Gå til innhold

Backcourse


Tordbjørn W. Eriksen

Anbefalte innlegg

En HSI snur signalet uansett. BC brukes kun til autopiloten, og gir ingen andre indikasjoner i et fly med HSI. Men om man flyr localizeren baklengs ut av flyplassen (noe vi gjør på Notodden hver gang vi tar av bane 30, noe vi normalt gjør dersom ikke vinden tilsier at vi må gå den tungvinte veien via 12) så vil autopiloten svinge feil dersom man flyr i LOC modus, noe vi forøvrig svært sjelden gjør. Og normalt har vi heller ikke BC knappen aktivert siden vi flyr manuelt en stund, og deretter aktiverer autopiloten i HDG modus. Og da har ikke BC noe for seg, for nåla på HSI'ene viser uansett riktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Backcoursen flys på samme måte som en vanlig LOC, med froncoursen satt inn, du må bare tenke deg at du er localizer-baren og du skal fly den i senter i motsetning til vanlig LOC der du hele tiden er i midten og styrer mot localizer baren...men, det er noen backcourser som har glideslope info også...Mulig at dere Tarjei kun bruker den i autopiloten, men det er fullt mulig å fly den på HSI/CI også

 

K.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann.

 

Ville bare nevne en ting. På en moderne CDI flipper du den motsatt av frontcourse og du kan fremdeles fly mot nåla for å sentrere den. På en gammeldags VOR indikator har ikke OBS setting noe å si, så hvis du vil fly backcourse må du fly fra nåla for å sentrere den.

 

Veit ikke hvordan prosedyrene er hos airlinerne, men vi har ikke lov til å fly med noe annet en frontcourse satt inn. På approach-platene er det jo også frontcourse som er indikert. Nå har vi riktignok ikke noen BC funksjon heller.

 

Øyvind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...