Gå til innhold

Julestemning


Anbefalte innlegg

  • Premium Medlem

Mens vi er i det nostalgiske hjørnet,  kommer vi ikke utenom Gloster Meteor.  Denne engelske klassikeren som ble utviklet mens WW2 var i sluttfasen,  og som var mye brukt til langt inn i 50-tallet ( og vel så det ).  Den hadde verdensrekorden i hastighet ei stund,  og hadde krigen vart lenger,  ville den ganske sikkert ha møtt Me-262 i luftkamp.  JustFlight har laget en meget bra og morsom modell,  så det er litt pussig at den ikke dukker opp oftere i fora rundt omkring........  Men samma det,  æ flyr den stadig,  og når det også ble tilgjengelig en skikkelig engelsk flybase ( MAIW  Lakenheath ),  så var julestemningen komplett her i huset  ;D

 

1WPWEmu.jpg

 

1mSoYOc.jpg

 

aavx9Kc.jpg

 

dCBnR4h.jpg

 

zAxuJLx.jpg

 

A8Az0yF.jpg

 

WqJzIBB.jpg

 

2QMVjvr.jpg

 

AbPpagc.jpg

 

oNlN1Fb.jpg

Goood  Juuuul  :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsom maskin den Glostern, når du først sammenligner med 262en så var det i følge Eric "Winkle" Brown kun motorytelsen som var Meteorens virkelige fortrinn, hadde jo egentlig vært spennende om de to flyene hadde møttes.

 

Det høres ut som en intercpetor-maskin  i god gammel britisk ånd. MYE motor. Det sies jo at ytelse er overlegent manøvringensegenskaper , noe som blant annet de norske 104-pilotene lærte seg å bruke i trening mot F-86 som var en klassisk turn-fighter. De sveipet over og dro på etterbrenner og gikk rett opp,  dermed kunne ikke F-86'en rette siktet mot 104'en som da gikk i stall. Veldig effektivt. Meteoren kunne sikkert brukt den samme taktikken mot 262

 

Fine bilder av et fint fly

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem
når du først sammenligner med 262en så var det i følge Eric "Winkle" Brown kun motorytelsen som var Meteorens virkelige fortrinn

 

Ja Erik Brown testet jo begge,  så han hadde god sammenlignings-grunnlag .  Ellers var sammenligningen mest basert på hva de allierte hadde i ermet hvis krigen hadde vart lenger.  Mange har jo ment at siden tyskerne hadde Me-262 og noen rakett-fly,  så hadde de fått overtaket,  men da glemmer man at England var begynt å teste Meteor,  og at USA hadde F-80 på beddingen  ;) 

 

qvYz1n7.jpg

Men siden Me-262 er bragt på banen,  kan jeg tilføye at Flight Replica har en meget god modell av denne.  Har hatt den med meg fra FSX og gjennom alle varianter av P3D,  og den er like utfordrende å fly fremdeles.  Motorene er veldig sårbare,  så man bør holde pusten under oppstart.  Når men er i lufta,  og har fått opp farten derimot,  er Me-262 både grasiøs og farlig.  Tror nok den ville gitt Meteor en verdig motstand  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yupp, "Winkle" Brown skal mann høre på, han døde desverre tidligere i år, det hadde vært spennede hvor langt tyskerne kunne kommet med sin motorteknologi om krigen hadde vart lengre, ettersom videreutviklingen er standard på de store jetflyene i etterkrigstiden fram til i dag, mens det britiske designet er mer vanlig i helikoptere og turboproper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

 

God Jul  ;D

 

Men dette er ikke P3D?

 

Joda,  P3D3,  og både fly og scenery er kompatible med Prepar  :)  Forøvrig et fantastisk scenery,  og det finnes spenstige AI-fly som passer til dette,  for de som får det til......... ::)

 

Det så bare så lite p3d ut.  :o

Ligna mer på IL Sturmovik for eksempel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

P3D har atmosfære, lysspill, skygger som følger sola. FSX blir tørr og trist når man sammenligner. Rett fra hodet tror jeg og Me-262 med sin skrogform og bakoversveipede vinger ble blåkopi for alt som kom etter. Det klarte ikke Meteor. Me-262 fant den "perfekte" formen for jagerfly, aerodynamisk sett. Man laget deretter ennå fly med rette vinger, men man innså etterhvert at spiss nese og sveipede vinger var veien å gå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...