Gå til innhold

Top Gun Norge


Lars Nigardsoy

Anbefalte innlegg

TV2 kl 20:00 søndag, 14.12

 

''I denne dokumentaren på 46 minutter får vi glimt fra treninga til det som skal bli NATOs toppiloter gjennom treningsprogrammet FWIT. Belgia, Nederland, Danmark og Norge har siden åttitallet trent sine toppiloter gjennom programmet Fighter Weapons Instructor Training. Store deler av den praktiske treningen har i mange år foregått ved det internasjonale treningssenteret Ørland hovedflystasjon. TV2 har fulgt elevene på nært hold, først ved Leuwarden Air Base i Nederland og deretter på Ørlandet. ''

Kilde: Top Gun Norge

 

Dette må sees!

Vi må huske å bumpe denne tråden før sending, slik at vi ikke går glipp av programmet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, takk Jan Peder. Grunnen til at jeg dog stusset, er at jeg opptil flere ganger både i aviser, ukeblad (les Vi Menn), på nettet og også ved div. anledninger på TV (f.eks. Dagsrevyen, Autofil, Newton) har sett at det ikke har vært antydning til å skjule, snarere tvert imot, hva både for- og etternavn på flere av forsvarets jagerflygere er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Det er av den grunn som Jan Peder nevner. Det har vært noen stygge eksempler opp gjennom årene. Ikke bare for at Ali Baba ikke skal vite det, men også medier som har møtt opp på skolen til pilotenes barn og ville høre hva "pappa" eller "mamma" drev med.

At enkelte er navngitt er basert på noen "rules and reg" ift hvem som skal stå frem. Blant annet de som ble nevnt i posten ovenfor. Som regel Detachment Commanders/Skvadronsjefer.

 

A r v i d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg hadde ikkje sett han førr ihvertfall. Følgjer ganske tett på luftfartsrelaterte tv-sendingar, spes. rundt fra vårt nærområde om og med skjærskild norsk mannskap, men som det vel og vart opplyst, så hadde ikkje denne skolen eller opplegget der tidligare vori så behørig og grundig dokumenterad som det vi fekk sjå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...