Gå til innhold

Rapport fra grilling på Notodden Flyplass


Ivar Skaugstad

Anbefalte innlegg

Lørdag 6. Juni inviterte Notodden og Kongsberg Flyklubb til flygning, sosialt samvær og grilling på Notodden flyplass. Ett lumsk rykte tilsa at værutsiktene var dårlige allerede flere dager i forveien. De mest ivrige av oss hadde uansett planer om å møte, og lot derfor være å kaste bekymringsfulle blikk på værmeldingen.

 

10klubbdag09.jpg

 

Da vi møtte på Notodden flyplass på lørdag, ble vi møtt av solskinn, noen få skyer her og der, samt motordur fra slepeflyet som allerede var godt i gang.

 

Allerede i 12 tiden dukket de ivrigste opp. Vi fylte opp dronningen (LN-NKF) med to piloter og en flyelev som skulle få bry seg på 700m gress på Lunde. Det viste seg at svært få av de deltakerne hadde besøkt denne flyplassen tidligere. Kart ble funnet fram, og vekt beregnet. Det var meldt om mye seilflyaktivitet på Lunde, men da våre representanter ankom gress stripen var det kun gressklipperen nede på landjorden som utgjorde trafikken på plassen. Det så ut til å være snag på Maulen (LN-AEW) på Lunde, og dermed dårlig med seilflyaktivitet.

 

02klubbdag09.jpg

 

Mens LN-NKF var på oppdagelsesferd, satt resten av selskapet i solveggen på Notodden, flypraten gikk løst og fast. Da flymaskin og mannskap omsider returnerte til Notodden, gjorde ett nytt mannskap seg klare for tur. Noen svært så mørke skyer meldte sin ankomst fra nord-vest. Det ble gjort ett forsøk på å fly i retning Lunde, men da regnbygene lå over Nome ble snuten vendt mot Notodden igjen. Her ble det holding i påvente av at seilflyene skulle komme seg ned fra den nokså turbulente luften som lurte under bygeskyene.

 

05klubbdag09.jpg

 

Etter en krevende innflygning var vi parkert ved tårnbygningen. Etter shutdown koblet vi NKF opp mot en GPU (ground power unit), eller external power som det så fint heter i POH. Eivind Lund stod ansvarlig for byggingen av denne, samt demonstrasjon på hvordan den fungerer i praksis. Vi fikk nå mulighet til å trykke og herje på G1000 inne i flymaskinen, uten å bekymre oss for å tappe batteriet for strøm. Erfaringsutveksling og små leksjoner på hvordan man endrer fra inch til QNH på barometersettingen, oppsett av flightplan og generell kjennskap til G1000 ble gjennomført. Dette var nok lærerikt for de fleste!

 

07klubbdag09.jpg

 

Etter å ha søkt tilflukt i cockpit og under vinger i ly for regnet, forflyttet vi oss bort til hangaren hvor grillen ble gjort klar. Solen tittet fram mellom skyene og ga oss sol igjen! Flintsteik, biff, grillspyd, koteletter og pølser ble lagt på grillen, campingstolene slått ut og flypraten ivaretatt i det rette miljøet for slikt, på en flyplass!

 

Når grillen begynte å bli kald, nøtteblandingen tom og de siste edle dråper hadde slukket tørsten, ble flyet rengjort etter dagens flygning. Vi vendte så snuten hjem etter en meget vellykket dag i godt selskap og godt miljø, det er slike dager som bekrefter at vi har den beste hobbyen og livs lidenskapen som finnes! Har du råd til å gå glipp av noe slikt? Håper å se DEG neste gang klubben arrangerer slike tilstelninger!

 

En strålende flysommer ønskes dere alle!

 

Ivar Chr. Skaugstad

Styremedlem

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker gutter!

 

Dette er min oppfordring til dere unge småflyspirer der ute! Det er så lite som skal til, en dato, noen telefoner og du har det hele i gang. Undertegnede stod for arrangementet og organiseringen av denne dagen, og det er noe enhver kan klare!

 

Er det lite felles aktivitet i klubben din? Kjør i gang med noe slik som dette!

 

Lykke til. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...