest spennende jeg har vært med på..
  13. Hmmmm.. Har hørt om Juleball og sommerball... "Slutten av januar ball" er nytt for meg Flott tiltak forresten! Kan være jeg dukker opp på ENOS å guider dere gjennom.. Lenge siden jeg har vært online nå..
  14. Synes det virket litt uproft.. Men men, kan være siden er laget i hastverk.. "Det skal legges spesiell vekt på at miljøet skal være 100% rusfritt." Hva folk gjør på fritiden har vel en Høgskole lite med? "Modellflygere har en spesiell interesse for teknikk, fly og flyging." Hva med simmere, seilflygere osv.? har vel en spesiell interesse for fly og flygning?
  15. Iherdig arbeid du har lagt ned her Ivar.. Må si du imponerer, og virkelig stimulerer til flight.. Det ser ubenektelig fristende ut! Men, som jeg har sagt så mange ganger før.... KL. 08.00 er TIDLIG! Men dette frister virkelig!!
  16. Tror ganske få piloter har nerver til å skifte til 7500... Det er jo relativt godt kjent etter hvert..
  17. http://www.gates.to/LoadPage.php?page=Fs...ef550ebcb3a4350 Ikke lenge igjen til public
  18. Du finner bilder av den her tror jeg.. VÆRNES
  19. Da har jeg ikke peiling.. Du får prøve å unngå hovedsiden, det er der det er java.. Bruk de linkene jeg skrev til de to turene..
  20. Hvilken browser bruker du? Opera har ofte Java problemer.. Vanlig Explorer går glatt..
  21. Hvis det er noen her som er litt redde/usikre på hva de skal si til ATC og som også lurer litt på SAS-rutiner, er Steffan Hilmerby sin side det perfekte utgangspunkt. Herr Hilmerby startet sin karriere i det svenske flyvåpenet før han gikk til SAS. Her har han jobbet på det meste. Fra DC8 og F28 til A340 som han er kaptein på i dag. Her er linken til hovedsiden Men det som jeg mener er til nytte er den utrolig detaljerte beskrivelsen av: "2003 SK 443 MD-87 from Gothenborg ESGG to Copenhagen EKCH. So far from planning until gear up during initial climbout. " HER Her har han også lagt med forklaringer til alt han gjør i tillegg til lydfiler! Fra ground og ATC com.. Vil og anbefale "1998 SK 149 DC9-41 from Stockholm Arlanda ESSA to Gothenborg ESGG. From planning until landing." HER Her finnes det ikke lydfiler, til gjengjeld er alle komuniaksjoner skrevet ned! Grunnen til at jeg satt å leste på disse turene var at jeg ville lære litt om hvordan cpt og fo kommuniserer i cockpit. Dette er og fint beskrevet av Hilmerby. Jeg er betatester for gates.to og skal teste FSNet . Men dessverre vet jeg ikke om noen VATSIM brukere. Men hvis det er noen som er betatester så må de bare ta kontakt!! Selvfølgelig liker ikke VATSIM at noen bruker denne programvaren, så en eventuell online flight ville måtte foregått på IVAO når det har blitt godkjent..
  22. Tror nok og at mange venter på ny software, inkludert meg. Synes VATSIM rett og slett er trege. SB2.3 er ubrukelig i lengden. VATSIM har nå hatt over et år på å tilpasse et program til FS2004, de har ikke fått fingen ut i det hele tatt! Istedet lever vi med en nødløsning som trolig var ment som en overgangsfase. Tullete av styret og ikke pushe på software delen! De andre communitiene har fått seg nye programmer som øker rekruteringen! Og for de fleste organsisasjoner er økning i medlemstall viktig! Det burde det og vært i VATSIM, men det virker som de faktisk vil ha mindre medlemmer. Det fører igjen til at vi som bor utenfor de store verdenshubene London, Frankfurt, New York, må se langt etter lokal trafikk! Skandaløst! Jeg mener Norge kunne hatt et fantastisk simmermiljø online! VATSIM er fremdeles organisasjonen å gjøre dette gjennom, men dagens programvare gjør dette til en umulighet! Hadde jeg prøvd meg for første gang i dag på VATSIM hadde jeg sagt: "Alt for vanskelig!" Vi er flest gutter som driver med dette, og hva mener vi gutter om manualer?! Vi spytter på dem og sier det er for kvinnfolk! Det hele ender med at utrolig mange potensielle online-flygere gir opp, driter i det og koser seg med AI-trafikk!! For VATSIM burde software være det viktigste av alt! Ja, jeg vet dette er gratis, ingen månedsavgift, bla, bla, BLA, BLA! MEN: Når mye mindre organisasjoner som f.eks. IVAO klarer å få istand noe skikkelig, så er det skandaløst at storebror sitter på gjerdet og klager på dette gjøres utenom jobb og egentlig er ren vedledighet! FSinn er en gavepakke VATSIM ikke hadde regnet med! Men de klarer ikke få ut fingeren der heller! Kanskje de har dårlig samvittighet ovenfor den stakkars ene SB3 programmeren som sitter og pusler med noe etter arbeidstid! DET BURDE VÆRT HELE TEAM SOM DREV MED SB3! Nei, VATSIM har sunket kraftig i mine øyne det siste året. Fremdeles vil jeg nok logge meg på, både som ATC og pilot. For det er så forbanna gøy! MEN, og jeg sier MEN med store bokstaver: Tenk så sinnsvakt mye kjekkere det hadde vært med skikkelig programvare og masse trafikk i hele norden! Tenk på alle de som legger inn bilder på screenshotsforumet! Mange av de har aldri vært i nærheten av VATSIM. Det er jo helt klart at de klarer å manøvrere et fly! FY VATSIM! Så håper jeg de klarer å bevise at de har noe på lur!! Uansett er det alt for sent i mine øyne! Det er ikke lenge før neste FS kommer, og da vil vi være igang igjen! EDIT: Selvfølgelig sier Andreas mange av mine poeng mens jeg skriver dem
  23. personlig synes jeg det er på tide at Norwegian beveger seg ut på VATSIM og ikke sitter og koser seg alene i gutteklubben grei.. Synes det blir litt for mye "scandinavian", selv om jeg er en av dem
×
×
  • Opprett ny...