Gå til innhold

Geir-Tore Aunmo

Members
  • Innholdsteller

    296
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Geir-Tore Aunmo

  1. Som dere sikkert har fått med dere, er det meldt sterk storm når Ask kommer på besøk. Det hadde vært utrolig tøft om noen har hatt mulighet til å ta bilder eller aller best filme diverse TO og landinger når det står på som verst. I følge prognosene ser det ut til at det er Troms som får smake Ask's vrede mest. http://www.storm.no/nyheter/uvaeret-vil-merkes-i-hele-landet-3116217.html Lad opp batteriene folkens ;
  2. Gratulerer med nytt fly Tynset. Skal bli spennende å ta en runde med nyervervelsen. PS: Velkommen i forumet, Jørgen
  3. Spennende lesing dette her. Vi trenger noen nye som kan komme opp og bort i fra Microsoft gropen. BTW Kenneth: Jeg tror ikke, men jeg VET at X-plane er mye bedre enn FSX hva realisme angår
  4. Ai, ai, ai, dette ser ikke bra ut! Regner med det er dårlig med sikkerhetsbelte på denne, så du havnet vel langt ut til venstre i bildet :grin:
  5. Her kommer det offisielle programmet for åpningen av Borgosen flyplass, Brekken. Vi får håpe på godt vær og at det blir mange fly og mye folk. Velkommen skal dere være...
  6. Jeg forstår selvfølgelig at dette er surt for den det gjelder. Men ut i fra mitt synspunkt har ikke dette så mye med lavprisselskap å gjøre. Dere har valgt å benytte dere av to ulike opperatører (uten interline agreement) og samtidig valgt lavprisbilletter. Dette betyr ingen rettigheter samt at ev endringer skjer mot et gebyr. Hadde dere valgt SAS ville de også tatt et endringsgebyr fra ca 300,- pr billett. Hvis det samtidig ikke hadde vært ledig i samme klasse, måtte dere betalt differansen opp til neste ledige klasse. Flyselskapene har sine regler og skulle de fravike disse tror jeg det ville blitt mye rot og forskjellsbehandling. I dette tilfellet er det jo Czech som har skapt ubehaglighetene og da er det vel rett og rimelig at dere henvender dere til dem. Det er verdt et forsøk, men tviler på at dere kommer noen vei. Skal man unngå slike ubehagligheter, må man betale mer og kjøpe fullflex.
  7. Det er ingen maskiner stasjonert til vanlig, ennå... Flott, Sondre. Skal bli trivelig å slå av en prat
  8. Det er sikkert. Får derfor håpe mange benytter seg av tilbudet. Her kommer forresten et oppdatert kart med rapporteringspunkter:
  9. Det har i løpet av vinteren og sommeren skjedd store ting i indre deler av Trøndelag. Alt er selvfølgelig relativt, men sett fra oss aviatorers side, skulle jeg vel ikke ta så veldig hardt i :grin: Denne er bygd på dugnad og det er lagt ned mangfoldige timer blant ivrige entusiaster. Det skal etter hvert settes opp "terminal", men det blir mest sannsynlig ikke før neste år. Brekken flyplass, Borgosen skal invies og dere er herved invitert. For ytterligere info/påmelding, se invitasjon.
  10. Fløy til TRD idag og fikk et glimt av 190'n. Meget pen maskin.
  11. Kanskje det er noe av de samme skyformasjonenen som jeg tok bilde av over Tynset i juni 2007? Bare i mindre omfang.
  12. Tror ikke det er en ny type skyer. Tror ikke det blir så mye kos Torje. Regner med det er til dels svært kraftige vinder som forårsaker disse skyformasjonene.
  13. Ja, hva mer kan man ønske seg? Ser ut som dere hadde det som plommen i egget. Flotte bilder.
  14. Værsystemene på disse breddegrader er mye mer omfattende enn hva vi er vant med her oppe i nord. Skyene kan strekke seg opp til 55000ft og ha utstrekning på flere hundre km. Og lyn kan like gjerne slå oppover eller til siden som nedover.
  15. Flyet er visst nok fra 2005. Var på vedlikehold for kun kort tid siden. Er ikke sikkert det var noe galt med maskinen, så å si at Airbus får en ripe i lakken er vel å dra det litt langt på nåværende tidspunkt?
  16. Det var siste landing i oppflygningen ja. Å dele ut straff blir altfor dumt. Det er mot sin hensikt. I slike tillfeller må pilot og instruktør opp i det blå så snart det er forsvarlig. Det må heller fokuseres på hva som er gjort galt og utbedre rutinene for å ungå at slike situasjoner skal oppstå i framtiden.
  17. Utfordrende, men synes det er et dårlig valg med tanke på sikkerhet. Dumdristig..
  18. NOTAMen for ENRO den siste tiden med advarsel om hjort på RWY viser hvor dårlig gjerdet egentlig er. Ikke brukbart til noe som helst. Det går et dyretråkk tvers over RWY i nordenden og med nye avg. og ank. tider med mange landinger og avganger i mørket, kan det skape livsfarlige situasjoner. Gjerdet har stått på dagsorden lenge, får bare håpe det kommer før det skjer noen ulykker.
  19. Når VG er ute med blokk og blyant og skal skrive om fly og flyging, er det vel etterhvert blitt en kjensgjerning at det blir mye tullball. Buklandingen har absolutt ingenting med saken å gjøre. Når de nevner antall flyanløp, mener jeg det er grunn til å nevne at det om fjorten dager faktisk blir dobbelt så mange avganger. Og konsesjonsperioden er tre år. Å skrive at det i sin helhet er bare privatfly som står for trafikken på Røros er jo bare vissvass. Rørosfly utdanner flest trafikkflygere i Norge og da er det vel i alle høyeste grad ikke snakk om privatflyging. Seneste statistikk for Røros lufthavn viser en prosentvis VEKST på ikke mindre enn 68%. Men slike "uvesentlige" fakta er vel for mye forlangt at VG skal få med seg?
×
×
  • Opprett ny...