Gå til innhold

Jens-Ole Kjølberg

Members
  • Innholdsteller

    712
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Jens-Ole Kjølberg

  • Bursdag 30. nov. 3

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Jens-Ole Kjølberg's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Her er noen bilder av Dino Cattaneos F-35A malt opp som den første Norske, "5087" som ble overlevert tidligere I uka. Bildene er passende nok fra Lockheed Martin sin P3D simulator.
  2. SoH burde være svært godt kjent i FS kretser.. Jeg vil si at det kanskje er den viktigste siden for warbirds og hovedsakelig militære fly til FS og P3D. Stedet å lese forum hvis man er interessert i nettopp dette :-) Det har eksistert så lenge jeg kan huske så regnet med at alle her på fs.no forumet kjente det 8) Den blir å se på de store sidene også, men starter med soh for å se om det fortsatt er noe som må rettes på.
  3. Da er pakka endelig lastet opp! Den er å finne over hos SoH.
  4. Veldig veldig enkelt i bruk :-) tror ikke selve 104 er tacpack utrustet når det gjelder våpen, men det går forsåvidt helt fint for meg.
  5. Ernst, der kommer fordelen med tacpack!alla fly kan med enkle kommandoen lastes inn via si tanker menyen. Og man har full kontroll over alle fart/høyde/kurs verdier! Ingen bruk for å fly turen to ganger med fs recorder!
  6. QRA'n gikk på vingene i dag formiddag på Bison jakt.. Endelig Tacpack i P3D!
  7. Veldig fine bilder Ernst! Fikk virkelig vist frem 625 painten! Er gammel modelbygger jeg også, er mange likheter når det gjelder detaljebiten og fokus på å gjøre flyene så realistisk som mulig. Fordelen med FS er at det er lettere å rette opp eventuelle feil/ farge nyanser, merker... I modellbygging er det noen Points of no Return..hehe Hyggelig å høre at texturene faller i smak! Det ligger mange timer bak. For meg ble rett og slett den Norske painten som fulgte med SSW 104'n så feilmalt at noe måtte gjøres før jeg kunne fly... Har vært på HV øvelse siden torsdag, så har vært stille noen dager. Skal starte sluttspurten nå mot release. Det finnes et helt ok freeware Aalborg scenery (tror det er del av en Danmark pakke)+ et veldig bra Skrydstrup scenery. Siste nevnte base hadde med sikkerhet besøk av Cf'ene fra 334. Veldig sannsynlig at 331 var der med Starfightere også.
  8. Dirty config, viser litt detaljer. Alle fonter er håndlaget ettersom jeg ikke har funnet noen vanlige fonter som er helt like som de som er på bilder av 625.
  9. 625 (tidligere FN-K) kommer også med i full metal med noen malte paneler. Det ble en trist slutt på 625, krasjet under approach fra øst til Bodø i 1974, piloten Trond Sæthrum skjøt seg ut, men setet løste seg ikke ut og han døde ved den harde landingen. La oss ikke glemme de som har gitt sitt liv for Norges sikkerhet i fredstid. Ingen andre forsvarsgrener har mistet så mange som Luftforsvaret etter den 2. verdenskrig. Nose art av en feit gammel mann... har ikke funnet ut bakgrunn for den enda. Mest sannsynlig har det noe med "K" koden i FN-K som flyet ble kodet som tidligere. Merk også mange malt paneler rundt omkring på flyet. Man kan også så vidt se kontrasten av den gamle 331 tail art som har blitt fjernet på metallet. 1974
  10. Kjenner meg igjen :-) Vi driver tross alt med noe vi kaller for simulator så da bør det jo ligne på virkeligheten :-) Synes også det er en svært spennende måte å lære luftfartshistorie på! Har virkelig fått lest meg opp på Starfighter epoken igjen. 625 (tidligere FN-K) kommer også med i full metal med noen malte paneler. Det ble en trist slutt på 625, krasjet under approach fra øst til Bodø i 1974, piloten Trond Sæthrum skjøt seg ut, men setet løste seg ikke ut og han døde ved den harde landingen. La oss ikke glemme de som har gitt sitt liv for Norges sikkerhet i fredstid. Ingen andre forsvarsgrener har mistet så mange som Luftforsvaret etter den 2. verdenskrig.
  11. Veldig hyggelig å høre Ernst og veldig fine bilder! Jo, paintene kommer ut, men det er et nesten gigantisk arbeid å få ting riktig, kan tenke meg at hver Paint allerede har vært igjennom 3-6 større revisjoner allerede og det er hele 4 hovedtexturer som skal forandret for hver texture for hver lille forandring. Hovedtexture, hovetexture alpha, spec texture og spec alpha. Og når alt er i 4096x størrelse går ting rimelig sakte bare for å kunne save.. Og med 4096x texturer blir selv de minste detaljer ganske viktige ettersom de er synlig og det setter store krav til Research og det å finne bilder. Ta med i likningen at det i tillegg var 3 forskjellige "hovedperioder" når det gjelder bemaling av de Norske F-104G flyene (enda flere med CF'ene selfølgelig), og alle trenger Research Ernst har mer eller mindre frivillig blitt test kanin.
  12. Lager en egen tråd for de sølv/grå/alu malte Starfighterne. Som Ernst helt riktig har påpekt, 331 og Starfighterne var en særdeles viktig vokter av våre grenser under den kalde krigen. Og rent ytelsesmessig i fart og høyde er det vel svært tvilsomt om Norge noen gang kommer til å få en råere maskin. F-104G "FN-G", 1970. (Canadair produsert for Lockheed MAP kontrakt) Samme som over, men nå uten Skv koder og merker. Nr 785, ca 1973-75 232, ca 1979. Har også en versjon med merkene fra 1980 da den fikk blått chevron på halen. Semi gloss alu maling. Prøver ut litt forskjellige nyanser for spec texture, ønsker å gi litt dybde i alu malingen.
  13. Ja det krever sin fly entusiast å prøve å få kontroll på de forskjellige epokene! Her kommer lineup så langt: Tidlig F-104G (63-72) -FN-G (bilder over): Grå med bare metal bakpart. Midten av 1970-årene -785 (Samme fly som tidligere var kodet FN-G, samme maling, men uten skv koder og merker. 785 malt på halen. Sen periode -232 (1979): Grå "alu" semi reflective med nye mindre riktig dimensjonerte roundeler, 232 malt på halen -232 (1980-81): Samme som over, men med blått tail Chevron under "232". Slik 331 Starfighterne så ut ved pensjonering.
  14. Takk! Strengt talt var de kun de Canadair produserte som var gråmalt slik som FN-G... De amerikanske var bare metal og senere fikk de et aluminiums grå aktig paint :-) Synes overgangen mellom grå og det bare metal bakdelen gir en fin contrast.
×
×
  • Opprett ny...