Gå til innhold

Film: War choppers


Per Johansen

Anbefalte innlegg

Rå film, synes de Blackhawk'ene hadde noe rare landinger. Peiser nedi med halen først slik at den spretter opp igjen, for så å sette den rolig ned. Dette må jo tære på strukturen i helikoptret?

 

Har ofte sett at de lander Blackhawken slik under assault landings, målet er å få soldater raskt på bakken (de kommer inn i høy hastighet og så for å få ned farten lander de slik med halen). Blackhawken er veldig solid bygd så den tåler røff behandling. Var med et par turer med den da jeg var i Kosovo, morsome saker ""

 

En ting er ihvertfall sikkert, å lande slik går ikke med 412... da hadde halen knekket rett av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sett den før, den er et sted på GrouchyMedia. Jeg anbefaler å se den der, da har man flere valg når det gjelder kvalitet og format. Ellers funka bare den siste linken til mediamayhem, resten gikk til noe merkelige greier med en del vold og porno (ikke at jeg har noe imot det, jeg bare nevner det). Uansett ruler den filmen gata, det er helt utrolig hva det går ann å gjøre med helikoptre!

 

EDIT: OK, så her er den "ordentlige" linken: GrouchyMedia - Helo Thunder. Når det gjelder linken med ulykken, så er dette altså en Puma, tror hendelsen fant sted i... Nei, forresten, det er helt blåst. Uansett, det som skjer er at halerotoren treffer bakken under flare, (antageligvis en feilberegning fra pilotens side) og derfor mister selvfølgelig maskinen antitourqe-dingsen. Piloten prøver tydeligvis å sette den ned, men da ser vi jo hva som skjer. Hvis dere ser etter, er det mulig å se at en av folka ombord hiver seg ut og kaster seg unna åstedet, men han forsvinner i røyken. Men uansett, jeg vil nå si at denne ikke helt kan sammenlignes med H-60, siden Hawken har halehjul, og jo derfor egentlig skal lande på den måten uansett, bare litt roligere. Det skal en del til for å få T/R på H-60 ned i bakken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...