Gå til innhold

Widerøe fly falt 300 meter


Per Johansen

Anbefalte innlegg

Det er flere lokale folk som er er piloter i Widerøe. Det skaper en ekstra trygghet for passasjerene. Ofte er passasjer og mannskap bekjente.

 

Ser ikke bort fra at lokalkunnskapene til Larsen som er fra nabokommunen Kåfjord var til hjelp i dette tilfellet. Det er jo selvfølgelig spekulasjoner, men det er kjent at det kan være lumske vindforhold med fallvinder ved Hestvik NDB ved innflygingen til ENSR Sørkjosen. Et utenlandsk småfly havarerte i området for ca 25 år siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kamerat reiste med Widerøe en gang mellom Bodø og Andøya. Etter avgang la han merke til at det var noe rart med propellen. Og rett etterpå så han den var i ferd med å bli synlig hehe... Motoren stoppet eller ble stanset, retur Bodø, og det ble en svært rosenrød stemning ombord i den nye widerøe-maskina på vei til Andøya på andre forsøk ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke verst av passasjerene at de sier de fikk beskjed om hva som foregikk like etter pilotene hadde fått full kontroll. Det er tross alt det viktigste å få kontroll på situasjonen, så får de komme med info etter hvert, selv om det sikkert kan føles ekkelt å ikke få vite noe med en gang.

Godt det var sindige nordlendinger og ikke sydenturister i chartermaskin ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Satt i cockpit på SAS-Braathens LN-BRS på rute SK395 fra Oslo til Bardufoss på tirsdagen, samme dagen som dette skjedde. Da vi var ca halvveis på turen kom det beskjed om at bremseeffekten på Bardufoss var for lav, så vi fortsatte til Tromsø for å lande der. Da vi nærmet oss Tromsø hørte vi kapteinen på Widerøe-maskina kalle opp Tromsø-tårnet og melde om engine-failure, senere ga de beskjed om røyk i cockpit og kabin og at brannmannskap, ambulanser og de-breifingpersonell til passasjerene måtte være berett når de kom. Vi kom frem til Tromsø ca 10 minutter etter Widerøe-maskina og fikk buss til Bardufoss etter en del venting. Journalister fra Nordlys var på terminalen og intervjuet diverse folk.

Vel, etter å ha kommet frem til Bardufoss lufthavn ganske så sent, ankommer siste rute fra Gardermoen til Bardufoss noe senere (som den eneste ruta fra Gardermoen som fikk lov å lande denne dagen). -Et bilde fra anledningen ""

[image]http://www.home.no/amen/braathens%20p%e5%20bardufoss%20sm.JPG[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...