Gå til innhold

Ny foruminndeling på fs.no


Agnor Bertheussen

Anbefalte innlegg

Nå syns jeg ærlig talt det begynner å bli litt i fineste laget for min del. Hvorfor ha 3 forskjellige nivåer? Gjør det noe om alle spørsmål rundt fs9 f.eks. ligger under "FS 2004"? Er det virkelig så ille at en fersking stiller et pilotrelatert nybegynnerspørsmål i "Pilotene svarer" som ligger midt i mellom et cg-utregning og CAT 3C spørsmål? Jeg ser ikke helt hvordan dette skulle forbedre forumet fremfor å skape forvirring. Da vil jeg heller se at det kommer en bedre søkefunksjon som ikke kommer opp med 17 sider med urelevante innlegg i forhold til søkeord.

Og så synes jeg vi burde forsøke få bukt med denne oppfarende, hormonelle og flaue oppførselen enkelte har overfor andre forumbrukere når de ser en feilpost og dermed sin gyldne anledning til å klikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøver ikke å være "smart", men å påpeke at det faktisk er problemer i farvannet.... For eksempel;

Er et spørsmål om hvordan ILS fungerer et nybegynnerspørsmål? Eller er det for viderekommende? Hva med SID/STAR spørsmål? VOR navigasjon? NDB/ADF? DME? Frasologi?

 

Hvem bestemmer hva som sorterer hvor? Og dersom jeg da plutselig kommer med et spørsmål i den avanserte enden av forumet som en annen mener er helt grunnleggende nybegynner-spørsmål, hvem skal avgjøre hvor spørsmålet egentlig hører hjemme? Jeg? Han som mener det er et nybegynner-spørsmål?

 

Et annet problem er også at et "grunnleggende" spørsmål kan legge grunnlaget for flere mer avanserte spørsmål med utgangspunkt i det første spørsmålet, noe som jeg ser skjer i flere tråder... Dermed blir plutselig spørsmål som muligens hører hjemme i "avansert"-delen besvart i "nybegynner"-delen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som Petter sier, så er det like greit som vi har det nå; hvor alt om er relatert til fks. FS9 er i et eget subforum. Tror det å legge inn 3 kategorier UNDER der igjen vil bli veldig rot, og som jeg har sagt før, og som Gunnar også er veldig opphengt i, så vil dette bli vanskelig å forholde seg til. Når man lurer på noe, trenger man ikke være sikker på hvor "avansert" dette er, altså hvilken kategori dette skal postes i.

 

Nei, synes inndelingen vi har nå er veldig bra jeg, selv om forslaget sikkert hadde vært bra på et mindre etablert forum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klasseinndeling er nok ikke svaret, men bedre struktur tror jeg.

FAQ muligheten her på flightsim.no er for dårlig og med for lite innhold, her gjentar man seg ca 50-200 ganger i året om emner man helt klart kunne funnet i en faq.

 

En annen ting er at pilotene svarer så spres det av informasjon fra folk som ikke er piloter i ordets rette forstand, altså er hele kategorien og tråd navn "Pilotene svarer" missbrukt og lite troverdig, men glemmer heller ikke at man faktisk får mange gode svar der og sjeldent til ingen negativ holdning noe som er svært godt og viktig.

 

Jeg tror vi er tjent med å ha den strukturen vi har i dag men kanskje forbedre hjelpen til våre nykommere.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Addons delen burde deles opp i FS9 og FSX på et eller annet vis. Man blir jo raskt lei av å klikke på linker som ikke handler om den simmen man bruker. Til slutt gidder man ikke lenger klikke på en link/overskrift som ikke forteller hvilken simulator det handler om.

 

Det kunne også løses som de gjør det på FSdeveloper...der kan man velge om det skal stå "FSX" eller "FS9" i header (først i overskriften til emnet). En slik mulighet burde være til stede i Addon Scenery, AI Fly, Norske Flyplasser og Utvikling.

 

"Norway 98/Norske Flyplasser" er håpløst foreldet. Det burde hete bare "Norske Flyplasser" og gjelde for begge simmer, eller for alle. Med mulighet til å velge FSX, FS9 eller X-Plane i header.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal man omstrukturere så bør følgende endres kanskje..

 

 

Kaffekroken ( Liker dette navnet )

 

- Denne bør også inneholde snackbaren, dvs slåes sammen og gjøres til "ikke offentlig" på lik linje som snackbaren er i dag. Det viktige her synes jeg er at man kan snakke om alt..

 

 

Galleriet

 

- Underkatalogene Screenshots, Fotografier, Spotterhjørnet

 

 

FSX

 

- Underkatalogen FAQ (låst opplysningstråd )

- Underkatalogen Service og Support (alt refererende)

 

FS2004

 

- Underkatalogen FAQ (låst opplysningstråd)

- Underkatalogen Service og Support

 

X-plane

 

- FAQ (låst opplysningstråd)

- Underkatalogen Service og Support

 

 

Nyheter

 

- FS2004

- FSX

 

Utvikling og Design

 

- Flyplasser

- Scenery

- Support

 

Cockpit Bygging

- FAQ

- Nyttige linker

- Service og support

 

Skole og Utdanning

 

- FAQ (låst opplysningstråd)

- Diskusjonstråd

 

Markedsplassen

 

- Kjøp og Salg

- Byttehjørnet

 

Datamaskinger og Utstyr

 

- Operativsystem

- Overklokking

- Hardware og Software

- Utstyr og generelt

 

Fagrelatert kosekrok

 

- Flygelederne svarer

- Pilotene svarer

- Generelle spørsmål ( Her kan alle svare)

 

 

 

 

Vel dette er bare mitt lille forslag, men kanskje noe her som kan nyttes ved en eventuell fremtidig omstrukturering, personlig vil jeg si at jeg synes det fungerer greit i dag minus et par bagatellere..

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine forslag er bare bittesmå endringer, og det er en grunn til det:

 

I perspektiv: Norge er en uhyggelig liten klatt i den store verden, og vi er bare 4,7? millioner eller noe i den duren. Begynner vi så å tenke på antall simmere i landet blir sikkert tallet nesten skremmende lite. Det nøyaktige tallet er uviktig. Poenget er at begynner vi å dele forumet opp i en masse nye underforum - kommer det til å ende opp med at det blir (for å sette det på spissen) bare en post i ett underforum pr. år. Rett og slett fordi vi er så få som vi er :wink:

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eivind Oterhals

Synes det er greit nok som det er jeg, eneste minuset er at jeg nesten aldrig finner det jeg leter etter i filbiblioteket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

[color:#009900]Synes det er greit nok som det er jeg, eneste minuset er at jeg nesten aldrig finner det jeg leter etter i filbiblioteket.[/color]

 

Helt enig med Eivind der!

Forumet er supert, men kunne tenkt meg ett nytt type filbibliotek! Der hvor det kan bli lettere å legge inn repaints osv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tom, ideen om bedre FAQ er jeg enig i, men ikke oppdelingen av forumene i service og support, det er jo to sider av samme sak. Slå sammen snackbar og kaffekrok blir helt vilt, det er jo de to ytterpunktene vi har, selv om mange roter med det. Navnene er for like, snackbaren burde kanskje ha et mere useriøst navn slik at det tydeligere kommer frem at dette er stedet for alt annet også tull og tøys.

 

Jeg syntes oppdelingen er veldig bra som den er, og lett å finne frem,. Hvis noen syntes det er vanskelig å vite om det er add-ons for FSX eller FS9 eller en annen sim så er det jo bare for folk å skrive litt bedre i emne linje, feks ha med FSX eller FS9 forran.

 

Syntes at noen gjør en elendig jobb med det, feks emner som "dette har jeg aldri sett" eller "hjelp???" slike syntes jeg bør slettes.

 

Andre forum har rettningslinjer for hvordan man skal poste, og det har vi vel egentlig her også? skikk og bruk for forum skriving?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eivind Oterhals

Helt enig med Eivind der!

Forumet er supert, men kunne tenkt meg ett nytt type filbibliotek! Der hvor det kan bli lettere å legge inn repaints osv...

 

Jeg synes personlig at det nye filbiblioteket suger, mange ting er vist slettet osv. Det gamle filbiblioteket var mye bedre. Forumet har blitt noe helt annet enn siden jeg joinet her for 2 år siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi må jo også kanskje legge til en sånn Trip-report som underkatogori i bilder? Har jo sett et par sånne på scanair.no

Ellers så liker jeg forum inndelingen sånn som den er. Men, en kategori for nybegynnere og simmere som ønsker og komme seg ut på VATSIM er kanskje ikke en dårlig ide!

 

Fortsatt god helg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva, hvorfor feil og mangler på det perfekte. Den, de som mener at de er av det supere slaget har et problem! komunikasjon med vanelige folk. så Forumes fungsjon i dag er etter min menig veldig bra. Feil gjør vi så derfor er det hel ok at det er som det er i dag. Enkelt å finne fran er det og. Hei hei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel for de som har vært her i alle fall over 5 år vet at enkelte ting kanskje kunne vært endret eller forbedret litt, som f.eks når den samme tingen blir spurt for 500ende gang he he, men du har helt rett når du sier at man helt ikke skal endre ting som fungerer selv om man kan alltid forbedre en gammel og trofast venn.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes tanken til Tom virket god når det gjelder inndeling i underkategorier på informasjonsdelen om luftfart. Når jeg tenker meg om så kan det kanskje virke ubehagelig eller unyttig for noen å måtte dele det inn i "kunnskapsnivåer" for det var heller ikke det som var meningen i negativ forstand. Det var bare å få litt separering av trådene samt å gi alle som ønsker å svare tilgang. På en annen side kan man beholde Pilotene svarer forumet.

 

Kanskje løsningen er å beholde Pilotene svarer samtidig som man legger til "Diverse flyrelaterte spørsmål"?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...